ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτή είναι η διαφορά του Ολυμπιακού !

Πέφτοντας τυχαία προχτές μετά το μνημόσυνο των αδικοχαμένων παιδιών της Θύρας 7 σε μία φωτογραφία μεταξύ άλλων από τις πολλές που έβγαλαν όλοι οι αθλητές που ανήκουν στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Επιβεβαίωσα την για μια ακόμα φορά την άποψη που μου είχε πει πριν πολλά χρόνια ο αείμνηστος Μουράτης.  Αυτή η μεγάλη μορφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου και η ιστορία του Ολυμπιακού πριν πολλά χρόνια στο παλιό Καραϊσκάκη μπροστά από το πέταλο της 15 δίπλα στο στρώμα μου είχε πει. «Αγόρι μου μία φορά άμα φορέσεις την φανέλα του Ολυμπιακού δένεσαι γίνεσαι θρύλος» , αυτά ήταν τα λόγια του μεγάλου Μουράτη.

Έτσι κοιτώντας την φωτογραφία  του Αντώνη Νικοπολίδη μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη , δύο παικτών  παγκοσμίου κλάσεως που έκαναν το μεγάλο άλμα από το Πράσινο στρατόπεδο στον Ολυμπιακό  διαπίστωσα τελικά πόσο δίκιο είχε αυτός ο μεγάλος αθλητής και άνθρωπος!  Και οι δυο έγραψαν την δική τους ιστορία αρχικά με την φανέλα του Παναθηναϊκού , αλλά από εκεί και πέρα με το που ήρθαν στον Πειραιά φόρεσαν την τιμημένη ερυθρόλευκη φανέλα έγιναν ένα με την ερυθρόλευκη κουλτούρα.

Τόσο ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Βασίλης Σπανούλης που δέχτηκαν λάσπη και αισχρή επίθεση από τους πρώην χειροκροτητές τους κατάφεραν να αποδείξουν ότι ο Ολυμπιακός σε κάνει δικό του. Σε κάνει αμέσως να νιώθεις τι σημαίνει ερυθρόλευκο DNA και πολύ περισσότερο σε αφομοιώνει μέσα στα ιδανικά και τις αρχές που διέπουν όλους τους Ολυμπιακούς από την ίδρυση του σωματείου μέχρι και σήμερα!

Το ότι και οι δύο με πράξεις και όχι με λόγια αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι πλέον τάσσουν τον εαυτό τους ανάμεσα στην οικογένεια του Ολυμπιακού είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους ότι τελικά κάποιοι μπορεί να μην γεννιούνται Ολυμπιακοί αλλά γίνονται για πάντα αφού μπουν στην ερυθρόλευκη οικογένεια !

Σχετικά Άρθρα

Back to top button