ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του “δυνατού” Θρύλου

Ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη του καλοκαιριού!

Aπό την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Άγιαξ σφράγισε την κατάκτηση του ολλανδικού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός ήξερε ότι στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου για την β’ προκριματική φάση του Champions League, θα βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών. Πλέον, από τη στιγμή που ξεκαθάρισε οριστικά η κατάσταση στα άλλα τρία «εμπλεκόμενα» πρωταθλήματα, της Τουρκίας, της Αυστρίας και της Τσεχίας, οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν πλέον και τους πιθανούς αντιπάλους τους. Αυτό που δεν ξέρουν ακόμη είναι αν θα είναι δύο ή τρεις, ανάλογα το ποιος θα κατακτήσει το Europa League.

Αν η δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση έχει νέα νικήτρια την Άρσεναλ, τότε οι υποψήφιοι θα είναι τρεις, ενώ αν το τρόπαιο κατακτηθεί από την Τσέλσι θα είναι δύο.

Όσον αφορά στα τρία πρωταθλήματα από τα οποία ο Ολυμπιακός περίμενε τα νέα, συνέβησαν τα εξής: στην Τουρκία, η Γαλατά νίκησε με 2-1 στον «τελικό» της 33ης αγωνιστικής την Μπασάκσεχιρ και κατέκτησε τον τίτλο. Έτσι, η δεύτερη Μπασάκσχεχιρ είναι η μία υποψήφια αντίπαλος των Πειραιωτών. Επόμενη πιθανή αντίπαλος, από την Αυστρία, η ΛΑΣΚ Λιντζ η οποία επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Σεντ Πόλτεν και τερμάτισε δεύτερη, μια αγωνιστική πριν το φινάλε των πλέι οφ. Τέλος, τρίτη πιθανή αντίπαλος των «ερυθρόλευκων», από την Τσεχία, είναι η Βικτόρια Πλζεν που νίκησε 2-0 την Σλόβαν Λίμπερετς αλλά η Σλάβια Πράγας εξασφάλισε τον τίτλο με την ισοπαλία που απέσπασε από την Μπάνικ Οστράβα.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα το ποια από τις δύο λονδρέζικες ομάδες κατακτήσει το Europa League και τις ανακατατάξεις που προκύπτουν στα ευρωπαϊκά εισιτήρια των άλλων χωρών (σ.σ. Αυστριακοί και Τούρκοι πάνε απευθείας στον γ’ γύρο), τα δύο πιθανά γκρουπ δυναμικότητας στον β’ προκριματικό γύρο, έχουν ως εξής:

Με κάτοχο του Europa League την Άρσεναλ:

ΔΥΝΑΤΟΙ: Βασιλεία (Ελβετία), Ολυμπιακός (Ελλάδα), Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
ΑΔΥΝΑΤΟΙ: Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Μπασάκσεχιρ (Τουρκία), ΛΑΣΚ Λιντζ (Αυστρία)

Με κάτοχο του Europa League την Τσέλσι:

ΔΥΝΑΤΟΙ: Βασιλεία (Ελβετία), Ολυμπιακός (Ελλάδα)
ΑΔΥΝΑΤΟΙ: Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button