Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το απίστευτο 8-1 επί της Ξάνθης! (Video)

 

Σαν σήμερα το 1991 ο Ολυμπιακός σάρωσε με το εκκωφαντικό 8-1 την ακριτική ομάδα πανηγυρίζοντας την πιο ευρεία του νίκη σε ματς επαγγελματικού πρωταθλήματος.

 

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται 27 χρόνια από την ημέρα όπου ο Ολυμπιακός του Όλεγκ Μπλαχίν είχε συντρίψει με 8-1 την Ξάνθη στο παλιό «Καραϊσκάκη» παίζοντας διαστημικό ποδόσφαιρο! Κι όλα αυτά στο διάστημα μίας σεζόν (1990-91), όπου το … γκριζοπράσινο παρασκήνιο είχε στερήσει από τον Θρύλο ένα πρωτάθλημα το οποίο άξιζε ανεπιφύλακτα!

Ο Γιώτης Τσαλουχίδης με κεφαλιά στο 20’ άνοιξε τον χορό των «ερυθρόλευκων» τερμάτων για να γράψει το 2-0 ο Σωτήρης Μαυρομμάτης στο 27’ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ.

Ο Νίκος Αναστόπουλος στο 30’ με καρφωτή κεφαλιά αξιοποίησε εκπληκτική σέντρα του Ηλία Σαββίδη

Ο Όλεγκ Προτάσοφ με γκολ αντάξιο της σπουδαίας του κλάσης από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 4-0 για τον Θρύλο στο 42’, ενώ ο Νίκος Τσιαντάκης με γυριστή κεφαλιά στο 45΄ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.

Ο Κούλης Καραταϊδης κέρδισε πέναλτι στο 48’ και ο Νίκος Αναστόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 6-0.

Ο Μαρίνος Ουρουνίδης με εκτέλεση φάουλ μείωσε για τους Ακρίτες, αλλά ο Ολυμπιακός δεν .. .σταμάτησε εκεί.

Ο Γιώργος Χριστοδούλου με κεφαλιά στο 84’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 7-1, ενώ τον …επίλογο έγραψε ο Παναγιώτης Σοφιανόπουλος στο 86’

Απολαύστε τον διαστημικό Θρύλο εκείνου του αγώνα στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button