ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο ιστορικό λάθος! (Video)

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωλίγκα δεν είχε μετρήσει την σημαντικότερη ασίστ της ευρωπαϊκής καριέρας του Βασίλη Σπανούλη στον αλησμόνητο τελικό της Πόλης απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ποίος είπε ότι οι … μηχανές που αφορούν την στατιστική δεν κάνουν λάθη και μάλιστα τρομερά;

Όπως αποδείχθηκε, η σημαντικότερη ασίστ στην ευρωπαϊκή καριέρα του Βασίλη Σπανούλη, δεν είχε καταγραφεί στα … πρακτικά της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωλίγκα!

Φυσικά κι αναφερόμαστε στην … ασίστ νίκης που μοίρασε ο αρχηγός του Ολυμπιακού στον αλησμόνητο τελικό της Κωνσταντινούπολης απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 13 Μαϊου του 2012 προς τον Γιώργο Πρίντεζη, πριν ο υπαρχηγός με το γνωστό του …πεταχτάρι πετύχει το 62-61 και «υπογράψει» την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ξαναφέρνοντας τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης, 15 χρόνια μετά την Ρώμη!

Μέσα στον γενικότερο πανικό, που είχε ακολουθήσει από την … πιο ανατριχιαστική ανατροπή της ιστορίας στην Ευρωλίγκα, η στατιστική υπηρεσία δεν κατέγραψε την ασίστ του Βασίλη Σπανούλη.

Το λάθος διορθώθηκε και πλέον ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει 1252 ασίστ στην καριέρα του και χρειάζεται τέσσερις για να προσπεράσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και να γίνει πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης.

Έστω με υστέρηση έξι σχεδόν ετών, η Ευρωλίγκα προέβη στην διόρθωση και ένα ιστορικό «mea culpa»

 

Αε ξαναθυμηθούμε την φάση εκείνου του νικητήριου καλαθιού του Θρύλου!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button