Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Φύλακας-άγγελος» ο Καπίνο!

Κέρβερος ο 23χρονος πορτιέρο στα τελευταία φιλικά με Μαλίν και Λόκερεν κάνει τη διαφορά κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

 

Αρκετά ενθαρρυντικά δείγματα γραφής παρουσιάζει ο Ολυμπιακός σε αυτά τα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει εκτός των συνόρων.

Ο Μπέσνικ Χάσι βάζει τη δική του σφραγίδα και περνάει την νοοτροπία του στο σύνολο που δημιουργεί, με πολλές από τις αρετές που χαρακτηρίζουν τον φετινό Θρύλο να είναι ευδιάκριτες.

Ένα από τα εξαιρετικά στοιχεία, τα οποία διαπιστώνει ο 45χρονος νέος προπονητής του Ολυμπιακού, αφορά την περίοδο παρατεταμένου φορμαρίσματος, που διανύει ο Στέφανος Καπίνο.

Ο 23χρονος διεθνής τερματοφύλακας στα φιλικά που έδωσαν οι πρωταθλητές Ελλάδας επί βελγικού εδάφους απέναντι σε Μαλίν (6-0) και Λόκερεν (0-0) και στα οποία ξεκίνησε βασικός (σ.σ. κόντρα στην Μαλίν αγωνίστηκε για 70 λεπτόα, ενώ απέναντι στη Λόκερεν έπαιξε ολόκληρο το 90λεπτο) ήταν κέρβερος κάτω από τα γκολπόστ των πρωταθλητών Ελλάδας.

Με τρομερή αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία,  σωστές τοποθετήσεις, ο Καπίνο φροντίζει να αποδεικνύεται αντάξιος της εμπιστοσύνης που του έχουν δείξει όλοι στο λιμάνι και αποδεικνύει περίτρανα ότι διαθέτει όλο το «πακέτο», ώστε να αποτελέσει και φέτος τον «φύλακα-άγγελο» κάτω από τα δοκάρια.

Σε όσες φάσεις χρειάστηκε, «φώναξε» παρών, δείχνοντας τρομερά αντανακλαστικά και με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις μεταφέροντας ηρεμία και σιγουριά στα μετόπισθεν.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε η εκπληκτική απόκρουση του διεθνούς πορτιέρο του Θρύλου στο 82ο λεπτό του χθεσινού φιλικού, όταν μετά από ευθύβολο σουτ του Ντε Σούτερ «απογειώθηκε» και με εκπληκτικά ρεφλέξ απμάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ , διατηρώντας το «μηδέν» παθητικό!

Αν μη τι άλλο, είναι πολύ σημαντική υπόθεση για τον φετινό Ολυμπιακό να έχει σε τρομερή κατάσταση τον βασικό του γκολκίπερ. Πόσο μάλλον την δεδομένη στιγμή που διανύουμε, όπου ξεκινάει για τους «ερυθρόλευκους» ένα ανηφορικό αγωνιστικό «κομμάτι» με συνεχόμενα κομβικά παιχνίδια για τα προκριματικά του Champions League.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button