ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλλη μια ευκαιρία

Πραγματοποιώντας πολύ  κακή εμφάνιση από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα, ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα από τη Ζάλγκιρις με 80-60 και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο,μιας και το ματς της Πέμπτης και πάλι στην έδρα των Λιθουανών είναι πραγματικά χωρίς αύριο. Ολη η ομάδα ήταν μέτρια, ερωτηματικό η μικρή  συμμετοχή του Ρόμπερτς που είχε 9 πόντους  στην πρώτη περίοδο και μόλις 17 λεπτά συμμετοχής.  

To  παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό  να ελέγχει τον ρυθμό και με τον Ρόμπερτς να σκοράρει 9 πόντους και τους Λιθουανούς να είναι  άστοχοι, η Ελληνική ομάδα έφτασε να προηγείται με 4-10  και 7-13 .

Παρά την αστοχία, πάντως, των Λιθουανών, μπορεί οι Πειραιώτες να ήταν πολύ καλοί και ισορροπημένοι στην επίθεση, αλλά  είχαν προβλήματα στις αλλαγές στην άμυνα και αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Ζάλγκιρις να φτάνει σιγά-σιγά τον Ολυμπιακό.

Η είσοδος του Ούντριχ ,αντί του Πάνγκος  και το γεγονός ότι οι αλλαγές του Ολυμπιακού στο ροτέισον δεν μπορούσαν να βοηθήσουν ,με τον Μιλουτίνοφ να παίζει αλλά να κάνει μάλλον κακό και τον Πρίντεζη να είναι εκτός ρυθμού αγώνα, συν την αστοχία του Σπανούλη  έφεραν την Ζάλγκιρις μπροστά στο σκορ με 21-19 στο πρώτο δεκάλεπτο.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ –ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Ο Ολυμπιακός της δεύτερης περιόδου ήταν απλά τραγικός. Ο Γιασικεβίτσιους είχε δώσει εντολή οι παίκτες του να «χτυπάνε» μέσα από το καλάθι  και μετά το 25-24 του 12’ άρχισαν το δικό τους πάρτι .Ουάιτ και Ντειβις βρήκαν τον δρόμο για το καλάθι, ο Ολυμπιακός είχε πολύ μεγάλα προβλήματα σε άμυνα και επίθεση  και με ένα σερί 12-0  έφτασαν τη διαφορά στο 37-26.

Ο Σπανούλης άρχισε να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι, αλλά το ίδιο έκαναν και οι Λιθουανοί που έφτασαν στο +17(47-30).

Τελικά με ένα μικρό σερί 0-6(έμμεσο τρίποντο από Μιλουτίνοφ και καλάθι τριών πόντων του Μάντζαρη η διαφορά «μαζεύτηκε» στο -11(47-36).

Στην 3η περίοδο, η επιλογή του Σφαιρόπουλου να ξεκινήσει με τον Μπράουν στην πεντάδα αποδείχτηκε ένα μεγάλο λάθος .Και αυτό γιατί ο born 2 be scorer Αμερικανός δεν μπορεί επ ουδενί λόγο να παίξει άμυνα. Ετσι οι Λιθουανοί χτυπώντας τον στο Πικ εν ρολ  δημιουργούσαν προβλήματα στους Πειραιώτες που δεν σκόραραν τουλάχιστον  στο πρώτο πεντάλεπτο ,παρα μόνο με ένα σκοτωμένο  τρίποντο του Παπαπέτρου για το  49-39.

 ΤΟΝ «ΣΚΟΤΩΣΕ» Ο ΓΙΑΝΚΟΥΝΑΣ

Τη λύση στα προβλήματα του Ολυμπιακού φάνηκε να δίνει ο Σπανούλης που με προσωπικές ενέργειες, είτε από βολές είτε από καλάθια μείωσε τη διαφορά στο 53-46 και αφού ο Γιασικεβίτσιους είδε ότι με Ντέιβις και Καβαλιάουσκας στους ψηλούς, η ομάδα είχε πρόβλημα στην άμυνα έβαλε μέσα τον Γιανκούνας και αυτός τον δικαίωσε.

Πέντε πόντοι του αρχηγού που βλέποντας τον Μιλουτίνοφ στην πεντάδα  έκανε τα συνήθη σουτ από τα 5 μέτρα και έφερε τη διαφορά στο +12.

Ο Γιανκούνας πρόσθεσε άλλους τέσσερις πόντους, οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν θέματα και κάπως έτσι φτάσαμε στο 67-50 της 3ης περιόδου.

Οσο και να προσπαθούσε ο Σφαιρόπουλος  να αλλάξει το ρου του αγώνα αυτό ήταν αδύνατο.  Οι Λιθουανοί είχαν το μομέντουμ, είχαν την ενέργεια και δυστυχώς ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει δείξει ότι είναι η ομάδα που θα μπορούσε να ανατρέψει τέτοια διαφορά . Η διαφορά έφτασε και στο +22(74-52) και αυτό που όλοι περίμεναν ήταν να τελειώσει ένα ματς που ξεκίνησε καλά και εξελίχθηκε σε εφιάλτη, με το τελικό αποτέλεσμα στο 80-60..

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ντέιβις 18 (6/8 δίποντα, 6/7 βολές), Πάνγκος 12 (2), Τουπάν 10 (2), Ούντριχ 6 (6 ασίστ), Γιανκούνας 13 (5/5 δίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ), Σάλιους, Μιλάκνις 1 (0/4 τρίποντα, 1/2 βολές), Μίτσιτς 8 (6 ασίστ), Ουάιτ 5, Καβαλιάουσκας 7, Βαλίνσκας, Ουλανόβας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΜακΛιν 6, Μπράουν (0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 0/2 βολές), Παπαπέτρου 5 (1/5 σουτ, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ), Σπανούλης 14 (3/6 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 8/9 βολές), Μιλουτίνοβ 3, Στρέλνιεκς 3 (0/3 σουτ, 3/3 βολές, 3 ασίστ), Τιλί 6 (1), Πρίντεζης 3 (1/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 3 (1), Ρόμπερτς 11 (1), Μπόγρης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button