Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Τεσσάρες» σε Ακράτητο και Πανσερραϊκό (Videos)

Σαν σήμερα το 2002 και το 2008 ο Ολυμπιακός φιλοδώρησε με ευρείες νίκες 4-0 και 4-1 αντίστοιχα τους δύο παραπάνω αντιπάλους συνεχίζοντας την ξέφρενη κούρσα του προς την κατάκτηση δύο ακόμη πρωταθλημάτων της νέας του δυναστείας.

 

 

Με δύο εμφατικές νίκες στο πρωτάθλημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου η σημερινή ημερομηνία

Αρχικά, σαν σήμερα το 2002 ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του και τρεις μόλις ημέρες μετά το εντυπωσιακό 6-2 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, διέσυρε τον Ακράτητο με 4-0 για την τέταρτη αγωνιστική, πραγματοποιώντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του ιστορικής σημασίας έβδομου διαδοχικού πρωταθλήματος της νέας του δυναστείας!

Το σκορ για τους πρωταθλητές άνοιξε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 26’, για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Παρ Ζέτερμπεργκ (37’) και Τζιοβάνι (53’), ώστε ο δείκτης του σκορ να φτάσει στα επίπεδα του 3-0.

Το σκορ έκλεισε ο Νέρι Καστίγιο στο 82’, με τον 18χρονο -τότε- άσο να πανηγυρίζει το παρθενικό του επίσημο γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού!

Ας απολαύσουμε εκείνο το 4-0 του Θρύλου στο παρακάτω video

https://youtu.be/F1GULBNr6j4

 

«Ντόρτια» και στον Πανσερραϊκό!

Η δεύτερη κατά χρονική σειρά νίκη του Θρύλου, την οποία μνημονεύουμε, με αφορμή τη σημερινή ημερομηνία, μας φέρνει στο 2008. Στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Super League, ο Ολυμπιακός με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην πρώτη του θητεία στην άκρη του πάγκου του, συνέτριψε με 4-1 τον Πανσερραϊκό, πανηγυρίζοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, διευρύνοντας την ξέφρενη πορεία του προς την κατάκτηση του νταμπλ εκείνης της περιόδου

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς με γυριστό σουτ στο 21’ άνοιξε τον χορό των «ερυθρόλευκων» τερμάτων, για να έρθει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με πανέμορφη ατομική προσπάθεια στο 27’ να γράψει το 2-0 για τον Θρύλο!

Ο Ντιόγκο στο 81΄εκμεταλλεύθηκε την «συστημένη» σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη και με κεφαλιά ανέβασε τον δεκίτη του σκορ στα επίπεδα του 3-0, για να μειώσει ο Πανσερραϊκός στο 87’ με αυστηρό πέναλτι του Ντενίς Μπαϊκαρά.

Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Όσκαρ Γκονζάλες στο 89΄

Ας θυμηθούμε πώς είχε φτάσει ο Ολυμπιακός σ’ εκείνο το επιβλητικό 4-1

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button