ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Έχουμε κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα σε Μπράουν!»

Στην εύκολη προσαρμογή του νεοφερμένου Αμερικανού γκαρντ στα αγωνιστικά δεδομένα του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνεντευξης Τύπου, ενόψει του ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

 

 

Πανέτοιμοι και αποφασισμένοι να «αποδράσουν» με νίκη από το ΟΑΚΑ στο αυριανό ντέρμπι της Ευρωλίγκα κόντρα στον Παναθηναϊκό, παρουσιάζονται άπαντες στον Ολυμπιακό.

Το βράδυ της Πααρασκευής (2/3 – 21:15) διεξάγεται το τέταρτο φετινό ντέρμπι «αιωνίων» σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δίνει το δικό του ξεκάθαρο στίγμα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε και στον βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας του τελευταίου χρονικά αποκτήματος Μπόμπι Μπράουν, εστιάζοντας στην γρήγορη προσαρμογή του Αμερικανού.

Αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: «Παίζουμε ένα σημαντικό παιχνίδι που είναι και για τις δύο ομάδες εξισου  σημαντικό. Θα παλέψουμε και οι δυο για τη νίκη. Για μας  είναι πρωταρχικό στοιχείο να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει σε άμυνα και επίθεση. Παίζουμε εναντίον μιας ομάδας που την ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε  στο γήπεδο αυτά που πρέπει να κάνουμε».

– Για το πόσο έτοιμοι είναι οι  Μπόμπι Μπράουν και Κιμ Τιλί: «Σίγουρα είναι δύο παιδιά που θα μας βοηθήσουν πολύ περισσότερο στο μέλλον. Και τώρα μπορούν.  Ο Τιλί ήταν κι πριν εδώ και προέρχεται από τραυματισμό. Ο  Μπράουν είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης είναι μία εβδομάδα μαζί μας και του έχουμε κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα. Και οι δύο είναι ετοιμοπόλεμοι και όσο περνάει ο καιρός θα παίζουν κα καλύτερα και θα αφομοιωθούν καλύτερα με την υπόλοιπη ομάδα».

– Για το κατά πόσο ο Ολυμπιακός με εμδεχόμενη νίκη  «αγκαλιάζει» το πλεονέκτημα: «Δεν σκεφτόμαστε τι θα γίνει. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι. Εχουμε ισχυρό κίνητρο. Στην Ευρωλίγκα εχουμε σταθερά καλή πορεία και είναι γενικά σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις μας. Δεν νομίζω ότι αυτή η νίκη θα τελειώσει το πλεονέκτημά εδρας, ή θα το αγκαλιάσει, αλλά σίγουρα θα είναι μία εκτός έδρας νίκη πολύ σημαντική, όπως και κάθε νίκη σε αυτήν την φάση που  βρισκόμαστε».

– Για το γεγονός πως και οι δύο ομάδες θα έχουν νέους παίκτες και το πόσο δύσκολο είναι το σκάουτινγκ των ομάδων: «Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο και για μας και για τους αντιπάλους μας το ότι θα χρησιμοποιηθούν νέοι παίκτες. Ξέρουμε πως λειτουργούσε ο Τζέιμς. Τον Πέιν τον είδαμε και από αυτό το παιχνίδι ου έπαιξε ελάχιστα και ξέρουμε σαν παίκτης  τα ατομικά  χαρακτηριστικά του. Το ίδιο θα έχει κάνει και ο Παναθηναϊκός και δεν  νομίζω να μας δημιουργήσει κάποια έκπληξη είτε να τους τη δημιουργήσουμε εμείς.

 

– Για το εάν θα έχει στη δωδεκάδα του παραπάνω ξένους από Έλληνες: «Θα δούμε πως θα είναι το ρόστερ μας. Είναι από τις λίγες φορές που έχω όλη την ομάδα μου διαθέσιμη, βασικά είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε όλοι μαζί και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η ομάδα και θα επιλεχθούν οι πιο έτοιμοι που θα μπορέσουν να παίξουν ένα ντέρμπι σαν αυτό».

 

– Για το εάν είναι εύκολο να προετοιμάσει την ομάδα του στο πνευματικό κομμάτι: «Αυτό είναι ένα παιχνίδι που θα καθένας ξέρει το σοβαρότητα του και τη σημασία του και όλοι οι παίκτες γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν ισχυρό κίνητρο για να παλέψουν για τη νίκη».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button