ΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ασημάκη:«Υπάρχουν πολλά προβλήματα»

Προσκεκλημένη στο 5ο Διεθνές Σχολείο του ΠΣΑΤ ήταν την Κυριακή η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Η αρχηγός της εθνικής πόλο Γυναικών και του  Ολυμπιακού μίλησε στους συμμετέχοντες στο Σχολείο για  τα προβλήματα που απασχολούν το ελληνικό πόλο και όχι μόνο.

Η φουνταριστή του Θρύλου τόνισε αρχικά: «Οι εποχές που ήμουν αθλήτρια ήταν δύσκολες εποχές για τον ελληνικό αθλητισμό. Το 2004 οι καιροί ήταν καλύτεροι, καλύτερα ήταν κι αυτά που έδιναν στους αθλητές. Ίσως σε βαθμό υπερβολής. Τώρα το να είσαι αθλητής, να κυνηγάς το όνειρό σου και να προσπαθείς μέσα σε αυτές τις αντιξοότητες να κάνεις την πατρίδα σου υπερήφανη και να την ανεβάσεις στο βάθρο είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Έχουν γίνει βήματα για βελτίωση, αλλά κι εγώ βιώνω με την εθνική στις προετοιμασίες που κάνουμε κάθε καλοκαίρι το πρόβλημα των εγκαταστάσεων. Επειδή έχουμε κάνει πολλές προετοιμασίες στο εξωτερικό, αν συγκρίνουμε τις εγκαταστάσεις με την Ελλάδα, υπάρχουν μεγάλες διαφορές».

Συνέχισε, επισημαίνοντας: «Θεωρώ αδιανόητο η εθνική ομάδα να μην έχει δικό της προπονητήριο. Δεν ασχολούμαστε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό για να γίνουμε πλούσιοι ή διάσημοι. Το κάνουμε πραγματικά γιατί το αγαπάμε και παρά τις δυσκολίες δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις γιατί για εμάς είναι η υπέρτατη τιμή να εκπροσωπούμε την Ελλάδα στο εξωτερικό, υπέρτατη τιμή να δούμε την ελληνική σημαία να κυματίζει στον ιστό. Για εμάς είναι ένα όνειρο να ακούμε τον ελληνικό μας ύμνο και να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες».

Κατέληξε, λέγοντας: « Εμείς θα συνεχίσουμε σίγουρα. Πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα στο θέμα των εγκαταστάσεων. Πολλές πισίνες δεν έχουν άδειες, πολλά κολυμβητήρια είναι κλειστά».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button