ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτό λέγεται “ομορφιά του παιχνιδιού”

Ειλικρινά, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός βρισκόταν πίσω με μια κάποια διαφορά πίσω από τον πρώτο. Ακόμα πιο δύσκολο όμως θα είναι να εντοπίσουμε ποια ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός βρισκόταν με μια κάποια διαφορά πίσω από τον πρώτο αλλά ο κόσμος του να βρίσκεται με τόσο πάθος, τόσο σθένος, τόση δύναμη στο πλευρό της ομάδας. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είμαστε από την φύση μας απαιτητικοί, δίχως όμως να μην βλέπουμε και τί γίνεται γύρω μας.

Ο Ολυμπιακός από τότε που άλλαξε η χρονιά, με μοναδική εξαίρεση το παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη που έληξε χωρίς τέρματα, έχει προσφέρει ποδόσφαιρο αξιώσεων. Ένα ποδόσφαιρο το οποίο χαρακτηρίζεται πολύ εύκολα “χάρμα οφθαλμών” αφού μπορεί να “γεμίσει” και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο που παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε εκφράσει πολλές φορές την στενοχώρια του για τις τελικές που δεν γίνονταν γκολ, αλλά να που σταδιακά ο Ολυμπιακός αρχίζει να βρίσκει και την ουσία του.

Και παρά τα όσα “περίεργα” παρακολουθούμε να γίνονται στο πρωτάθλημα, έχει καταφέρει να κρατήσει τους πάντες ανεπηρέαστους από αυτά που συμβαίνουν. Ίσως γιατί, όπως παραδέχθηκε και χθες στην συνέντευξη Τύπου του, είναι πράγματα για τα οποία ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι ποδοσφαιριστές του μπορούν να κάνουν κάτι. Και τι να κάνεις άλλωστε όταν η κατάσταση έχει έτσι όπως έχει. Τι μπορείς να κάνεις όταν βλέπεις άλλες ομάδες να έχουν την “ασυλία”, ξυλοφορτώνοντας τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και πολλές φορές μάλιστα δίχως κάρτες, ή να δίνονται πέναλτι – φαντάσματα από το πουθενά σε άλλα γήπεδα. Απαντάς λοιπόν με τον καλύτερο τρόπο. Με ποδόσφαιρο. Με μπάλα. Με μπαλάρα που είδαμε και χθες από τους ερυθρόλευκους. Με ωραίες ενέργειες, με ωραία γκολ, με πάθος, με δύναμη. Στην ομορφιά του παιχνιδιού προσθέστε και τα αμέτρητα χαμόγελα που “φορούσε” χθες το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Αυτό είναι που γουστάρει με τρέλα ο κάθε φίλαθλος του Ολυμπιακού. Να βλέπει την ομάδα του να παίζει μπάλα και να αναγνωρίζεται ακόμη και από τους αντιπάλους, όπως έκανε και χθες ο προπονητής της Λάρισας. Βλέπεις μπάλα. Βλέπεις αυτό για το οποίο πηγαίνεις στο γήπεδο και που το επιθυμείς. Φεύγεις “γεμάτος”. Συνεπώς, όταν η διαφορά είναι -8 και με τον τρόπο που είναι -8, άμα βλέπεις την ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, εσύ απλά προχωράς. Οι παίκτες, ο προπονητής την δουλειά τους, και ο κόσμος στο πλευρό τους. Θα ήταν και ανόητο να ήταν στον “σβέρκο” τους, από την στιγμή που όλη η Ελλάδα βλέπει τι συμβαίνει φέτος. Για αυτό τα χειροκροτήματα, για αυτό και η αποθέωση, για αυτό και το ρυθμικό “Πέδρο Μαρτίνς” στον προπονητή που μας δίνει μέρα με την ημέρα κάτι πιο όμορφο να βλέπουμε και που είναι ξεκάθαρο πως προετοιμάζει μία ομάδα για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.

Όπως λοιπόν είπε και ο Πορτογάλος, “εμείς θα προχωρήσουμε, θα είμαστε εδώ μέχρι το τέλος. Θα παλέψουμε για τους στόχους μας και για μία καλή πορεία στην Ευρώπη”. Και το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι μαζί, παίκτες κόσμος προπονητής διοίκηση, είναι ενωμένοι περισσότερο από ποτέ. Τόσο ενωμένοι που κανείς δεν μπορεί να νιώθει μόνος σε αυτή τη προσπάθεια.

Η μάχη συνεχίζεται και σε αυτήν κανένας δεν περισσεύει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button