Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν είχε «προσκυνήσει» η Ραντ! (Video)

Η προηγούμενη φορά όπου ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει σερβική ομάδα στον Ναό ήταν τον Σεπτέμβριο του 1989 και τον είχε βρει να ξεπερνάει το εμπόδιο της Ραντ με 2-0 και να προκρίνεται στην επόμενη φάση του –τότε- Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ευχάριστες είναι οι αναμνήσεις που προκύπτουν για τον Ολυμπιακό από την προηγούμενη φορά όπου είχε τεθεί αντιμέτωπος με ομάδα από την Σερβία στο σύνολο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι προέρχονται από το θριαμβευτικό 1-3 στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν, απέχουν πλέον ένα βήμα από την εξασφάλιση της πρόκρισης για τα πλέι – οφ του Champions League κι έχουν όλα τα φόντα να τα καταφέρουν μπροστά στο ένθερμο κοινό τους!

Μάλιστα, οι παίκτες του Μπέσνικ Χάσι θα έχουν και την παράδοση με το μέρος τους, αφού στην μοναδική φορά στο παρελθόν, όπου τέθηκαν αντιμέτωποι με ομάδα από την γειτονική χώρα, κέρδισαν και μάλιστα πανηγύρισαν μία σπουδαία πρόκριση.

Οι μνήμες οδηγούν στο μακρινό 1989 όταν για τον δεύτερο γύρο του – τότε – Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης» την Ραντ στην ρεβάνς της ήττας του με 2-1 στο Βελιγράδι

Ο Θρύλος, υπό την τεχνική καθοδήγηση του επί σειρά ετών ομοσπονδιακού προπονητή Μίλτου Παπαποστόλου, επιζητούσε νίκη 1-0 ή οποιαδήποτε άλλη επικράτησε με δύο γκολ διαφορά, ώστε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αφιονισμένος στο ματς και με τη θερμή υποστήριξη 35.000 πιστών του οπαδών … έλιωσε την σερβική ομάδα με 2-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση!

Το σκορ άνοιξε ο τεράστιος Λάγιος Ντέταρι στο 36’ με σουτ στην κίνηση μέσα στην περιοχή, για να σφραγίσει την πρόκριση ο Νίκος Αναστόπουλος με καταπληκτική ενέργεια και γυριστό σουτ στο 76’!

Θυμηθείτε τις καλύτερες φάσεις εκείνου του θριάμβου του Ολυμπιακού στο παρακάτω video

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button