Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απ’τον Αυλωνίτη στον Μποτία

1562223

Ο Ισπανός έγινε ο τρίτος κατά σειρά στόπερ του Ολυμπιακού, που βρίσκει για ισάριθμο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τον δρόμο προς τα δίχτυα, οδηγώντας τους πρωταθλητές Ελλάδας στον θρίαμβο.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

 

Η ικανότητά των παικτών του Ολυμπιακού να αξιοποιούν με χαρακτηριστική ευκολία τις στημένες φάσεις, διαδραμάτις εκαταλυτικό ρόλο στην έκβαση του ντέρπι με τον Παναθηανίκό!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο την ικανότητά τους στον … αέρα, αλλά και τον …βαθύ ύπνο, που συνεπήρε την καρδιά της άμυνας των «πρασίνων» πετυχαίνοντας με τα τέρματα των Αλμπέρτο Μποτία (21’) και Μπράουν Ιντέγε (44) το πρώτο και τρίτο τέρμα αντίστοιχα, από εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ αντίστοιχα του Κώστα Φορτούνη.

Μάλιστα, ο Ισπανός στόπερ των «ερυθρόλευκων», ο οποίος αναδείχθηκε και MVP  του ντέρμπι, διεύρυνε μία εκπληκτική παράδοση, που έχουν δημιουργήσει στα τρία τελευταία χρονικά εντός έδρας ντέρμπι με τους «πράσινους» οι κεντρικοί αμυντικού του Θρύλου.

Αυτή που τους θέλει να βρίσκουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και αν οδηγούν τον Θρύλο σε συνεχόμενους θριάμβους.

Την αρχή είχε κάνει ο Τάσος Αυλωνίτης στις 26 Οκτωβρίου του 2014 όταν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 59’, εκμεταλλευόμενος άριστα την εκτέλεση φάουλ του Τσόρι Ντομίνγκες έχοντας περάσει αλλαγή τρία μόλις λδεεπτά νωρίτερα!. Ένα γκολ, που οδηγησε τον Ολυμπιακό στην νίκη με 1-0 και τον ώθησε στην κούρσα του προς την κατάκτηης του 42ου πρωταθλήματος.

Στις 13 του περασμένου Μάρτη, ήταν η σειρά του Μάνουελ Ντα Κόστα να εκμεταλλευτεί συστημένη εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη στο 87’ και να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 2-1, δύο λεπτά πριν ο Μπράουν Ιντέγε διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Τπο βράδυ της Κυριακής (6/11) ο Αλμπέρτο Μποτία με κεφαλιά-δυναμίτη στο 21’ εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο την υπέροχη εκτέλση κόρνερ του Φορτούνη και με κεφαλιά – δυναμίτη δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στίλ, γράφοντας το 1-0 μέσα σε αποθέωση από 30.000 οπαδούς του Θρύλου! Με τον Ισπανό στόπερ να θέτει τα γερά θεμέλια για τον θρίαμβο

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button