ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απλά και …ερυθρόλευκα…2-0

Ενας Ολυμπιακός απόλυτα προσηλωμένος στον στόχο και παίζοντας έξυπνα, ακόμα και με τις πολλές αλλαγές του Βασίλη Βούζα,ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου  και παρέμεινε στο +6 από τον Πανιώνιο. Ντα Κόστα και Καρίμ(η μπάλα ακούμπησε και στον Φυτανίδη) οι σκόρερ, επανεμφάνιση μετά από 85 ημέρες για τον Τσόρι.

O Βασίλης Βούζας ξεκίνησε με μία εντελώς διαφορετική 11άδα από αυτή που έπαιξε με την Μπεσίκτας και 6 παίκτες να παίρνουν θέση στο αρχικό σχήμα

Με τον Λεάλι κάτω απο τα δοκάρια και από δεξιά προς αριστερά, τους Παρέδες,Ντα Κόστα,Ρέτσο,Ντε Λα Μπέγια. Αμυντικά χαφ οι Καμπιάσο ,Μάρτινς και μπροστά τους Φορτούνη -Μάριν-Ανδρούτσο ,με τον Τσόρι σε ρόλο φορ.

Το παιχνίδι είχε ένα ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να βγάζουν πολύ θέληση για να δώσουν θέαμα.

Με τον Ατρόμητο να απειλεί σε δύο περιπτώσεις με τον Τόνσο ,στο 11 να μην προλαβαίνει τη σέντρα του Λημνιού ,ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μανιάτης έπιασε κεφαλιά, αλλά στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Φυτανίδης με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο γρήγορος ρυθμός συνεχιζόταν με τον Ολυμπιακό, όσο πέρναγε η ώρα να είναι καλύτερος με τον τριάδα πίσω από τον Τσόρι να αλλάζει συνεχώς θέσεις και να ταλαιπωρεί την αομάδα του Ατρομήτου.

Η κορυφαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό,πρίν το γκολ, ήταν το τετ α τετ του Ανδρούτσου τον οποίο νίκησε ο Γκορμπούνοφ στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ,.

Τελικά, στο 35, οι Πειραιώτες κατάφεραν να σκοράρουν με την σέντρα του Φορτούνη- από αριστερά-να βγάζει σέντρα και τον Ντα Κόστα στο δεύτερο δοκάρι να πιάνει τη κεφαλιά και να σκοράρει .

Στην επανάληψη, ο Ατρόμητος πίεζε ψηλά δημιουργώντας προβλήματα στην δημιουργία του Ολυμπιακού, με τον Πλατέλλα να απειλεί με πλασέ , από πάσα του Ντάουντα αλλά ο Λεάλι έπεσε και μπλόκαρε.

Με το παιχνίδι να βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί, ο Βούζας έκανε κίνηση ματ με την είσοδο του Καρίμ στο 59 αντί του κουρασμένου Τσόρι και τρία λεπτά αργότερα, ο Ιρανός “άνοιξε” λογαριασμό με τη φανέλα του Ολυμπιακού και στο Πρωτάθλημα έχοντας σκοράρει και στις 3 διοργανώσεις που συμμετέχει η ομάδα. Ηταν η “γλυκιά” σέντρα του Φορτούνη απο θέση μέσα αριστερά και ο Καρίμ σκόραρε με προβολή,πίσω απο τον Φυτανίδη που δεν περίμενε ότι θα ερχόταν από πίσω του ο άσος του Ολυμπιακού.

Στο 75, ο Ατρόμητος έχασε την καλύτερη του ευκαιρία στο παιχνίδι με το Ντιγκίνι να βγάζει ασίστ για το Ντάουντα που πλάσαρε, αλλά ο Λεάλι ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν.

Στοι 82, πάντως,έγινε η φάση του αγώνα. Ο Ανδρούτσος,σε ρόλο φόρ, υποδέχτηκε τη μπάλα, αλλά πεσμένος όπως ήταν έκανε το σουτ , ο Γκορμπούνοφ απέκτρουσε , ο νεαρός ξανασούταρε, αλλά και πάλι ο Λευκορώσος ήταν εκεί για να κρατήσει το σκορ στα επίπεδα του 2-0.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Ντε Λα Μπέγια, Παρέδες, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Καμπιάσο(74 Μπουχαλάκης), Μάρτινς, Ανδρούτσος, Μάριν(65′ Ελγιουνούσι), Φορτούνης – Τσόρι(59′ Καρίμ)

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ – Κοντοές, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης – Μανιάτης, Ούμπιδες – Πλατέλλας(66′ Ντιγκινί), Τόνσο(74 Βασιλείου), Λημνιός(82 Λε Ταλεκ) – Ντάουντα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button