ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκαναν επίδειξη δύναμης

Σαρωτική η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού σάρωσε τον Πανιώνιο με 95-56 διευρύνοντας το νικηφόρο της σερί, και τώρα «βλέπει» Final-4.

 

Με τον καλύτερο τρόπο θα μπει στην εβδομάδα του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός, αφού θα προέρχεται από μία σημαντική νίκη. Οι «ερυθρόλευκες» δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στον Πανιώνιο και επικράτησαν στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας με σκορ 95-56, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Έχοντας ως οδηγό το πρώτο δεκάλεπτο, ο Θρύλος προηγήθηκε γρήγορα με +20 πόντους και δεν κοίταξε ξανά πίσω στο ματς. Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό η Εβίνα Μάλτση με 22 πόντους, ενώ την ακολούθησε η Μίρνα Μάζιτς με 17.

ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο έχοντας στο παρκέ τις Άντερσον, Μάλτση, Καλτσίδου, Μάζιτς και Μακόλι, με τις αήττητες νταμπλούχες Ελλάδος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις να πατούν για τα καλά το γκάζι από τις πρώτες στιγμές του παιχνιδιού.

Πίεση σε όλο το παρκέ και αιφνιδιασμοί στην επίθεση, απέφεραν ένα γρήγορο 11-0 για τις «ερυθρόλευκες», με την Άντερσον να πρωταγωνιστεί στην αρχή. Η Μάλτση έπειτα από ασίστ της Αμερικανίδας γκαρντ διαμόρφωσε το 13-0 και η Μάζιτς με γκολ φάουλ το 16-0.

Ο Θρύλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με τρίποντο της Άντερσον και δίποντο της Μάλτση έκανε το 24-5, με τη διαφορά να ξεπερνάει για πρώτη φορά τους 20 πόντους (26-5), μετά από δίποντο της Μακόλι. Πέντε σερί πόντοι της Χατζηνικολάου ήταν ο λόγος για το 31-9, για να κλείσει το δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να προηγείται 31-11.

Παρέμεινε πιστή στο πλάνο της η ομάδα του Πειραιά και έτρεξε ένα 6-0 σερί για το 37-11, με την Σωτηρίου να σκοράρει για το +26 (39-13), τρία λεπτά από την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Η διαφορά ήταν σταθερή σε αυτά τα επίπεδα, η Χατζηνικολάου με τρίποντο έφτασε το ματς στο 44-18, με τον Πανιώνιο να αντιδράει προσωρινά και με την Μπόνη να μειώνει σε 47-27.

Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν να κυριαρχούν στο παρκέ, η Σπυριδοπούλου με τρίποντο και φάουλ διαμόρφωσε το 51-29 και η Καλτσίδου με δύο βολές το +24 (53-29), για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας να είναι στο 58-36.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Δύο λεπτά χρειάστηκε για να σκοράρει ο Ολυμπιακός με την επιστροφή του στο παρκέ, καθώς η Άντερσον με τρίποντο «έγραψε» το 61-39, για να την ακολουθήσουν οι Καλτσίδου και Μακόλι για το 65-39. Το τρίποντο της Μάλτση έστειλε την απόσταση στους 27 πόντους (68-41), με τις γηπεδούχες να ελέγχουν απόλυτα την αναμέτρηση και να προετοιμάζουν το έδαφος για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Παίζοντας όμορφο μπάσκετ και έχοντας συνέπεια στην άμυνα οι «ερυθρόλευκες» δια χειρός Μάλτση προηγήθηκαν με 30 πόντους του Πανιωνίου (75-45) και τελείωσαν το δεκάλεπτο ούσες μπροστά με 76-50.

Με την ίδια όρεξη, οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδος έφτασαν το σκορ στο 82-50 με δίποντο της Μάζιτς, ενώ αργότερα και πάλι η φόργουορντ-σέντερ του Θρύλου πραγματοποίησε το 84-50. Το γκολ φάουλ της Μάλτση ήταν η αιτία του +37 (87-50), κάτι που κατάφερε και λίγο πιο μετά η Κοσμά με ντράιβ (91-54) με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος. Η Ελληνίδα φόργουορντ σκόραρε ξανά για το 93-54, η Σταμάτη από τις βολές το 95-56 για να τελειώσει η αναμέτρηση στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας, με τον Ολυμπιακό πλέον να έχει στο μυαλό του το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button