ΜΠΑΣΚΕΤ

Σωτηρίου: «Μπορούμε τη νίκη με τη βοήθεια του κόσμου μας»

Έκκληση στους οπαδούς του Ολυμπιακού για δυναμική στήριξη στην αναμέτρηση με τη Ρίγα απηύθυνε η Κατερίνα Σωτηρίου

Στην αναμέτρηση της προσεχούς Τετάρτης (5/12) κόντρα στην Ρίγα για την Πέμπτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού.

Με την Κατερίνα Σωτηρίου να τονίζει ότι η ίδια και οι συμπαίκτριές της είναι διατεθειμένες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, έχοντας τη στήριξη του κόσμου.
«Ενόψει ενός ακόμα δύσκολου παιχνιδιού στην Ευρωλίγκα έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ένα σύνολο που βασίζεται στην καλή δουλειά που γίνεται και στην ομαδική μας απόδοση σε άμυνα και επίθεση. Σίγουρα λοιπόν αξίζουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Όμως πλέον τα λόγια είναι περιττά και πρέπει να στοχεύσουμε και να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και αυτό το ματς. Η TTT Riga είναι μία πολύ καλή ομάδα και δεν σου αφήνει περιθώρια χαλάρωσης. Σκοράρει 72,5 πόντους κατά μέσο όρο και οι αιφνιδιασμοί και η επίθεσή της είναι το αβαντάζ της. Από την άλλη έχουμε και εμείς θετικά πράγματα στο παιχνίδι μας. Η ομαδική δουλειά που γίνεται, η συγκέντρωσή μας στον στόχο μας και το πάθος μας για την πρώτη μας νίκη είναι μερικά από αυτά τα στοιχεία. Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και έχουμε πίστη στην ομάδα μας».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο άγχος επειδή ακόμα η ομάδα της δεν έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη στην Ευρωλίγκα, η Κατερίνα Σωτηρίου είπε: «Από την πλευρά μου δεν υπάρχει άγχος, αλλά μόνο χαρά και κίνητρο για να κερδίσω και να περάσω την ομάδα μου σε άλλο επίπεδο, εκτός από τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα. Να πάρει την πρώτη της νίκη στην μεγαλύτερη διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο.

Είμαστε μία από τις ομάδες με το μικρότερο μπάτζετ στην διοργάνωση αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Θα υιοθετήσω τα λόγια του αρχηγού του Ολυμπιακού στην αντρική ομάδα, Βασίλη Σπανούλη, σε παλαιότερη συνέντευξή του και θα πω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από το να κερδίσω έναν αντίπαλο που διαθέτει ισχυρότερο μπάτζετ και είναι πιο δυνατός και να φέρω τη νίκη στην ομάδα μου. Το να έχεις ένα άγχος που στην πορεία γίνεται δημιουργικό, είναι απολύτως φυσιολογικό στο μπάσκετ.

Δεν είναι κάτι που μπορεί να μας προκαταβάλει και το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δώσουμε το 100% μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο να μειώσουμε τα πλεονεκτήματα της TTT Riga. Γιατί δεν είναι άτρωτη».

Τέλος η Κατερίνα Σωτηρίου έστειλε το μήνυμά της στον κόσμο του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι: «Ξέρω πόσο δύσκολο είναι και για μας και για τον κοσμο του Ολυμπιακού που έχει μάθει να κερδίζει, το γεγονός πως δεν έχουμε πάρει ακόμα την πρώτη μας νίκη. Όμως νιώθουμε την αγάπη του μέσα από την παρουσία του αλλά και τα μηνύματα του. Θα ήταν πολύ μεγάλη μου χαρά για άλλη μία φορά να έρθει κοντά μας και με τη θετική του ενέργεια του να μας βοηθήσει για να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας για να φέρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button