ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βαλβέρδε: «Θυμάμαι με αγάπη όσα πέρασα στον Ολυμπιακό!»

Τον ενθουσιασμό του για όλα όσα έχει περάσει στον Ολυμπιακό το διάστημα τριετούς του θητεία στους «ερυθρόλευκους» θα κουβαλάει για μία ζωή ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο «Τσινγκούρι» έχει πάντα στο μυαλό και τη καρδιά του τον Θρύλο και αυτό φροντίζει να το επιδεικνύει σε κάθε περίσταση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Βάσκος τεχνικός στο επίσημο κανάλι της Μπαρτσελόνα
αναφέρθηκε στη θητεία τους στους Καταλανούς γίγαντες, στους στόχους του, στον Λιονέλ Μέσι, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί για τη θητεία του στον Ολυμπιακό την οποία θυμάται με αγάπη όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε:

Για την επόμενη σεζόν και τους στόχους του: «Ποιος ξέρει τι θα συμβεί; Ποτέ δεν σκέφτομαι μακροπρόθεσμα. Θέλω όλοι να είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι με τη δουλειά μου. Δεν θέλω να κατακτήσουμε τη La Liga και όλοι να κοιτούν τον προπονητή. Θέλω να πετύχουμε τους στόχους μας και μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Για τις σκέψεις του για τη σεζόν που έφυγε: «Δεν σκέφτομαι τόσο πολύ τι συνέβη την περσινή σεζόν. Την έχω ως… αναφορά. Δεν ξεχνάω ότι χάσαμε μόνο ένα ματς πρωταθλήματος, αλλά κοιτάμε μπροστά. Έχουμε μια διαφορετική ομάδα με άλλους παίκτες τώρα».

Για τη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Τα χρόνια μου στον Ολυμπιακό είναι από τα πράγματα που θυμάμαι με αγάπη. Αυτό που έζησα στην Ελλάδα ήταν… εκτός ελέγχου. Η υποδοχή που μου επιφύλασσαν στην Ελλάδα όταν πήγαμε με την Μπαρτσελόνα ήταν καταπληκτική».

Για τον αστέρα της ομάδας του, Λιονέλ Μέσι: «Αυτό που έχω να πω για εκείνον είναι ο βαθμός της υπευθυνότητάς του γύρω από την ομάδα. Θέλει πάντα να παίζει όσο πιο γρήγορα γίνεται μετά τον τραυματισμό του. Πάντα είναι παρών και έχει μεγάλη ψυχική δύναμη. Δεν έχω δει κάτι ανάλογο. Γνωρίζει πολύ καλά τι θέλουν οι φίλαθλοι και θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσουμε το Champions League».

Για το καλύτερο παιχνίδι επί της θητείας του στους Καταλανούς: «Το 5-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι κλασικό ντέρμπι κόντρα σε έναν αιώνιο αντίπαλο. Είναι ένα παιχνίδι με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και επίδραση. Ήμασταν σε καλή κατάσταση. Είχαμε σπουδαίες εμφανίσεις κόντρα σε Σεβίλλη, Ίντερ και Τότεναμ».

Για τις θέσεις που χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση η ομάδα: «Στην αμυντική γραμμή μας έχουμε τα περισσότερα κενά. Στο κέντρο της άμυνας είχαμε τους τραυματισμούς του Ουμτιτί και του Βερμάλεν. Και στα πλάγια ο Σέρχι Ρομπέρτο χρειάζεται… βοήθεια».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button