ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από τον Κούτρη με …αγάπη

Με μία οβίδα  του Λεονάρντο Κούτρη, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του Λεβαδειακού στην αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής της Σούπερλίγκα. Μία απόλυτα δίκαιη νίκη για τον Πρωταθλητή που βρήκε μπροστά του ένα εκπληκτικό Εμποκά , ο οποίος πάντως στο σουτ του Κούτρη νικήθηκε …

Ο Λεμονής ξεκίνησε με το κλασικό 4-3-3 και τον Προτό κάτω από τα δοκάρια με Ομάρ-Μποτία-Σισέ –Κούτρη στην άμυνα, με Ταχτσίδη-Ζιλέ στη μεσαία γραμμή και μπροστά τον Φορτούνη. Με Μάριν-Καρσελά ,αριστερά και δεξιά στα  άκρα και Καρίμ φορ.

Οι Πρωταθλητές προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι από τα άκρα καθώς κάθετες μπαλιές ήταν δύσκολο να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των  Βοιωτών, οι οποίοι είχαν κλείσει καλά  τους διαδρόμους προς την εστία του Εμποκά.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ …ΤΡΟΜΟΥ

Στο 25ο λεπτό  το «Καραισκάκη» πήρε φωτιά.  Ο Καρσελά έκανε τρομερή ατομική ενέργεια ,από δεξιά, και αφού απέφυγε τρείς παίκτες,όταν πήγε να πασάρει στον Καρίμ , η μπάλα χτύπησε στον επερχόμενο Φορτούνη και έφυγε άουτ.

Στο 27, ο Καρίμ κινήθηκε εξαιρετικά από τα αριστερά, έβγαλε σέντρα, αλλά πριν η μπάλα φτάσει στον Φορτούνη , ο  Τσαμπούρης πρόλαβε και έδιωξε.

Η πίεση συνεχίστηκε  και ένα λεπτό μετά ο Ταχτσίδης έκανε κίνηση πίβοτ γυρίζοντας το κορμί ,αλλά το σουτ που έκανε ,έδιωξε ο Εμποκά.

Στο 31  και πάλι ο κίπερ του Λεβαδειακού νίκησε ,αυτή τη φορά στο τετ α τετ τον Καρίμ, κάτι που συνέβη και στο 35, αλλά αυτή τη φορά πρωταγωνιστής ,από πλευράς   Ολυμπιακού ήταν ο Φορτούνης που στο σουτ που έκανε, νικήθηκε από τον Εμποκά.

  ΖΙΛΕ ΚΑΙ …1-0

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει, παρά τις καθυστερήσεις που έκαναν οι παίκτες του Λεβαδειακού και στο 41 έγινε το 1-0..Ο Φορτούνης έβγαλε για τον Ζιλέ , ο Βέλγος έκανε ωραία ατομική ενέργεια και με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη, ο Λεβαδειακός βγήκε πιο ζωηρός στο γήπεδο,  έχοντας πιο επιθετικλες βλέψεις, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που στο 52 έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 ,όταν σε μία επέλαση του ο Κούτρης  ανατράπηκε από τον Τριποτσέρη ,αλλά ο Φορτούνης, από τα 11 βήματα έστειλε τη μπάλα άουτ.

 ΡΕΣΙΤΑΛ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

Ο Καρίμ το έψαχνε πολύ το γκολ ,αλλά ο Εμποκά συνέχιζε να  αντιδρά σθεναρά , πρώτα στο 55, όταν από σέντρα του Κούτρη, ο Ιρανός δεν μπόρεσε να σκοράρει, αλλά  και στο 61, όταν ο κίπερ του Λεβαδειακού σε δύο χρόνους, πρώτα στον Ιρανό και εν συνεχεία στον Ομάρ  κράτησε το 1-0.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΙΛΗΣΕ

Οσο και αν ακούγεται  γραφικό ή χιλιοειπωμένο, ο νόμος του ποδοσφαίρου «μίλησε»  στο 68. Όταν από κόρνερ του Σουμπίνιο, η μπάλα πέρασε από πολλά κεφάλια,αλλά στο…χαμήλωμα της  ο Γιακουμάκης έρχόμενος σαν τρέιλερ με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Μάλιστα, στο 71,  ο νεαρός, σε μία εξαιρετική Version του transition του Λεβαδειακού, σε κλέψιμο της μπάλας, «χόρεψε» την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά στο σουτ που έκανε ο  Προτό  έδιωξε τη μπάλα.

Ο Λεμονής έβαλε Μάρτινς για καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και τον Τζούρτζεβιτς  για να πιέσει την άμυνα του Λεβαδειακού  και ο Σέρβος στο 82, βρέθηκε μέσα στην περιοχή ,αλλά το σουτ που έκανε έφυγε ψηλά άουτ.

ΚΟΥΤΡΗΣ ΑΛΑ …ΓΚΕΟ

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο  Λεβαδειακός «άγγιζε» το….. θαύμα της ισοπαλίας σε ένα διώξιμο της άμυνας του Λεβαδειακού η μπάλα έφτασε στον Κούτρη που αρκετά έξω από την περιοχή έπιασε ένα σουτ με πολλά φάλτσα που ξεγέλασαν τον άριστο μέχρι εκείνη τη στιγμή Εμποκά με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 2-1 και τη λύτρωση…

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:  Προτό, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Ζιλέ, Ταχτσίδης(77’ Μάρτινς), Φορτούνης(80 Τζούρτζεβιτς), Καρσελά(59 Σεμπά), Μαρίν  Ανσαριφάρντ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Εμποκά, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Αμαράλ, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας(57 Σουμπίνιο), Νουάνκο, Μητρόπουλος(89 Μητρόπουλος), Γιουσούφ, Σαχίρ, Γιακουμάκης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button