Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Απόδραση» από το «Γεντί Κουλέ»! (Video)

Σαν σήμερα το 1999 ο Ολυμπιακός με επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά που ολοκληρώθηκε με γκολ του Βασίλη Καραπιάλη στο 90’ υπέταξε με 2-1 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο συνεχίζοντας την φρενήρη του κούρσα προς την κατάκτηση του νταμπλ.

 

Με μία από τις σημαντικότερες νίκες της μυθικής σεζόν 1998-99 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία!

Συγκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου ο Θρύλος παίζοντας διαστημικό ποδόσφαιρο, έφυγε θριαμβευτής από το «Γεντί Κουέ» επικρατώντας με 2-1 του γηπεδούχου ΟΦΗ και πέτυχε ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση του νταμπλ εκείνης της περιόδου.

Το συγκεριμένο παιχνίδι είχε διεξαχθεί τέσσερα μόλις βράδια πριν από τον πρώτο καθοριστικό προημιτελικό του Champions League απέναντι στην Γιουβέντους στο «Ντέλε Άλπι». Με τον Θρύλο να έχει επάνω του ευρωπαϊκό άρωμα της κορυφαίας ως τώρα πορείας του στην κορυφσαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε από τα πρώτα λεπτά τον ΟΦΗ σαν την …γάτα με το ποντίκι, όμως η κρητική ομάδα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 70, αλλά μ’ ένα γκολ, το οποίο έπρεπε να είχε ακυρωθεί.

Ο Πέτρος Μαρινάκης με ολοφάνερο χέρι έκανε το κοντρόλ πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής Μπέγκος «έδειξε»  σέντρα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παικτών του Ολυμπιακού  κι έτσι ο ΟΦΗ εντελώς αναπάντεχα πήρε το προβάδισμα στο σκορ…

Οι πρωταθλητές Ελλάδας όμως παρά την ολοφάνερη αδικία δεν το έβαλαν κάτω. Πείσμωσαν και στο 78’ έφτασαν στην ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γρηγόρη Γεωργάτου, το οποίο κέρδισε ο Σίνισα Γκόγκγιτς από ανατροπή του από τον Μπεκιάι, για να φύγουν θριαμβευτές από το «Γεντί Κουλέ» με ψύχραιμο πλασέ του Βασίλη Καραπιάλη στο 90’!

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αγώνα στο παρακάτω video

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button