ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτοκράτορας και στους Νέους ο Ολυμπιακός!

Από το 2010 οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να επιδείξουν πέντε κατακτήσεις πρωταθλημάτων Νέων στην Super League.

 

Την απόλυτη κυριαρχία του επιβεβαίωσε και φέτος ο Ολυμπαικός στο πρωτάθλημα Κ-20 της Super League.

Η ομάδα της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία της  στο ευρωπαϊκό στερέωμα, εκτός από τα Πρωταθλήματα «τροφοδοτεί» με ποδοσφαιριστές τόσο την επαγγελματική ομάδα, αλλά ακι κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους!

Με «μπροστάρη» τον Πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός στο πέρασμα της τελευταίας επταετίας, έχει πραγματοποιήσει τεράστια άλματα προόδου στο ευαίσθητο «κομμάτι» που αφορά την ανάδιεξη παικτών, αλλά και την αξιοποίηση των πλούσιων υποδομών του.

Οι «ερυθρόλευκοι έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τον πήχη των φιλοδοξιών και στον συγκεκριμένο τομέα, αποτελώντας τον φάρο που φωτίζει την γενικότερη βελτίωση του ποδοσφαίρου μας από τις μικές ηλικίες

Μάλιστα., ο διοικητικός ηγέτης του Θρύλου επενδύει συνεχώς όλο και περισσότερα χρήματα που αφορούν την στελε΄χωση των Ακαδημιών την σωστή οργάνωση ακι την εύρυθμη λειτουργία τους σε όλα τα επίπεδα.

Στοιχείο, το οποίο έχει προσδώσει στον Ολυμπιακό μία απίστεςυτη αίσθηση ανωτερότητας και στα πρωταθλήματα υποδομών έναντι όλων των εγχώριων ανταγωνιστών του.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι από το 2010 κι έπειτα η ομάδα Νέων του Ολυμπαικού έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια για Πέμπτη φορά.

Τη σεζόν 2009-10 ο Ολυμπιακός κατακτά την 1η θέση στο Πρωτάθλημα Super K-21 έχοντας στον πάγκο του τον Αλέξη Αλεξανδρή. Η ομάδα εκείνη σκόραρε κατά… βούληση σε κάθε αγώνα και κέρδισε την κούπα έχοντας 71 πόντους έναντι 56 της Ξάνθης που τερμάτισε στη 2η θέση.

Το 2012-13 η ομάδα πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο Next Gen Series κερδίζοντας την Άρσεναλ, την Μπιλμπάο και την Άντερλεχτ φτάνοντας έως τα προημιτελικά. Προπονητής της είναι ο σημερινός ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουγγαρίας, ο Γερμανός Μπερντ Στορκ, και ο Ολυμπιακός κατακτά την κούπα με 69 βαθμούς έναντι 63 του Ατρόμητου Αθηνών.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην κορυφή κερδίζοντας το Πρωτάθλημα του 2015. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα εντυπωσιάζει την Ευρώπη με τα “διπλά” της στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο και στο Τορίνο επί τους Γιουβέντους και εξασφαλίζει την πρόκριση στους “16” του UEFA Youth League. Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός χάνει μόνο ένα από τα 34 παιχνίδια που δίνει και κερδίζει την κούπα με 91 βαθμούς έναντι 79 του Ατρόμητου Αθηνών.

Την περσινή περίοδο (2015-16) ο Ολυμπιακός παίζει πάλι στο UEFA Youth League όπου κερδίζει δυο φορές την Μπάγερν Μονάχου και μια την Άρσεναλ ενώ στην Ελλάδα πετυχαίνει 94 και δέχεται μόλις 12 γκολ! Οι παίκτες του Βασίλη Βούζα συγκεντρώνουν 81 βαθμούς, έχοντας πάλι μια ήττα σε 30 αγώνες και αφήνουν στην 2η θέση τον ΠΑΟΚ με 68.

Στην περίοδο 2016-17 το Πρωτάθλημα κρίθηκε μαθηματικά 5 αγώνες πριν από την ολοκλήρωση του με τη νίκη (1-3) του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού και πλέον η ομάδα μετά από το 3ο συνεχόμενο κυνηγάει και το αήττητο!

Φυσικά ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα Νέων (Εθνική Κατηγορία) το 2004.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button