ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άλλο “στηρίζουμε”, άλλο “δώστε και σώστε”

Εδώ και αρκετές ημέρες στα αθλητικά δρώμενα της χώρας απασχολεί ιδιαίτερα το τι έχει γίνει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και το τί πρόκειται να γίνει στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Αρχικά ας αφήσουμε τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό απ’ έξω από αυτή την ιστορία, γιατί΄οποιαδήποτε σύγκριση κι αν πάει να γίνει, πιθανότατα θα καταλήξουμε… στο πάτωμα από τα γέλια!

Ακούσαμε, διαβάσαμε και μάθαμε πως πρόκειται να γίνει ένα κάλεσμα στους φιλάθλους να στηρίξουν οικονομικά αυτή την καινούρια (;) προσπάθεια (;;) του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ένα μοντέλο το οποίο πολύ θα ήθελαν να ομοιάζει προς τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό κι αυτό που έγινε το 2012, αλλά υπάρχουν λόγοι για τους οποίους, αυτό δεν πρόκειται να “περπατήσει”. Ακόμη κι αν υλοποιηθεί, δύσκολα θα έχει τα αποτελέσματα που είχε στον Ολυμπιακό.

Και ιδού το γιατί:

Αρχικά, ποτέ και κανείς δεν πήγε στον κόσμο του Ολυμπιακού με αυτό που λέμε “το χέρι απλωμένο”. Οι ίδιοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, και πολύ περισσότερο η Θύρα 7 ήταν εκείνη που από την πρώτη στιγμή έβαλε πλάτη και στήριξε όχι μόνο με τα λόγια αλλά και με τα έργα τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Ακόμη κι ο ίδιος ο κόσμος, σε κάθε ευκαιρία “αγκάλιαζε” τον Ερασιτέχνη, όπως είχε γίνει με τα μέλη ή με εκείνο το μεγάλο φιλικό του 2011 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν αποκλειστικά και μόνο στον Ερασιτέχνη.

Ύστερα έχουμε ξαναπεί, πως ο Ολυμπιακός είναι μία οικογένεια. Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού έβαλε ουκ ολίγες φορές βαθιά το χέρι στην τσέπη και έφερε παίκτες παγκόσμιας κλάσης για να ενισχύσει τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Να ξεχάσουμε τον Μίλκοβιτς; Να ξεχάσουμε τις φορές που έδωσε χρήματα και πλήρωνε τους μισθούς των αθλητών όταν άλλοι “έβλεπαν” τα τμήματα για… φούντο;

Και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό. Ο Ολυμπιακός είχε να επιδείξει εκτός από το οικογενειακό κλίμα σε όλα τα τμήματα, πολλά τρόπαια και πλούσια ιστορία παντού. Για αυτό το λόγο κι αντί να κλείσουν κάποια τμήματα, απεναντίας συστάθηκαν κι άλλα, όπως το μπάσκετ γυναικών (2 στα 2 ντάμπλ κύριοι!) και το χάντμπολ από φέτος! Κοινώς, είχε να δείξει πράγματα και για αυτό ο κόσμος που θέλει τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστή έβαλε πλάτη. Αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου, οι κατακτήσεις τίτλων, εγχωρίων και ευρωπαϊκών, οι συμμετοχές σε Φάιναλ Φορ και ούτω καθεξής.

Από την άλλη πλευρά, που ο κόσμος του Παναθηναϊκού βλέπει πως το καράβι… γενικώς βουλιάζει παντού, είναι δυνατόν να θεωρήσει πως συμμετέχοντας πιο ενεργά, η προσπάθειά του και τα λεφτά του θα πιάσουν τόπο; Χωρίς τις πλάτες ισχυρών ανδρών και χωρίς τις πλάτες των φιλάθλων δεν γίνεται τίποτα. Το ένα από μόνο του δεν αρκεί να φέρει το άλλο. Για αυτό και το εγχείρημα δύσκολα θα πετύχει.

Από πλευράς μας, έχουμε ξαναπει πως θέλουμε δυνατούς τους αντιπάλους μας παντού, γεγονός που έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο Ολυμπιακός επίσημα. Αλλά αν δεν γίνεται αυτό, δεν μπορούμε να… δώσουμε και να σώσουμε και για τους υπολοίπους. Εμείς όταν έπρεπε στηρίξαμε γιατί το θέλαμε από μόνοι μας. Δεν ήρθε ούτε κανένας Μαρινάκης, ούτε κανένας Κουντούρης να μας πει “δώστε και σώστε”. Ούτε όμως και ο κόσμος του Ολυμπιακού το είδε ποτέ έτσι. Βλέποντας όλη αυτή τη προσπάθεια και τα τρόπαια ο κόσμος χτύπησε διάνα με την στήριξή του και τα αποτελέσματα φαίνονται.

Ευχής έργο είναι να πετύχει και στον αντίποδα αυτή η προσπάθεια, αλλά, μάλλον… χλωμό το βλέπουμε, γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει καταλάβει τι γίνεται γενικώς στα… του οίκου τους!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button