ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Έσβησε” το όνειρο

Οριστικά αντίο στο Μουντιάλ της Ρωσίας είπε η Εθνική μας ομάδα αφού δεν κατάφερε να φτάσει ούτε καν κοντά στο σκορ του πρώτου αγώνα και σε συνδυασμό με την ¨λευκή” ισοπαλία απέναντι στους Κροάτες είδε το όνειρό της να σβήνει.

Αξιόμαχοι οι ποδοσφαιριστές του Σκίμπε είχαν ορισμένες καλές στιγμές να πάρουν τουλάχιστον την νίκη γοήτρου απέναντι στην Κροατία αλλά τελικά το 4-1 του Ζάγκρεμπ αποδείχθηκε πολύ βαρύ για τα πόδια τους.

Το παιχνιδι:

Με πολλές αλλαγές παρέταξε την Εθνική ο Μιχαελ Σκιμπε ξεκινώντας τον Καρνεζη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρετσο αριστερό μπακ και τον Τοροσίδη δεξιά. Διδυμο στόπερ ξεκίνησαν οι Σωκράτης  – Μανωλας με τον Τζιολη και τον Ταχτσιδη στα χαφ. Μπροστά τους ήταν ο Μπακασετας με τους Χριστοδουλόπουλο αριστερά και Ζεκα δεξιά στα “φτερα”. Μοναδικός προωθημένος άρχισε ο Μήτρογλου.

Η Εθνική μπήκε δυνατά στο παιχνίδι ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα της έδινε άλλο αέρα στο ήδη δύσκολο έργο της ανατροπής. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου οι Κροάτες ισορροπήσαν και “παγωσαν” το παιχνίδι σε συνδυασμό με κάποια “εύκολα” σφυρίγματα του Καιπερς που κέρδισαν.

Η πρωτη καλή στιγμή για την Ελλάδα ήρθε στο 18′ με ενα πολυ καλο σουτ του Παπασταθοπουλου να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Σουμπασιτς.

Στο 43’ ο Περισιτς, λίγο έλειψε να παγώσει εντελως το «Γ. Καραϊσκάκης» όταν έστειλε έναν “κεραυνό” προς την εστία του Καρνέζη, που κατέληξε, ευτυχώς, στο αριστερό δοκάρι και έφυγε πίσω.

Στο δεύτερο μέρος, με τα χρονικά περιθώρια να έχουν στενέψει πολύ για την Ελλάδα οι διεθνείς μας μπήκαν πάλι ορεξάτοι αλλά απέναντί τους είχαν μία δύσκολη ομάδα, που τελικά δεν τους επέτρεψε να πετύχουν έστω το γκολ της τιμής για να πάρουν μία νίκη γοήτρου. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του Κάιπερς, με το μόνο καλό που είχε να επιδείξει η Εθνική να είναι ένα σουτ του Μήτρογλου στο 58′ που πέρασε λίγο άουτ και ένα του Ταχτσίδη στο 87′ που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σούμπασιτς. Μία Εθνική που έγινε πολύ πιο δραστήρια με την είσοδο του Φορτούνη στο 59ο λεπτό.

Πάντως οι φίλαθλοι χειροκρότησαν θερμά τις προσπάθειες των διεθνών, που σίγουρα το παιχνίδι τους δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση εκείνο του Ζάγκρεμπ.

Κάπως έτσι, έσβησε το όνειρο του Μουντιάλ, καθώς η Εθνική Ελλάδος αποκλείστηκε από έναν καλύτερο και ποιοτικότερο αντίπαλο.

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέτσος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Ζέκα, Μπακασέτας (59’ Γιαννιώτας), Λάζαρος (59’ Φορτούνης), Μήτρογλου (77’ Πέλκας).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (90+1’ Μίτροβιτς), Πέρισιτς (86’ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς, Κάλινιτς (78’ Κράμαριτς).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button