Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Έπνιξε» την Παναχαϊκή με 70.000 κόσμο! (Video)

Σαν σήμερα το 1987 ο Ολυμπιακός είχε υποτάξει την ομάδα της Αχαϊας με 2-0 σ’ ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ.

 

Με την … πρώτη (!) (ναι καλά διαβάσατε…) νίκη της περιόδου 1987-88 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά η σημερινή ημερομηνία για τον Ολυμπιακό

Συμπληρώνονται αισίως 29 χρόνια από την ημέρα όπου ο Ολυμπιακός με τον Γιώργο Κοσκωτά πλέον στην διοικητική του σκέπη, πανηγύριζε την «παρθενική» του νίκη στο πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου, επικρατώντας της Παναχαϊκής με 2-0 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Παρά το γεγονός ότι ο Θρύλος δεν είχε ξεκινήσει καθόλου καλά, ο κόσμος ήταν πάντα κοντά στην ομάδα.

Ο … άνεμος αλλαγών με την έλευση 18 παικτών εκείνον τον Δεκέμβρη (σ.σ. μεταξύ των οποίων και ο τεράστιος και αδικοχαμένος Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες) προσέθετε για ένα καλύτερο μέλλον κι αυτό ώθησε 70.000 κόσμο να γεμίσει κάθε γωνιά του σταδίου της Καλογρέζας, ώστε να δει από κοντά τα πολλά νέα αποκτήματα και να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα να φτάσει στην πρώτη της νίκη. Όπως κι έγινε!

Ο Τάσος Μητρόπουλος με σουτ – κεραυνό πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο νεοφερμένος τότε και πολλά υποσχόμενος Σάκης Μουστακίδης στο 70’.

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αγώνα στο παρακάτω video

https://youtu.be/rVijhJI7aGY

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button