ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αήττητος 16 χρόνια στο ΣΕΦ! (Videos)

13165825_10154881696678289_2835320856477592153_n

Το αήττητο 16 χρόνων στις εντός έδρας αναμετρήσεις του για τα ημιτελικά των πλέι – οφ διεύρυνε ο Ολυμπιακός με τις δύο ευρείες νίκες του επί της ΑΕΚ με 93-58 και 80-67 αντίστοιχα.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Η κατ’ εξοχήν ομάδα των ρεκόρ σε όλα τα αθλήματα είναι με διαφορά από όλους τους άλλους ο Ολυμπιακός!

Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και το μπάσκετ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχου καταφέρει να εδραιωθούν στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχουν έναν πρόσθετο λόγο να υπερηφανεύονται για ένα ακόμη σπουδαίο τους κατόρθωμα!

Ποιό είναι αυτό; Μα το γεγονός ότι για 16 ολόκληρα χρόνια διατηρούν το απόρθητο του ΣΕΦ σε ματς της ημιτελικής σειράς των πλέι – οφ!

Χρόνια τώρα το «παλατάκι» του Φαλήρου αποτελεί φόβητρο για οποιονδήπτε αντίπαλο, τόσο σητν Ελλάδα, όσο και στην Ευρωλίγκα, αλλά οι επιδόσεις, που έχουν να επιδείξουν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρωτάθλημα τρελαίνουν ακόμη και την στατιστική!

Οι δύο αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, οι οποίες βρήκαν την «αρμάδα» του Γιοάννη Σφαιρόπουλου να θριαμβεύει με 93-58 και 80-67 αντίστοιχα, αποτέλεσαν την επιβεβαίωση του κανόνα, αλλά και της διαφοράς δυναμικότητας που χωρίζει τους δύο αντιπάλους.

Εμείς να θυμίσουμε ότι η τελευταία χρονικά ομάδα, που είχε κερδίσει στο ΣΕΦ σε παιχνίδια ημιτελικής σειράς πλέι – οφ ήταν ο ΠΑΟΚ, τον Μάιο του 2000!

Συγκεκριμένα, στον πρώτο αγώνα εκείνης της φάσης ο «Δικέφαλος» του Βορρά είχε σπάσει την έδρα του Ολυμπιακού του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος είχε τερματίσει πρώτος στην κανονική περίοδο με 66-69. Έκτοτε ο Θρύλος αγνοεί την εντός έδρας ήττα σε ματς ημιτελικής σειράς στο ΣΕΦ!

Σε αυτό το σημείο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το εκπληκτικό ρεκόρ, που έχουν δημιουργήσει οι πρωταθλητές Ελλάδας σε εντός έδρας παιχνίδια κανονικής περιόδου, όπου «τρέχουν» σερί 108 αγώνων, αφού έχουν να ηττηθούν από τις 17 Φεβρουαρίου του 2008!

Ας θυμηθούμε στα παρακάτω videos κάποιες χαρακτηρισιτκές εντός έδρας νίκες του Ολυμπιακού σε παιχνίδια ημιτελικής φάσης των πλέι – οφ

https://youtu.be/fmvN7iFZOGE

https://youtu.be/lUbqzbHetNE

https://youtu.be/pn0DIJ7VNMU

https://youtu.be/RdETewwVIIo

Σχετικά Άρθρα

Back to top button