Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από τον θρυλικό Γιούτσο μέχρι τον «πιστολέρο»! (Videos)

To Redaroume.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας επαναφέρει τις μνήμες από όλες τις νίκες του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο από καταβολής  Α’ Εθνικής.

Κόβει την … ανάσα το επερχόμενο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό!

Κακά τα ψέματα, ανέκαθεν, ξέχωρα από την αγωνιστική ή και την βαθμολογική κατάσταση που έβρισκε τους δύο αιώνιους μονομάχους ένα μεταξύ τους ντέρμπι πάντα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον και αποτελούσε το «αλατοπίπερο» όλης της σεζόν

Ανήμερα της επετείου  του «Όχι» ο Ολυμπιακός καλείται να φανεί συνεπέστατος στο ραντεβού του με την νίκη , ώστε να πετύχει ακόμη ένα σπουδαίο βήμα στην προσπάθειά του για την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος, που θα του επιτρέψει να σπάσει ακόμη ένα θρυλικό ρεκόρ!

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή διψούν για θρίαμβο, απόρροια της εξαιρετικής τους ψυχολογίας από την νίκη τους επί του ΠΑΟΚ και θέλουν όσο τίποτε άλλο να αποχωρήσουν θριαμβευτές από τον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου

Το Redaroume.gr  μπήκε στον κόπο να σας «φρεσκάρει» την μνήμη και να σας θυμίζει όλες τις νίκες που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στην φυσική έδρα των «πρασίνων» από καταβολής Α’ Εθνικής.

Με την υποσημείωση ότι έχουν διεξαχθεί πάρα πολλά ματς με τυπικά γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο πέρασμα των 33 τελευταίων ετών.

Ο Θρύλος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην Λεωφόρο σε ματς πρωταθλήματος την σεζόν 1966-67 επί εποχής Μάρτον Μπούκοβι, με τον Νίκο Γιούτσο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ εκείνης της αναμέτρησης (0-1), ενώ η τελευταία (σ.σ. σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού τη περίοδο 2015-16 το ματς κατακυρώθηκε 0-3 στα χαρτιά υπέρ του Ολυμπιακού, λόγω επεισοδίων) σημειώθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 2013 όταν ο Κώστας Μήτρογλου στο 90ό λεπτό είχε χαρίσει τη σπουδαία νίκη στους «ερυθρόλευκους» (0-1) … σκοτώνοντας τους αντιπάλους του!

 

Πάμε λοιπόν: (Σε παρένθεση οι σκόρερς του Ολυμπιακού)

Σεζόν 1966-67: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1 (Γιούτσος)

Σεζόν 1972-73: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1 (Αργυρούδης)

Σεζόν 1978-79: Παναθηανίκός – Ολυμπιακός 2-3 (Λοσάντα, Κατσαβάκης, Κρητικόπουλος)

Σεζόν 1980-81: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1 (Κουσουλάκης)

Σεζόν 1982-83; Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1 (Εσταβίγιο)

Σεζόν 2013-14: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1 (Μήτρογλου)

Ας θυμηθούμε όλες τις παραπάνω νίκες του Θρύλου στα videos

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button