ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Απόλυτο αφεντικό ο Θρύλος!

Ισοπεδωτικός ο Ολυμπιακός υπέταξε τον ΠΑΟΚ με 26-22  και διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους πέντε πόντους, στην κούρσα προς τον φετινό τίτλο.

 

Ακόμη ένα ομαδικό άθλημα του Ερασιτέχνη βάφεται «ερυθρόλευκο»!

Για το νεοσύστατο τμήμα του χάντμπολ φυσικά αναφερόμαστε, όπου κι εκεί πλέον ο Ολυμπιακός από την πρώτη του σεζόν δεν έχει αντίπαλο, προκαλώντας τον τρόμο στους αντιπάλους του!

Οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν σε … πάρτι το ντέρμπι κορυφής της 13ης αγωνιστικής της Α1 απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο υπέταξαν πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι μαρτυρά το τελικό 26-22 στο κλειστό του Ρέντη και είδαν την διαφορά τους από τους Θεσσαλονικείς να ανοίγει στους πέντε πόντους!

Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την απόλυτη πρωτοβουλία και τον ρόλο του αφεντικού της αναμέτρησης, αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα. Με έξυπνες επιθέσεις κι πολύ πιεστική άμυνα, οι παίκτε του Γιώργου Ζαραβίαν απέκτησαν από πολύ νωρίς τον πρώτο λόγο κι έκλεισαν το πρώτο μέρος προηγούμενοι με 15-9, θέτοντας τις βάσεις της νίκης τους

Το παιχνίδι:

Κυρίαρχος από την αρχή

Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία ο Ολυμπιακός, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και με άπιαστες εκτελέσεις των Τζηρά, Σανίκη, Αλβανού και Παπαδιονυσίου κατά σειρά, προηγήθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο με 4-0, δείχνοντας από την αρχή αποφασισμένος να μην αφήσει πολλά περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Ο Σανίκης «απάντησε» πολύ γρήγορα στα γκολ του ΠΑΟΚ ανεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά στα τέσσερα γκολ για το 6-2. Στο 17:16 και με τη διαφορά στο ένα γκολ (7-6) έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την  «ερυθρόλευκη» εμφάνιση ο  Μαυροβούνιος διεθνής πλέι μέικερ, Μπογκτάν Πετρίσεβιτς. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 9-6 μέσα σε ένα λεπτό, με τα γκολ του Τζηρά και του Σανίκη που έφτασε τα πέντε στην αναμέτρηση. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στα πέντε γκολ, στο 25:50, με τον εξαιρετικό Γρηγόρη Σανίκη να σκοράρει για έκτη φορά μέχρι εκείνο το σημείο, διαμορφώνοντας το 13-8.  Το ημίχρονο έληξε με το Θρύλο να προηγείται με 15-9 και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση νίκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε κανένα πεντάλεπτο του πρώτου μισού του αγώνα ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε πάνω από δυο γκολ, απέναντι στο πολύ καλό αμυντικό στήσιμο των παικτών του Γιώργου Ζαραβίνα.

Διατήρησε τον έλεγχο και 26-22 τον ΠΑΟΚ

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 15-11, αλλά ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο και με τους Σανίκη και Κανδύλα έγραψε το 17-12. Μετά από πολύ ώρα στο παιχνίδι η διαφορά έπεσε στα δυο τέρματα, ωστόσο και πάλι η αντίδραση των Πειραιωτών ήταν άμεση με τον Παπαδιονυσίου να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να δίνει και πάλι «αέρα» τριών τερμάτων στον Ολυμπιακό, για το 19-16 λίγο πριν τα μέσα του ημιχρόνου. Παπαδιονυσίου και Κανδύλας, πρόσθεσαν δυο ακόμα γκολ στην «ερυθρόλευκη» μηχανή και το 22-18 στο 22:36 καθιστούσε τον Ολυμπιακό απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Με το τελικό 26-22 ο Θρύλος συνεχίζει να οδηγεί, ως αήττητος, την κούρσα του πρωταθλήματος απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής και αυξάνοντας τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της  πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αθλητή του Φιλίππου Βέροιας, Άκη Ψωμιάδη, που έφυγε από τη ζωή πριν μερικές μέρες, κάνοντας σκι στα 3-5 Πηγάδια.

Τα πεντάλεπτα: 4-0, 5-2, 7-4, 9-6, 12-8, 15-9 (ημχ.), 17-12, 18-15, 19-16, 20-17, 23-19, 26-22

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης 2, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 4, Καραμπουνριώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς 1, Στουμπής 1, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 2, Σανίκης 8, Αλβανός 5, Παπαδιονυσίου 3, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Ζάγκας, Πανιόπουλος, Παλάσκας 4, Τσίλης 2, Νικολαΐδης 1, Κοκώνης 1, Αποστόλου, Πετρίδης, Καλόμοιρος, Μαστορογιάννης 1, Πέγιοβιτς 1, Κέζιτς, Κυπραίος 4, Κολοβός, Βεσελίνοβιτς 8, Κοτανίδης

Διαιτητές: Πατιός – Τσιάνας Δίλεπτα: 6-6 Πέναλτι: 1/2-6/7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button