Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απόλυτος Θρύλος στις .. Διαβολοβδομάδες!

Πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός στα ματς τα οποία διεξάγονται δύο φορές την εβδομάδα στην Ευρωλίγκα.

Ένα από τα κυριότερα ερωτηματικά που απασχολούσαν έντονα όλους τους προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στην φετινή πιο απαιτητική Ευρωλίγκα όλων των εποχών, ήταν εκ προοιμίου ο τρόπος αντίδρασης των ομάδων τους, αλλά και η διαχείρισή τους στο διάστημα των πέντε «καυτών» εβδομάδων, όπου θα υποχρεωθούν μέσα σε χρονικό όριο τριών ημερών να δώσουν δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μέχρι στιγμής βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να απολαμβάνει από τους παίκτες του την τέλεια αντίδραση σε αυτού του είδους την δοκιμασία.

Τί εννοούμε; Ότι πολύ απλά, ο Ολυμπιακός στην χθεσινή αναμέτρηση με το Ερυθρό Αστέρα συμπλήρωσε ένα αήττητο σερί πέντε νικηφόρων αγώνων σε παιχνίδια, τα οποία διεξάγονται σε περίοδο … Διαβολοεβδομάδας!

Στοιχείο, το οποίο έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο, ώστε ο Θρύλος να φιγουράρει πλέον στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Η αρχή έγινε στις 25 Οκτωβρίου όταν στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικήςο Ολυμπιακός  επικράτησε πανεύκολα της Αρμάνι με 91-81 στο ΣΕΦ, για να ακολουθήσει στις 27 Οκτωβρίου η «απόδραση» από το «Μπουέσα Αρίνα» και η τεράστια σε αξία εκτός έδρας νίκη επί της Μπασκόνια με 90-95. Μία νίκη, η οποία έβαλε τους πρωταθλητές Ελλάδας πολύ γερά σε ράγες τετράδας;

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός στις 16 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής υπέταξε στο ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα των άλλοτε «ερυθρόλευκων» Γιώργου Μπαρτζώκα, Στράτου Περπέρογλου και Τζόι Ντόρσει με 59-52 για να ακολουθήσει στις 18 Νοεμβρίου θρίαμβος επί του Παναθηναϊκού στον εμφύλιο του ΟΑΚΑ με 77-79.

Η πέμπτη νίκη για τον Θρύλο σε… περίοδο διαβολοβδομάδας σημειώθηκε χθες απέναντι στα αδέλφια μας  του Ερυθρού Αστέρα με 73-65 . Με τους «ερυθρόλευκους» να βάζουν πλώρη να τις κάνουν έξι στην αυριανή πολύ σημαντική εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button