ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βεζένκοβ: «Η ευθύνη είναι δική μας …»

Για την δύσκολη θέση που έχει βρεθεί ο Ολυμπιακός και την μάχη που θα δώσει για την πρόκριση στα play-off μίλησε στην Euroleague ο Αλέξανδρος Βεζένκοβ.

Αναλυτικά όσα είπε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού:

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στον Βασίλη Σπανούλη, τον αρχηγό της ομάδας. Όπως γνωρίζετε, δεν θα αγωνιστεί ξανά φέτος. Όλοι του ευχόμαστε γρήγορη επιστροφή. Είναι ο αρχηγός μας και μεγάλο μέρος της ομάδας μας, αλλά πράγματα σαν και αυτά πάντα συμβαίνουν αυτά στον αθλητισμό. Η τύχη είναι πάντα παράγοντας και ο Μπίλι είχε κακή τύχη αυτή την φορά. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει γρήγορη και καλή ανάρρωση. Είναι ο Kill Bill! Θα επιστρέψει πιο δυνατός, είμαι σίγουρος. Δεν θέλω να μιλάω μεμονωμένα για παίκτες αλλά με τον Μπίλι εκτός, μου ζητήθηκε να μιλήσω για τον Μπριάντε Ουέμπερ. Είναι ένας πολύ καλός τύπος και με πάθος. Έχει πολλή ενέργεια και το δείχνει στο παρκέ. Μας ανεβάζει όλους. Είναι συναισθηματικός και βοηθάει την ομάδα.

Είμαστε στην τελευταία αγωνιστική της Euroleague. Έξι ομάδες παλεύουν για τρία εισιτήρια και είμαστε μία από αυτές. Θα έλεγα ότι πρέπει να κερδίσουμε και να δούμε τα άλλα αποτελέσματα, αλλά στη πραγματικότητα ισχύει το αντίστροφο. Πρώτα, πρέπει να δούμε τί θα γίνει στα άλλα ματς την Πέμπτη και μετά την Παρασκευή να δούμε πόσες πιθανότητες έχουμε. Εμείς μπήκαμε σε αυτή τη κατάσταση. Τους δύο τελευταίους μήνες, δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποια καλά αποτελέσματα και είμαστε πλέον εδώ, στην 30η αγωνιστική, εξαρτώμενοι από άλλα αποτελέσματα. Είναι δικό μας φταίξιμο. Ελπίζουμε απλά όλα να πάνε όπως θέλουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε, η ευθύνη είναι δική μας.

Κανείς δεν τα παρατάει στην Εuroleague και ακόμα και ομάδες που έχουν αποκλειστεί, παραμένουν ανταγωνιστικές. Την περασμένη εβδομάδα, η Νταρουσάφακα κέρδισε τη Μπάγερν. Όλες οι ομάδες παίζουν σκληρά, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν ξέρω κανέναν παίκτη που να μπαίνει στο παρκέ για να χάσει. Θα δούμε πρώτα τί θα γίνει τη Πέμπτη και μετά στο ματς με τη Νταρουσάφακα. Όπως είπα, δεν έχουμε πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Πρέπει να κάνουμε όμως αυτό που είναι στο χέρι μας, να κερδίσουμε τη Παρασκευή μπροστά στο κοινό μας. Θέλουμε ένα καλό ματς και ελπίζουμε να έχουμε ελπίδες για πρόκριση, όταν μπούμε στο παρκέ.
Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο κανένα άλλο ματς. Όταν μπούμε στο γήπεδο, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίζουμε. Έτσι ήταν όλη η σεζόν, έτσι θα είναι και τώρα. Έπρεπε να είχαμε προκριθεί νωρίτερα, είναι δικό μας το λάθος. Τώρα, πρέπει να περιμένουμε.

Όταν η ομάδα είναι καλή, όλοι νιώθουν καλά. Όμως, η ομάδα εδώ και εξι εβδομάδες δεν αισθάνεται καλά, επομένως το ίδιο και εγώ, δεν αισθάνομαι καλά. Πρέπει να είμαι έτοιμος για κάθε ευκαιρία που μου δίνει ο προπονητής και να προσπαθώ για το καλύτερο. Δεν μου αρέσει να μιλάω ξεχωριστά για τους παίκτες, αλλά η ομάδα είναι το πιο σημαντικό. Και όταν αυτή δεν πάει καλά, πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να βρούμε το πρόβλημα και να δουλέψουμε μαζί, σαν ομάδα, για να το λύσουμε.

Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τα playoffs, επειδή το να είμαστε εκεί δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι μας. Δύο μήνες πριν, ήμασταν τέταρτοι, ίσως πέμπτοι και τώρα σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Κάτι άλλαξε τους δύο τελευταίους μήνες. Δεν παίζουμε καλά. Προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις, αλλά είναι δύσκολο. Είχαμε τραυματισμούς και κακό timing, αλλά και πάλι, δεν είναι δικαιολογίες, όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα. Ελπίζω να τα λύσουμε, να προκριθούμε και να είναι μία άλλη ιστορία τα playoffs. Έχουμε καλούς παίκτες και μία καλή ομάδα, αλλά δεν το δείχνουμε πλέον. Αυτό που μετράει είναι η νίκη επί της Νταρουσάφακα και θα δούμε αν θα προκριθούμε.

Πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή ψυχολογική αντιμετώπιση στο ματς αυτό. Αν έχουμε ελπίδες να προκριθούμε, τότε αυτός ο αγώνας θα είναι do or die. Αν δεν είναι, τότε θα παίξουμε για την περηφάνια μας, για την ομάδα και τους φίλους μας. Πάντα υπάρχει πίεση σε αγώνα της Ευρωλίγκας, εντός ή εκτός έδρας. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε, αν θα έχουμε ελπίδα τη Παρασκευή, πάμε για τη νίκη. Θα ξέρουμε ως τότε».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button