ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτοκτονία Ολυμπιακού ήττα από Γαλατά.

Την ήττα με 80-71 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Γαλατάσαραι σε ένα παιχνίδι που τουλάχιστον για 30 λεπτά οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι.                                                                                                         Ένα καταστροφικό δεκάλεπτο το τελευταίο ήταν αυτό που ανάγκασε τους πρωταθλητές να γνωρίσουν την ήττα και μάλιστα μέσα στο ΣΕΦ και του ερυθρόλευκους να μην παίρνουν τα δώρα από τις ήττες της Ρεάλ και της ΤΣΣΚΑ.

Ο Ολυμπιακός θέλοντας να διατηρήσει τα κεκτημένα του  στο ΣΕΦ ξεκίνησε τον αγώνα απέναντι στην Γαλατασαράι προσπαθώντας να διατηρήσει τον ρυθμό από το πρώτο λεπτό πιέζοντας σε επίθεση και άμυνα.  Με τον Σπανούλη ,Πρίντεζη  και Παπανικολάου οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα και να διατηρούν μια διαφορά ασφαλείας από τους Τούρκους ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 27-14.

Το δεύτερο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με τον ίδιο καλό ρυθμό κρατώντας τα ατού τη Γαλατά μακριά από το καλάθι και με τον Λοτζέσκι στο 16′ πήραν διαφορά +16 42-26. Έτσι οι ομάδες πήγαν  στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους πρωταθλητές να προηγούνται με 48-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο χαλαρά με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να μαζέψουν την διαφορά και στο 26΄ με τρίποντο του Κοσκάλ μείωσαν σε 54-44. Η συνέχεια για τον Ολυμπιακό δεν ήταν η καλύτερη αφού η Γαλατά βρήκε τι λύσεις στην ρακέτα του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να ξανά μπει στο παιχνίδι και το δεκάλεπτό να ολοκληρωθεί με 59-57.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βλέποντας ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν εγκλωβιστεί στην περιφέρεια αφού μέχρι το 33΄ είχαν ένα στα 15 τρίποντα ζήτησε η μπάλα να περάσει στην ρακέτα των Τούρκων βάζοντας στο παρκέ Σπανούλη Παπανικολάου και Πρίντεζη. Η Γαλατά πίεζε παίζοντας πολύ καλή άμυνα ενώ τις έβγαιναν και τα σουτ από την περιφέρεια και 5΄πριν το φινάλε το ματς ήταν σε απόλυτη ισορροπία 66-66 με κάρφομα του Γιάνγκ.  Οι πρωταθλητές μετά το 1 στα 16 τρίποντα βρήκαν τον στόχο από την γραμμή των 6.75 με τον Γκρίν παίρνοντας προβάδισμα στο 37΄69-68. Η Γαλατά απάντησε με 2 τρίποντα και ξανά πήρε το προβάδισμα με 69-76. Η συνέχεια ήταν καταστροφική για τον Ολυμπιακό αφού παρά την προσπάθεια να καλύψει την διαφορά δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις με αποτέλεσμα η Γαλάτα να πάρει το παιχνίδι με 80-71.

 

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 48-35, 59-57, 71-80

 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14, Μπιρτς 7, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 7, Ουότερς 4, Αγραβάνης 5, Μιλουτίνοβ 6, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Λοτζέσκι 5.

 

Γαλατάσαραί (Αταμάν): Μίτσοβ 18, Φιτιπάλντο 6, Τάιους 14, Κορκμάζ 3, Αραπ 4, Χατσίεβα, Πλάις 6, Ντέι 8, Γκιουλέρ 8, Ντίμπλερ, Κοκσάλ 13.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button