ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Τον καλύτερό μας εαυτό για την κούπα!» (Video)

 

Την πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί, ώστε να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης, εξέφρασε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

 

Την ακλόνητη πίστη του στις ικανότητες του φετινού Ολυμπιακού εξέφρασε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ο διεθνής πόιντ γκαρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο κανάλι τηες πειραίκής ΠΑΕ υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συμπάικτες του έχουν όλα τα εχέγγυα να .. ξαναγράψουν ιστορία στην αγαπημένη τους .. Πόλη και να επιστρέψουν στην ευρωπαϊκή κορυφή, ωστόος, θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς, ώστε να το πετύχουν.

Ο 27χρονος γκαρντ επισήμανε επίσης πως ο Ολυμπιακός έχει υπέροχες αναμνήσεις από την Τουρκία και την «Σινάν Ερντέν» και ευχήθηκε να υπάρχουν νέες τέτοιες στιγμές στο μέλλον, αρχής γενομένης από τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παίκτη του Θρύλου:

Για τις αναμνήσεις που έχει από την Πόλη:

«Πιστεύω πως πηγαίνουμε στην Τουρκία με τις καλύτερες αναμνήσεις. Τελευταία φορά που πήγαμε εκεί κάναμε το μπρέικ με την Εφές. Οπότε υπάρχει η θετική ενέργεια και η διάθεση για να κάνουμε κάτι καλό. Ξέρουμε και θυμόμαστε όλοι τι έχουμε ζήσει στο γήπεδο. Ηταν το πρώτο μου ευρωπαϊκό. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Θυμόμαστε όλοι τι έγινε. Εχουμε καλές αναμνήσεις από αυτή την χώρα και το γήπεδο. Μακάρι να ζήσουμε ανάλογες και στη συνέχεια. Πρώτα από όλα φέτος, αλλά και στη συνέχεια».

Για τις διαφορές που έχουν προκύψει από το έπος του 2012:

«Είμαι πιο ώριμος και πιο έμπειρος. Ξέρω ακριβώς πού βρίσκομαι και τι πάμε να κάνουμε. Την πρώτη χρονιά ήμουν ένα παιδάκι που είχε έρθει από το Περιστέρι και ζούσα το πιο τρελό μου όνειρο. Με την πρώτη χρονιά βρέθηκα στο Final Four με τον Ολυμπιακό και βασικό πλεϊμέικερ. Εχω ζήσει πολλές εμπειρίες, έχω πολλές αναμνήσεις καλές και κακές, όπως τον τραυματισμό μου. Εχω “μεγαλώσει”. Πάμε με τον ίδιο στόχο και να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Είτε είσαι 20, είτε 27, θες να κερδίζεις. Πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε στην κορυφή».

Για την αλλαγή του φετινού format της Eυρωλίγκας:

«Πιστεύω η φετινή σεζόν είναι η δυσκολότερη με μεγάλη διαφορά, γιατί τις προηγούμενες χρονιές έλεγες πως μέχρι τον Ιανουάριο ό,τι κι αν κάνεις, κουτσά στραβά θα φτάσεις στο Top 16. Μπορούσες να ζήσεις με μία – δύο ήττες. Τώρα, κάθε ήττα μπορούσε να στοιχίσει. Επρεπε να ήσουν συγκεντρωμένος σε όλο το διάστημα της κανονικής διάρκειας. Υπήρχε πολλή κούραση σωματική και πνευματική, τα ταξίδια ήταν πολλά, υπήρχαν εβδομάδες με δύο αγώνες, υπήρχαν οι τραυματισμοί των παιδιών που έλειπαν κι έπρεπε οι υπόλοιπο να το καλύψουμε. Το βάρος ήταν διπλό. Ηταν η κουραστική διοργάνωση».

Για το αν είχε εςπιμήσει ότι ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε το εισιτήριο για το Final-4:

«Η αλήθεια είναι πως είχαμε κάνει τα μαθηματικά μας και πιστεύαμε πως με τις 20 νίκες θα μπαίναμε στην τετράδα. Εχω πει πολλές φορές πως σίγουρα στην τετράδα θα ήταν η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ και η Φενέρ και ψάχναμε να βρούμε τον τέταρτο για το πλεονέκτημα. Ευτυχώς ήμασταν εμείς και μας βγήκε σε καλό».

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

«Είναι μία ομάδα που μας ξέρει και την ξέρουμε. Εχουμε παίξει πολλές φορές. Δεν έχουν αλλάξει πολύ, όπως κι εμείς. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Υπάρχει αυτή η παράδοση που αιωρείται στον φίλαθλο κόσμο πως όποτε πάμε τους κερδίζουμε. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν μπορεί κάθε φορά να είναι έτσι. Πάμε να τους κερδίσουμε. Η ΤΣΣΚΑ θα είναι προετοιμασμένη. Πιστεύω πως δεν έχουν το ψυχολογικό μειονέκτημα που είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Εχουν κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Τις προηγούμενες φορές πήγαιναν κι έλεγαν πως πάμε τόσα χρόνια και δεν το καταφέρνουμε. Το ψυχολογικό βάρος θα έχει φύγει λίγο. Είναι ένα ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός, η Φενέρμπαχτσε, η Ρεάλ Μαδρίτης και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν και στο Final 4 του 2015:

«Εχουν αλλάξει αρκετά. Η Φενέρ είναι πιο έμπειρη, γιατί παρόλο που είχε τον κόουτς Ομπράντοβιτς, δεν είχε μάθει ως ομάδα να διεκδικεί τίτλους. Ηταν η πρώτη της χρονιά τότε. Τώρα είναι πιο έμπειρη. Παίζει μπροστά στον κόσμο της και στη χώρα της και πιστεύω πως θα έχει ένα ποσοστό παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες για να πάρει το τρόπαιο. Η Ρεάλ ξέρουμε όλοι ποια είναι. Την τελευταία 6-7ετία έχει κάνει μία υπερδύναμη στην Ευρώπη, έχει πάρει Ευρωλίγκα, έχει πάει σε Final Four κι έχει πάρει πρωταθλήματα. Είναι μία ομάδα με φοβερό ταλέντο και στην καλή της βραδιά μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Μετά είναι η ΤΣΣΚΑ. Οπως είπα και πριν έχει φύγει το… κόμπλεξ, αυτό που λένε πως σαν «ομάδα είναι looser». Πέρσι πήρε το ευρωπαϊκό και θα είναι περισσότερο απελευθερωμένη.

Επειτα είμαστε εμείς. Είμαστε μία έμπειρη ομάδα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Εχουμε και καινούρια παιδιά και στο χέρι μας είναι τα βάλουμε στη νοοτροπία της ομάδας – που τα έχουμε βάλει πιστεύω – και στο πώς πρέπει να παρουσιαστούν. Πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Πιστεύω πως το Final Four είναι δίκαιο και αξιοκρατικό. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας σε διάρκεια βρίσκονται στο Final Four. Οποια ομάδα βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση αυτό το τριήμερο, θα κερδίσει το τρόπαιο. Οπως γίνεται σε κάθε Final Four».

Δείτε τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μάντζαρη στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button