REDΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άντε να τα ξεχάσεις αυτά τα γκολ! (vids)

Η ημέρα του ντέρμπι έφτασε! Όπως είναι φυσικό είμαστε όλοι ελαφρώς στην… τσίτα, αφού το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς είναι προ των πυλών και δεν είναι άλλο από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή και επιθυμεί να παραμείνει εκεί, αφού δεν του… αρέσει όπως αποδείχθηκε να την μοιράζεται με άλλους!

Σήμερα λοιπόν, λίγο πριν ντυθούμε τις ερυθρόλευκές μας (ερυθρόλευκες ε; όχι… μαύρες προς Θεού ειδικά σήμερα!!!) θα κάνουμε την κλασσική “βουτιά” πίσω στο χρόνο για να θυμηθούμε πολλά!

Είναι κάποια γκολ, ρε φίλε, και κάποια παιχνίδια τα οποία θαρρείς πως σε έχουν στιγματίσει για μία ολόκληρη ζωή. Είναι αυτό που λένε πως “αν κλείσεις τα μάτια θα τα δεις μπροστά σου”. Γκολάρες σε παιχνίδια που κανείς δεν μπορεί να τα ξεχάσει. Γκολάρες που έχουν μείνει χαραγμένες για πάντα στο μυαλό μας και στην ερυθρόλευκη ιστορία. Γκολάρες από κείνες που τις λέμε “ποίημα”. Από αυτές που όσες φορές κι αν το ξαναδείς, δεν μπορείς παρα να πεις “τι έκανε ρε ο άνθρωπος”! Όποιος και αν είναι αυτός ο άνθρωπος που το έβαλε.

Έτσι, το Redaroume σας θυμίζει πέντε συγκλονιστικά παιχνίδια, που έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη των νεότερων και των παλιότερων επίσης. Από κεινα που το “γκοοοοοοοοοοολ” που θα φωνάξεις όταν αυτό μπει, βγαίνει μέσα από την ψυχή σου με επιφώνημα θαυμασμού και έκστασης.

Για πάμε:

Στο πρωτάθλημα του 1999-2000, κατά… ερυθρόλευκο κόσμο το 4ο σερί, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ με το εμφατικό 4-1 πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση. Όλα τα γκολ, ένα κι ένα. Όμως ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνο… Το φοβερό και τρομερό γκολ του Μεγάλου μας Μάγου, του Ζιοβάνι!  Ήταν το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Ζιο είχε τα κέφια του! Η ουσία με το θέαμα πήγαιναν πάντα χέρι – χέρι, χάρη στον Βραζιλιάνο. Όποιος είχε βρεθεί στο ΟΑΚΑ δεν θα μπορούσε να ξεχάσει εκείνη την απίστευτη λόμπα που σηκώθηκε τουλάχιστον 4 μέτρα σε ύψος και προσγειώθηκε με απίστευτη “γλύκα” στα δίχτυα του Τοχούρογλου, ο οποίος μάλιστα έκανε ότι μπορούσε για να διώξει αλλά μάταια! Δικό σας για να το απολαύσετε!

Σεζόν 2001-02 ή κατά… ερυθρόλευκο κόσμο, το έκτο σερί! Τρομερό πρώτο ημίχρονο από τους ερυθρόλευκους με το πρώτο και το τρίτο γκολ να κλέβουν την παράσταση σε εκείνο το 3-2 του ΟΑΚΑ. Ο Ζιοβάνι και πάλι με μαγική ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους και εξαπέλυσε ένα δεξί κεραυνό στο “γάμα” της εστίας του Δικεφάλου! Γκολάρα. Και φυσικά το τρίτο που ο Μεγάλος Αρχηγός Τζόλε, πήρε τη μπάλα από την σέντρα, έφυγε μόνος του, απέφυγε και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και πέτυχε το τρίτο γκολ!

Απολαύστε:

Σεζόν 2004-2005. Όταν οι Θεοί της μπάλας κατέβηκαν στο Καραϊσκάκη! Βραδιά αρκετά… εφιαλτική για τον Δικέφαλο και τον ΠΑΟΚ, που έφυγε με 5-1 από το Καραϊσκάκη και τους Ζιοβάνι, Ριβάλντο, Καστίγιο να κάνουν ότι ήθελαν! Η λάτιν βραδιά άνοιξε με τον Ζιοβάνι, συνεχίστηκε εις διπλούν με το Ριβάλντο, ο Τζόλε έβαλε το πέναλτι και… κάπου εκεί είχαμε και το πέμπτο γκολ! Ένα γκολ που μπορούσε να το χάσει η… κάμερα και το ανθρώπινο μάτι! Ριβάλντο και Ζιοβάνι άλλαξαν… επτά πάσες μπαίνοντας μέσα στην περιοχή για να γίνει τελικός αποδέκτης ο Νέρι Καστίγιο και να πλασάρει ωραία και απλά για το 5-1. Γκολ που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει μιας και ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε μία υπέροχη βραδιά.

Η βραδιά που οι ερυθρόλευκοι κυριολεκτικά… “κάρφωσαν” τον ΠΑΟΚ με δύο ασύλληπτες κεφαλιές! Την σεζόν 2011-2012 είχαμε ανατροπή! Κι αυτό γιατί οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρη στον… Κοστάντζο, που σε κόρνερ του ΠΑΟΚ έδωσε… μπουνιά – σφαλιάρα στην μπάλα. Κάτι το οποίο τέλοσπαντων δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε από τους κορυφαίους επιστήμονες! Όμως ο Ολυμπιακός δεν “μάσησε” και με δύο μαεστρικές κεφαλιές από Φουστέρ και Τζεμπούρ πήρε την νίκη 2-1 γυρίζοντας το ματς!

Φινάλε… πρόπερσι! 2016-2017. Πάρα πολύ ωραίο, πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Βαρέλα είχε ανοίξει το σκορ, είχε… ισοφαρίσει ο ίδιος για τον Ολυμπιακό με αυτογκολ και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων… ο πανζουρλισμός! Σε μία από τις τελευταίες του επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή, ο Ολυμπιακός έριξε μία ζαριά και έφερε εξάρες! Ο Φιγκέιρας δοκίμασε μία “μίνι” σέντρα από την οποία ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς έπιασε μία κεφαλιά ανάποδη για να κάνει το 2-1! Με το Καραϊσκάκη να σηκώνεται ξανά στον… αέρα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button