ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και… καλλίπυγους!

Κανένα ερωτηματικό δεν προκάλεσε το νέο παραλήρημα του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι. Κι αυτό επειδή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη, μιας και στο παρελθόν έχει ξαναβρίσει τον κόσμο του Ολυμπιακού με χυδαία συνθήματα και έχει προκαλέσει δίχως να υπάρχει και λόγος.

Είναι το λιγότερο ντροπή για έναν άνθρωπο που υποτίθεται πως είναι και υφυπουργός Παιδείας να προκαλεί κατά αυτό το τρόπο τον κόσμο και να καλλιεργεί τον φανατισμό, ειδικά στους νέους ανθρώπους και τα παιδιά στα οποία (ξανά)υποτίθεται πως απευθύνεται ως υφυπουργός.

Όμως υπάρχει κάτι χειρότερο από το να προκαλέσεις. Κι αυτό είναι το να προκαλείς με εκφράσεις που έχουν σαν σκοπό να “εντυπωσιάσουν” αλλά που δεν υπάρχουν καθόλου, ούτε στην Αρχαία, ούτε στην Νεοελληνική Γραμματεία αλλά ούτε καν και στην Ιατρική επιστήμη!

Τι εννοούμε με αυτό;

Ο κύριος αυτός αναφέρθηκε με την λέξη “στεατόπυγος”. Στα αρχαία ελληνικά, αφού επιθυμούσε να εκφραστεί με αυτά, “στεατόπυγος” σημαίνει αυτός που έχει λιπαρά και παχιά… οπίσθια. Και σε ότι αφορά την υπόλοιπη φράση του “κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού συστήματος” δεν υπάρχει ανά τους αιώνες στην ιατρική επιστήμη. Όπως δεν υπάρχει ούτε καν ανώτερο. Αν το συγκεκριμένο επιστημονικό εύρημα, ή πιο σωστά “εφεύρεση” ανήκει στον κύριο υφυπουργό τότε του αξίζει και Νόμπελ Ιατρικής από πάνω, αφού κορυφαίοι επιστήμονες τόσα χρόνια δεν το είχαν ανακαλύψει!

Όπως λένε και κορυφαίοι καθηγητές της ελληνικής γλώσσας, “είναι δύσκολα τα γ… τα ελληνικά”. Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολα θα έιναι λοιπόν τα αρχαία ελληνικά! Τουλάχιστον μπορούμε να πούμε με σιγουριά και να το γνωρίζουν πλέον όλοι πως οι προκλητικές δηλώσεις του κυρίου υφυπουργού, εκτός από κατάπτυστες και προσβλητικές ήταν και… άστοχες γλωσσικά, αφού, όπως προαναφέραμε, τα “ευρήματά” του δεν στέκουν ούτε στην αρχαιοελληνική γλώσσα, αλλά ούτε και στην ιατρική επιστήμη. Άμα δεν γνωρίζει κανείς καλύτερα να μη μιλάει. Διότι το αντίθετο του “στεατόπυγου” είναι το “καλλίπυγος”, που σημαίνει ωραίος, καλλίγραμμος και ως εκ τούτου, επιδέξειο οπίσθιο.

Άρα έχοντας διαβάσει το κείμενο αυτό, αντιλαμβάνεσθε πως τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και… καλλίπυγους!!!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button