ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Έτοιμοι στα πλέι – οφ!»

Το έναυσμα για διαρκή βελτίωση ενόψει των επερχόμενων  πλέι – οφ της Ευρωλίγκα έδωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. 

 

Ο Ολυμπιακός επανήλθε δριμύτερος στον δρόμο των επιτυχιών συντρίβοντας την περασμένη Πέμπτη την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε με 95-70 και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της Ευρωλίγκα.

Με ρεκόρ 14-7 οι «ερυθρόλευκοι», απέναντι στο συγκρότημα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έδειξαν ότι  έχουν ξεπεράσει την αγωνιστική κάμψη του προηγούμενου μήνα και πλέον στρέφουν την όλη τους προσοχή και συγκέντρωση τόσο στην κρίσιμη τελική ευθεία της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα, όσο και στα επερχόμενα πλέι – οφ.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μέσω του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας δισυλλογικής διοργάνωσης, έσπευσε να δώσει το σύνθημα για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση, ενώ δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον αρχηγό και φυσικό ηγέτη της ομάδας Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Για τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα:

«Είχαμε κάποιες σκληρές ήττες τον Ιανουάριο, αλλά αντιδράσαμε ενάντια στη Φενερμπαχτσέ με ένα καλό παιχνίδι πάνω από όλα. Είχαμε άσχημες απώλειες και ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε καλύτερα και να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Δεν είναι μυστικό ότι αυτή η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και είναι ακόμα νωρίς, πράγμα που σημαίνει ότι τα πιο σημαντικά παιχνίδια είναι ακόμα μπροστά μας. Είναι Φεβρουάριος τώρα, αλλά το πιο σημαντικό μέρος της σεζόν θα ξεκινήσει μέσα σε ένα μήνα. Παρόλο που είχαμε ένα καλό παιχνίδι με τη Φενέρ, δεν μας κάνει μια μεγάλη ομάδα ή μια εκπληκτική ομάδα. Πιστεύω επίσης ότι όταν χάνουμε, δεν είμαστε κακή ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να πιστεύουμε ότι έχουμε καλή ομάδα. Όλα θα κριθούν στα πλέι-οφ και αυτό είναι που θέλουμε να είμαστε, είναι στην καλύτερη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή είμαστε δεύτεροι με 14-7, αλλά καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να διαμαρτύρονται για κάποιες άσχημες ήττες. Έχουμε χάσει με έναν τρόπο που κανείς δεν θέλει να χάνει, μοιάζοντας ότι δεν αγωνιστήκαμε, με τα κεφάλια μας κάτω. Καταλαβαίνω όλες τις αμφιβολίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μαθαίνουμε από αυτές τις απώλειες και να παίζουμε καλύτερα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού:

«Είχαμε ένα μεγάλο κόσμο με τη Φενέρ και αυτό πάντα βοηθάει. Είναι πάντα δίπλα μας. Μας βοήθησαν να κάνουμε μια καλή αρχή στο παιχνίδι, η υποστήριξή τους σημαίνει πολλά για εμάς, σε καλές και δύσκολες στιγμές. Ξέρουμε ότι είναι αληθινοί οπαδοί και πιστεύουν σε μας. Μας δίνουν μια επιπλέον ώθηση που πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Σε αυτό το παιχνίδι, θέλαμε να παίξουμε πολύ καλά και να δώσουμε το 100% στο γήπεδο. Νομίζω ότι όταν είμαστε σκληροί, ειδικά στην άμυνα, δείχνουμε το είδος της ομάδας που μπορούμε να είμαστε παίζοντας μαζί και βοηθώντας ο ένας τον άλλο, είμαστε πολύ σκληροί και πολύ δύσκολοι στο να χάσουμε. Η καλή άμυνα μας δίνει γρήγορες ευκαιρίες fast break και εμπιστοσύνη στην επίθεση.»

Για τον Βασίλη Σπανούλη:

«Οι βασικοί παίκτες μας είναι πολύ έμπειροι και είμαι βέβαιος ότι όλοι θα είναι έτοιμοι όταν φτάσουν αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Ξέρουν τι να κάνουν για να φτιάξουν το σώμα τους και να είναι έτοιμοι. Ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν και οι υπόλοιποι, που είναι νεότεροι και πρέπει πάντα να είναι έτοιμοι να δώσουν ενέργεια. Όταν έρθει η ώρα, θα είναι έτοιμοι. Ο Μπίλι είχε ένα μεγάλο πρώτο 10λεπτο εναντίον της Φενέρ, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει σε ένα γήπεδο μπάσκετ. Όλοι τον γνωρίζουν και είναι απίστευτο να έχεις έναν παίκτη σαν κι αυτόν. Οι άμυνες επικεντρώνονται σε αυτόν και αυτό δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στους υπόλοιπους παίκτες.»

Για το αν προλαβαίνει να βλέπει τις πόλεις στα ευρωπαϊκά ταξίδια της ομάδας:

«Έχουμε ήδη παίξει 21 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, έτσι έχω ταξιδέψει στην Ευρώπη. Δεν έχουμε ποτέ αρκετό χρόνο για να δούμε τις πόλεις που ταξιδεύουμε, αλλά πρέπει να πω ότι όντας Έλληνας, δεν ζω σε πραγματικά κρύο καιρό. Ποτέ δεν έχει τόσο κρύο και υγρασία στην Ελλάδα. Εάν έχω να επιλέξω μια πόλη για να ταξιδέψω, θα μπορούσε να είναι η Βαρκελώνη, η οποία είναι ένα πολύ ωραίο μέρος. Ακούω πολλά για τη Μάλαγα, αλλά δεν έχω πάει ακόμα εκεί φέτος. Άκουσα ότι κάνει κρύο στη Μόσχα αυτήν την εβδομάδα, αλλά θα πάμε εκεί στα τέλη Μαρτίου, όταν ο καιρός θα είναι πιθανώς καλύτερος. Μου άρεσε πολύ και η Βαλένθια. Είναι ένα υπέροχο μέρος.

Για την αγαπημένη του σειρά: «

Δεδομένου ότι ταξιδεύουμε πολύ, έχω χρόνο να παρακολουθήσω τηλεοπτικές σειρές, μία τη φορά. Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ μία από τις πιο διάσημες σειρές των τελευταίων δύο χρόνων, το Stranger Things. Πολλοί άνθρωποι το παρακολουθούν αυτό και σίγουρα το συνιστώ. Σχεδόν όλοι έχουν παρακολουθήσει αυτή την τηλεοπτική σειρά και είναι πραγματικά εκπληκτική. Τελείωσα την πρώτη σεζόν και βρίσκομαι στα μέσα της δεύτερης, στα τελευταία ένα-δύο ταξίδια. Το έχω παρακολουθήσει χωρίς διακοπή. Δεν είναι σειρά τρόμου, αλλά υπάρχουν μερικές στιγμές στις οποίες μπορείς να φοβηθείς λίγο. Συνολικά, η πλοκή είναι σπουδαία και το πώς έχουν αναπτύξει την ιδέα, φαίνεται πως δεν είναι εύκολο να τεθεί αυτή η ιδέα στην πράξη.»

Για την επόμενή του σειρά:

«Πρέπει να πω ότι η Netflix άλλαξε τον τρόπο που παρακολουθούμε όλοι τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν ήξερα ότι μπορείς να κατεβάσεις ό, τι θες – που κάνει πραγματικά τη διαφορά – και να το παρακολουθήσεις όταν δεν είσαι online. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο σε αεροπλάνα και αεροδρόμια και δεν έχουμε Wi-Fi παντού, ώστε να μπορούμε να κατεβάζουμε πράγματα στο σπίτι και να τα παρακολουθούμε όποτε θέλουμε. Αυτή είναι η μεγαλύτερη βελτίωση που έφερε η Netflix. Παρακολουθώ μια σειρά τη φορά για να μην μπερδεύομαι, αλλά θα τελειώσω με τα Stranger Things σύντομα και ψάχνω για μερικές προτάσεις για το τι πρέπει να παρακολουθήσω στη συνέχεια. Έχω δύο επεισόδια για τη συνέχεια. Μου είπαν ότι ο Λούθηρος είναι πολύ καλός, έτσι μπορεί να είναι η επόμενη τηλεοπτική μου σειρά. Θα δούμε».

Για τη συνέχεια της σεζόν:

«Έχουμε εννέα παιχνίδια στην κανονική σεζόν, είναι καιρός να δώσουμε περισσότερο από 100%. Είναι η τελική ώθηση όχι μόνο για να φτάσουμε στα πλέι-οφ, αλλά για να το κάνουμε με το πλεονέκτημα της έδρας. Πρέπει να παίξουμε καλά, γιατί αυτό είναι που κάνουν οι καλές ομάδες – βελτιώνονται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, αλλά αποδείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε μπροστά στους οπαδούς μας, γι ‘αυτό το πλεονέκτημα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Λατρεύω τη νέα μορφή της Ευρωλίγκας, είναι μεγάλη. Παίζονται περισσότερα παιχνίδια και είναι πιο δίκαιη, επειδή παίζουμε εναντίον όλων, εντός και εκτός έδρας. Παίζουμε όλη την σεζόν για να φτάσουμε στα πλέι-οφ και τότε ο ανταγωνισμός γίνεται ακόμα καλύτερος. Και τότε όλοι γνωρίζουμε πόσο σπουδαίο είναι το Final 4. Πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, ξεκινώντας από την αναμέτρηση αυτής της εβδομάδας στη Μαδρίτη. Είναι πάντα συναρπαστικό να παίζουμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ανυπομονούμε πραγματικά!»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button