ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα σχόλιο με… δεκάδες τίτλους

Η εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα ευχόμαστε να είναι για όλους μας καλή, αλλά για τον Ολυμπιακό σίγουρα ξεκινάει πολύ δύσκολα. Κι αυτό διότι για τρίτη συνεχόμενη Δευτέρα το χαμόγελο λείπει από τα χείλη του κόσμου του, αφού η ομάδα εξακολουθεί να απογοητεύει με τις εμφανίσεις της και τα αποτελέσματά της.

Την Παρασκευή, μετά το παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ για το μπάσκετ, διαβάσατε από εδώ από το Redaroume ένα σχόλιο χωρίς τίτλο. Ένα σχόλιο το οποίο είχε απλά την φωτογραφία του Γιώργου Πρίντεζη, ενός ανθρώπου που έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του με τον Ολυμπιακό και έχει μεγαλώσει… γερά παιδιά και γερούς πρωταθλητές στα χρόνια όπου βρίσκεται στην ομάδα. Σήμερα διαβάζετε ήδη ένα σχόλιο το οποίο θα μπορούσε να έχει δεκάδες τίτλους, αλλά ποιον να επιλέξεις…

Και πάλι, δυστυχώς, οι σκέψεις δεν μπόρεσαν να μπουν σε μία σειρά. Πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού, και φυσικά δεν αναφέρομαι σε εκείνους που τείνουν να κάνουν τον μηδενισμό στρατηγική, δεν είναι μπερδεμένοι μέσα τους. Αρχικά, υπενθυμίζουμε πως ότι και να συμβεί στην φετινή κατά γενική ομολογία κακή χρονιά του Ολυμπιακού, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα που περνάει δεν θα ξυπνάμε υπερήφανοι που γεννηθήκαμε Ολυμπιακοί. Είμαστε τόσο φορτωμένοι από δόξες και μεγαλεία τα οποία μας χάρισε αυτή η ομάδα, που μία κακή παρένθεση δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανή να τα ισοπεδώσει όλα. Όχι γιατί έτσι πιστεύουμε, αλλά γιατί έτσι είναι το σωστό και το δίκαιο. Και προχωρούμε ευθύς αμέσως τις σκόρπιες σκέψεις.

Από το χθεσινό παιχνίδι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι να κρατήσεις, ούτε καν να “πιαστείς” για να πεις ότι υπάρχει ελπίς για την συνέχεια. Ακόμη και τα τρία λεπτά για τα οποία διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός ότι ήταν λίγα – που ήταν όντως λίγα – δεν είχαμε πάρει δείγματα ότι αν ήταν πέντε θα άλλαζε κάτι. Ναι, σαφώς και δεν το μάθαμε, ναι σαφώς και έπρεπε να είχαν δοθεί αλλά το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Πριν αναφερθήκαμε στον κόσμο που είπαμε πως δεν είναι μπερδεμένος και ξέρει τι νιώθει. Κι αυτό είναι μία μεγάλη απογοήτευση. Ένα μεγάλο παράπονο διότι ο Ολυμπιακός, όντας ο πιο εύρωστος και οικονομικά τακτοποιημένος σύλλογος έχει να τον εκπροσωπούν καλοί παίκτες που όμως δείχνουν ότι, απλά δεν μπορούν. “Γιατί να μην παίζουν” ρωτάει διαρκώς ο κόσμος και έχει απόλυτο δίκιο. Το τί συμβαίνει μέσα στην ομάδα το ξέρουν πολύ καλύτερα αυτοί που είναι δίπλα. Και όντως, αυτό που ακούγεται, πως είναι ντροπή να δείχνει τέτοια εικόνα ο Ολυμπιακός είναι απολύτως ορθό. Οι παίκτες βρίσκονται, όπως προαναφέραμε, στον καλύτερο και μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδος. Δεν έχουν ούτε να ανησυχούν για το αύριο, μήπως ξυπνήσουν απλήρωτοι, μήπως ξυπνήσουν κάτω από την μέση της βαθμολογίας, γενικά με την αβεβαιότητα. Κι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να παίξουν την μπάλα τους. Όμως δείχνουν ότι δεν μπορούν. Γιατί;

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν όμως, είναι ότι δεν παρατάς την σεζόν όταν ακόμη υπάρχουν 9 παιχνίδια. Πρέπει να το καταλάβουν πολύ σύντομα και να σώσουν ότι μπορούν. Βρίσκονται στον Πρωταθλητή Ελλάδος και οποιαδήποτε αδιαφορία, όπως προστάζουν και τα γενικώς κρατούντα, ακόμη και σε φιλικό αγώνα, είναι απαράδεκτη. Να παλέψουν. Δεν ξέρουμε εμείς τον τρόπο. Πρέπει όμως να βρεθεί. Δεν αξίζει αυτή την εικόνα ο Ολυμπιακός, ούτε και ο κόσμος του αυτή τη πικρία.

Μέσα στις σκόρπιες σκέψεις, θα συναντήσουμε και έναν Ταχτσίδη. Το παλληκάρι χθες δέχθηκε χτύπημα από τον Ντάουντα που πήγε κι έσκασε με όλη τη δύναμη του πάνω στον Παναγιώτη. Ο ερυθρόλευκος μέσος μέτρησε τα παϊδια του που θα λέγαμε χυδαϊστί. Κατά κόσμον, έσπασε τρία πλευρά! Και φυσικά λιποθύμησε. Σηκώθηκε όμως, γεγονός που το αναγνώρισε όλο το γήπεδο και τον χειροκρότησε. Συνέχισε να παίζει. Κι όταν, κατόπιν εντολής γιατρού, γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία των ανθρώπων, βγήκε αλλαγή, ρώτησε απορημένος γυρίζοντας προς τον κ. Θέο “γιατί ρε γιατρέ με βγάζει. Εγώ θέλω να παίξω”. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Ολυμπιακός καλείται να βρει κι άλλους Ταχτσίδηδες. Που να γουστάρουν αυτό που κάνουν, που να τα δίνουν όλα. Κι επειδή τώρα δεν γίνεται λόγω του ότι έκλεισαν οι μεταγραφές, να τους εντοπίσει μέσα στην ομάδα. Να τους “φτιάξει”.

Η τρίτη θέση στην οποία ξυπνάμε και με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων βαθμών πλέον, διότι κάτι μας λέει πως ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει σήμερα, δεν είναι αυτό που περιμένουμε. Ο Ολυμπιακός έχει θέματα να διορθώσει και είμαστε όλοι αισιόδοξοι ότι θα διορθωθούν. Αν όχι άμεσα, τότε το καλοκαίρι αυτό πρέπει να γίνει.

Και κάτι τελευταίο για εκείνους που έχουν διαθέσεις να μηδενίζουν τα πάντα… Ο Γιώργος Αγγελόπουλος προχθές είπε πως οι ομάδες “δεν διοικούνται από τα φέισμπουκ”. Μεγάλη κουβέντα εν έτει 2018 αλλά ορθή. Μπορεί τα social media να έχουν μπει στη ζωή μας για καλά, αλλά ας αφήσουμε τις πρωτοβουλίες σε αυτούς που έχουν αποδείξει πως ξέρουν… Και ναι, ο Ολυμπιακός και στο ποδόσφαιρο, και στο μπάσκετ και στον Ερασιτέχνη του έχει ανθρώπους που ξέρουν. Απλά αυτό. Κι ας είμαστε λίγο ρεαλιστές. Άμα εμείς δηλαδή έπρεπε να εγκαταλείψουμε την ομάδα με 19 πρωταθλήματα σε 21 χρόνια, τότε με το σκεπτικό αυτό, οι υπόλοιπες ομάδες δεν θα είχαν ούτε ένα φίλαθλο! Ο Ολυμπιακός μας μας χρειάζεται και ποτέ κανείς δεν περισσεύει στις μάχες. Μπόρα είναι, θα περάσει…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button