ΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκλεψε βαθμό και συνεχίζει…

Με ένα τρομερό σουτ του Γούνα δύο δευτερόλεπτα  πριν το φινάλε της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 9-9 με την Ζόλνοκ στην Ουγγαρία και μπόρεσε να φύγει με τον πολύτιμο βαθμό από μια δύσκολη έδρα.

Η Ζόλνοκ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στον αγώνα με τον Τέλεκι, στην πρώτη φάση του ματς. Απόκρουση του Πάβιτς λίγο αργότερα διατήρησε τον Ολυμπιακό σε απόσταση ενός τέρματος. Οι Ούγγροι είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους στον Ολυμπιακό και χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τέσσερα λεπτά για να πετύχουν οι «ερυθρόλευκοι» το πρώτο τους τέρμα στην αναμέτρηση. Ο Γενηδουνιάς με βολίδα από την περιφέρεια νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το 1-1. Νέα απόκρουση του αρχηγού της ομάδας του Πειραιά, διατήρησε το ισόπαλο αποτέλεσμα, 2:54 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα αλλά ο Γενηδουνιάς, στην κόντρα διπλασίασε τόσο τα δικά του τέρματα όσο και των «ερυθρολεύκων», για το 2-2 στο 00:53, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου.

Οι άμυνες των δυο ομάδων συνέχισαν να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και στην έναρξη της δεύτερης περιόδου. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν πέντε αγωνιστικά λεπτά, για να επιτευχθεί τέρμα στο 2ο οκτάλεπτο και ήταν η Ζόλνοκ αυτή που σκόραρε με τον Άλεξιτς, στον παίκτη παραπάνω, για το 3-2. Νέα ισοπαλία στον αγώνα, με τον Μουρίκη να απαντάει με τον ίδιο τρόπο και να σκοράρει και αυτός στον παίκτη παραπάνω, για το 3-3. Ο Μπάτορι εκμεταλλεύτηκε και αυτός με τη σειρά του το αριθμητικό πλεονέκτημα και έκανε το 4-3, για να απαντήσει αμέσως ο Ομπράντοβιτς, ισοφαρίζοντας σε 4-4, για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ο Γιόζιπ Πάβιτς, συνέχισε την εξαιρετική του εμφάνιση, προσθέτοντας ακόμα μια απόκρουση στο ενεργητικό του, στην αρχή της τρίτης περιόδου, κρατώντας το ματς στα ίσα. Ο Ομπράντοβιτς έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, στο 5:33, μετά από πολύ ωραία ενέργεια από τη θέση του φουνταριστού. Η πέμπτη ισοπαλία στον αγώνα ήρθε από τον Ράσοβιτς (5-5 στο 4:08). Εκπληκτικός Πάβιτς λέει όχι για ακόμα μια φορά στις προσπάθειες των γηπεδούχων, δυο λεπτά πριν το τέλος και αυτής της περιόδου. Σειρά του Γενηδουνιά να ισοφαρίσει το γκολ του Πρλαϊνοβιτ., με τον Έλληνα περιφερειακό να πετυχαίνει το τρίτο του προσωπικό τέρμα, για το 6-6. Η Ζόλνοκ απάντησε στην αμέσως επόμενη επίθεση και πάλι με τον Πρλαϊνοβιτς. Δυο διαδοχικές άμυνες των παικτών του Θοδωρή Βλάχου και ισάριθμα τέρματα του Γιάννη Φουντούλη, έφεραν το παιχνίδι στο 7-8, 1:58 πριν τη λήξη του.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Ζάλανκι έδωσε νέο προβάδισμα στη Ζόλνοκ, με 9-8 και ο Αλέξανδρος Γούνας στο 00:02 «πάγωσε» το κολυμβητήριο και έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στον Ολυμπιακό.

https://www.facebook.com/redaroume/videos/340389290128295/

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με τρία γκολ και τον ακολούθησαν Ομπράντοβιτς και Φουντούλης, από πλευράς Ολυμπιακού, που σημείωσαν από δυο.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 1-1, 4-4

Σόλνοκ: Νάγκι, Ανχιάλ, Μπάτορι 1, Ζάλανκι 2, Γιάνσικ, Σάτμαρι, Άλεξιτς 1, Ράσοβιτς Β. 1, Πρλαϊνοβιτς 2, Λάζιτς, Κις 1, Τέλεκι 1, Κάρδος

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button