ΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτή είναι η ψυχή του πρωταθλητή Ευρώπης

Αυτή είναι η Ολυμπιακή ψυχή, αυτή είναι η ψυχή του πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός αν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ αν και αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή στην τέταρτη περίοδο και να πανηγυρίσει την νίκη επί της Ζόλνοκ με 11-10 στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά.
Oι ερυθρόλευκοι έχουν στα χέρια τους την τρίτη θέση του ομίλου ενώ μπορούν να ελπίζουν ακόμα και στην δεύτερη θέση ύστερα από κάποιο στραβωπάτημα της Βερόνα που έχει ποιο δύσκολο πρόγραμμα.

Με τις δυνατές άμυνες και τους δυο τερματοφύλακες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ξεκίνησε ο αγώνας στο Παπαστράτειο. Το σκορ άνοιξε στο 5:15 με τον Γενηδουνιά να φεύγει στην κόντρα, μετά από μια ακόμα μεγάλη επέμβαση του Πάβιτς κάτω από τα «ερυθρόλευκα» δοκάρια και να κάνει το 1-0. Ο Λάζιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα, σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω για τη Ζόλνοκ. Με τον ίδιο τρόπο και με σκόρερ τον Κις αυτή τη φορά, η Ουγγρική ομάδα πέρασε μπροστά με 2-1 την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός είχε 0/3 στις επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω. Μια ακόμα εξαιρετική επέμβαση του Πάβιτς, διατηρεί το 1-2 στον αγώνα. Ο Μουρίκης στην εκπνοή του πρώτου οκταλέπτου έκανε το 2-2 σκοράροντας από τη θέση του φουνταριστού.

Ίδια η εικόνα και στην έναρξη της δεύτερης περιόδου με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, να σταματάει μια ακόμα επίθεση των φιλοξενούμενων στον παίκτη παραπάνω. Το 2-3 έγινε από τον Πρλαϊνοβιτς στο 5:09, μετά από αποβολή του Αργυρόπουλου. Η Ζόλνοκ με σκόρερ τον Ράσοβιτς αποσπάστηκε με δυο γκολ διαφορά (4-2 στο 4:02) με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να μην είναι αποτελεσματικός στον παίκτη παραπάνω. Με δυο γκολ μέσα σε ένα λεπτό και σκόρερ τους Ομπράντοβιτς και Μυλωνάκη, στον παίκτη παραπάνω, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 5-4, φέρνοντας μετά από ώρα το παιχνίδι στο γκολ, σκορ που έμεινα μέχρι το ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έφερε το ματς στα ίσα, στο 5-5, σκοράροντας στο 6:00 του τρίτου οκταλέπτου, στον παίκτη παραπάνω. Νέα ισοπαλία, η τέταρτη στην αναμέτρηση, με τον Γούνα να απαντάει στο γκολ του Μπάτορι και το σκορ να είναι στο 6-6, 4:36 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Ομπράντοβιτς έφτασε και αυτός τα δυο τέρματα, διαμορφώνοντας το 7-7. Νέο προβάδισμα της Ζόλνοκ με 8-7 για να έρθει άμεσα η «ερυθρόλευκη» απάντηση, με τον Μουρίκη, για το 8-8, 1:15 πριν το τέλος της περιόδου. Για πρώτη φορά, μετά την έναρξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός πέρασε και πάλι μπροστά, με 9-8, χάρη στο τέρμα του Αλέξανδρου Γούνα ακριβώς στη λήξη του ημιχρόνου.

Δυνατές μονομαχίες στο τελευταίο οκτάλεπτο και σχεδόν τέσσερα αγωνιστικά λεπτά να κυλάνε χωρίς κάποιο γκολ για καμία από τις δυο ομάδες. Ο Ζάλανκι ήταν αυτός που σκόραρε για το 9-9 αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε στην αμέσως επόμενη επίθεση και ανέκτησε το προβάδισμα με τον Μπούσλιε να κάνει το 10-9, στο 3:41. Αποφασιστική η επόμενη άμυνα για τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να διατηρούν την πρωτοπορία και ενώ απέμεναν λιγότερο από δυο λεπτά. Ο Μπούσλιε έδωσε «αέρα» δυο γκολ στους Πρωταθλητές Ευρώπης, με 11-9, 1:04 πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Πάβιτς με τεράστια απόκρουση στο 00:03, κράτησε το 11-10, δίνοντας μια πολύ σπουδαία και καθοριστικής σημασίας νίκη στον Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 5-3, 2-2

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος

Ζόλνοκ: Νάγκι, Ανχιάλ, Μπάτορι 1, Ζάλανκι 3, Γιάνσικ, Σάτμπαρι, Άλεξιτς, Ράσοβιτς Β. 1, Πρλαϊνοβιτς 2, Λάζιτς 2, Κις 1, Τέλεκι, Κάρδος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button