ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βασιλιάς της Ευρώπης στη δική του Πόλη!

Με κορυφαίο και ήρωα της τελευταίας στιγμής τον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη, ο «λαβωμένος» Ολυμπιακός υπέταξε την Αναντολού Εφές με 58-61 και παρέμεινε ακλόνητος στhν κορυφή της Ευρωλίγκα.

 

Τίποτε δεν φαντάζει ικανό να σταματήσει αυτόν τον ψυχωμένο Ολυμπιακό από την ξέφρενη κούρσα του προς την κορυφή της Ευρώπης!

Με ηγέτη και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον φυσικό ηγέτη κι αρχηγό του Βωασίλη Σπανούλη, ο Θρύλος, ο οποίος για δεύτερο συνεχόμνεο ευρωπαϊκό του παιχνίδι παρατάχθηκε χωρίς τους Γιώργο Πρίντεζη και Νίκολα Μιλουτίνοφ (σ.σ. όπως και τους μόνιμα τραυματίες Δημήτρη Αγραβάνη και Κιμ Τιλί) πέρασε αλώβητος από την δική του Πόλη, επικρατώντας με 58-61 της Αναντολού Εφές!

Γεγονός το οποίο επέτρεψε στην «αρμάδα» του Γιάννη Σφαιρόπουλου να παραμείνει ακλόνητη στο ρετιρέ της βαθμολογίας της Ευρωλίγκα

Με το σκορ σε ισορροπία (56-56) και ενώ απέμενε 1’20”, ο «Kill-Bill» με ένα τρίποντο σήμα κατατεθέν για τον ίδιο έκανε το 59-56 για τους Πειραιώτες, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας που τελικά κράτησε μέχρι τέλος, παίρνοντας το «ροζ» φύλλο αγώνα που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Καθοριστική η παρουσία του ΜακΛίν, αλλά και του Παπαπέτρου που με ένα σημαντικό τρίποντο 1’40” πριν από τη λήξη έδωσε στον Ολυμπιακό και πάλι το προβάδισμα, σε ένα σημείο που η ομάδα του Σφαιρόπουλου φαινόταν να κάνει δώρο ένα δικό του παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα νευρικό πρώτο δίλεπτο πάτησε το γκάι και παίρνοντας σκορ από τους Ρόμπερτς και Τόμπσον πήρε τα ηνία του αγώνα.

Με «οπλο» την γρανιτένια του άμυνα, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 9-17 προκαλώντας .. νευρικό κλονισμό στους γηπεοδύχους, οι οποίοι είχαν για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου τος τον Αταμάν.

Οι «ερυθρόλευκοι » έχοντας βρει ισορροπία στις επιθέσεις τους προηγήθηκαν 14-22 με τρίποντο του Τόμπσον όσο αμυντικά είχε αποδιοργανωθεί ή καλύτερα, η Εφές κτύπησε με τα δυνατά της κομμάτια. Ο Μπράουν ξεκίνησε να παίρνει πρωτοβουλίες, Σίμον και Άνταμς πέτυχαν καθοριστικούς πόντους μειώνοντας σε 22-24 στο 15

Με τρίποντο του Ιωάννη Παπαέτρου και δύο καθοριστικά καλάθια του Μακ Λιν ο Ολυμπιακός προηγήθηκαν 24-31 για αν κλείσιε το πρώτο μέρος προηγούμενος με 25-33

Στο τρίτο δεκάλπετο, οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ και παίρνοντας σκορ από τον Σίμον στην περιφέρεια μείωσαν σε 39-40.

Ενδιάμεσα ο Βασίλης Σπανούλης με … τροιποντάρα είχε φέρει μπροστά τον Ολυμπαικό σε 36-40 … πειοροδοποιώντας για το τί θα ακολουθούσε

Τα καλάθιατου Τόμπσον και Μπόγρη έφεραν μπροστά τον Ολυμπαικό μες 39-45, για ν ααντιδράσουν όμως οι γηπεοδύχοι και να φτάσουν στην ισοφάριση (56-56). Για να αναλάβει .. δράση ο αρχηγός

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βασίλης Σπανούλης έχοντας 12 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε παραγωγικότητα ο Τόμπσον με 11. Υπερπολύτιμος ο ΜακΛίν με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ευστοχία στις βολές (5/6) και καθοριστικές άμυνες στην τελευταία περίοδο.

Όλα τα… λεφτά για την Εφές ήταν οι Σιμόν (17π.) και ΜακΚόλουμ (16π.), που λίγο έλειψαν να γυρίσουν μόνοι τους το ματς στην 4η και καθοριστική περίοδο. Άστοχος σε τρίποντο και με τη διαφορά στους τρεις (58-61) ο Αμερικανός γκαρντ των Τούρκων, που έγινε μοιραίος χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση.

Τα Δεκάλεπτα: 9-17, 25-33, 39-45, 58-61

Σχετικά Άρθρα

Back to top button