ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από το Euro στα … προκριματικά του Europa League! (Videos)

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ-ÑÏÕÌÐÉÍ ÊÁÆÁÍ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS-RUBIN KAZAN

Πολύ πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο ο Ρόι Κάρολ να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια της Λίνφιλντ στον αποψινό πρώτο προκριματικό με την Κορκ.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Την …παράδοση, που έχει δημιουργήσει από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό που τον θέλει να  πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του σε αγώνες του Εuropa League, είναι πολύ πιθανό να διευρύνει απόψε ο Ρόι Κάρολ!

Ο πολύπειρος διεθνής Βορειοϊρλανδός πορτιέρο, ο οποίς είχε την τεράστια τιμή να υπερασπιστεί την εστία του Θρύλου για δυόμιση χρόνια (σ.σ. Ιανουάριος 2012- Ιούνιος 2014) πρόσφατα ολοκλήρωσε την μεταγραφή του στην Λίνφιλντ υπογράφοντας συμβόλαιο ενός έτους.

Ο 38χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος υπήρξε από τους σηματικότερους συντελεστές της ιστορικής πρόκρισης της Βορείου Ιρλανδίας στο Euro της Γαλλίας δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στα [παιχνίδια της τελικής φάσης με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να το κάνει απόψε για λογαριασμό της νέας του ομάδας.

Η Λίνφιλντ, βλέπετε, αγωνίζεται απόψε στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Europa League απέναντι στην Κορκ.

Για όσους δεν θυμούνται, να τους υπενθυμίσουμε ότι το επίσημο «ντεμπούτο» του Ρόι Κάρολ κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού ήταν στις 14 Φεβρουαρίου του 2012 για τη φάση των «32» του Europa League και συγκεκριμένα στην εκτός έδρας νίκη του Θρύλου επί της Ρουμπίν Καζάν στο «Λουζνίσκι»  με 0-1 (σ.σ. το γκολ ο Νταβίντ Φουστέρ στο 73’) , όταν στα τελευταία 15 λεπτά κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία των πρωταθλητών Ελλάδας, έπειτα την αποβολή του Μπάλαζ Μέγιερι.

Μάλιστα από την πρώτη του επαφή με τη μπάλα ως πορτιέρο του Ολυμπιακού έγινε ήρωας στα μάτια των «ερυθρόλευκων» φανς αποκρούοντας το πέναλτι του Νάτχο κι έδωσε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό για τους «16» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Ας θυμηθούμε εκείνη την απόκρουση του Ρόι Κάρολ στο παρακάτω video, αλλά κι ένα ακόμη video  από το αφιέρωμα του Redaroume  για τον Βορειοιρλανδό πορτιέρο

https://youtu.be/1rAHKGz_ihg

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button