ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στην τέταρτη θέση του κόσμου η Εθνική

Το χειρότερο παιχνίδι της στο τουρνουά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Έτσι, στον μικρό τελικό του Σαββάτου, γνώρισε την ήττα από την Σερβία με 11-8 και κατέλαβε την 4η θέση στο τουρνουά.

Η Ελλάδα δεν μπήκε ποτέ στο πρώτο οκτάλεπτο να παίξει και το σερβικό σερί 3-0 έκοψε τα πόδια των διεθνών, οι οποίο ωστόσο μετά τις φωνές του Θοδωρή Βλάχου συνήλθαν, όμως οι κακές επιλογές στον παίκτη παραπάνω κόστισαν, με την καλύτερη ομάδα του πλανήτη να το εκμεταλλεύεται και να φτάνει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Αποτελεί άθλο για αυτή την ομάδα η παρουσία της στην τετράδα και δεν είναι αναληθές, ίσα ίσα, είναι απόλυτα αληθές ότι δεδομένων των συνθηκών το ότι η Εθνική ομάδα καταφέρνει να κοιτάξει στα μάτια χώρες όπως η Σερβία και η Ουγγαρία αποτελεί υπέρβαση.

Η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, έχει μέταλλο και βρίσκεται μόνιμα στην ελίτ τα τελευταία χρόνια. Λίγη τύχη ακόμη και θα κάνει πράξη το όνειρο της, στη νέα τετραετία που άνοιξε με την τέταρτη θέση στον κόσμο.

Οι διεθνείς μας μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν γρήγορα πίσω στο σκορ με 3-0. Στη συνέχεια αντέδρασαν και με δύο γρήγορα γκολ από τον Φουντούλη μείωσαν στο γκολ. Με τέρματα από τους Πιέτλοβιτς και Ούμποβιτς οι Σέρβοι ξέφυγαν και πάλι με τρία τέρματα για να μειώσει ο Βλαχόπουλος στον παραπάνω σχεδόν με τη λήξη της πρώτης περιόδου διαμορφώνοντας το 5-3.

Η πανίσχυρη Σερβία κατάφερε να ξεφύγει και με τέσσερα τέρματα στα μισά της δεύτερης περιόδου με τους Άλεξιτς και Τσουκ να κάνουν το 7-3 και τον Γενηδουνιά απλά να μειώνει στο 7-4 του πρώτου μέρους. Οι διεθνείς μας προσπάθησαν, μείωσαν στα δύο γκολ τη διαφορά, αλλά οι Σέρβοι είχαν πάντοτε τις απαντήσεις και ουσιαστικά έκαναν διαχείριση του σκορ και του χρόνου.

Οκτάλεπτα: 3-5, 1-2, 3-3, 1-1.

Ελλάδα: Φουντούλης 3, Βλαχόπουλος 2, Γενηδουνιάς 1, Δελακάς 1, Ποντικέας 1.

Σερβία: Ραντέλοβιτς 2, Πιέτλοβιτς 2, Φιλίποβιτς 1, Μάντιτς 1, Τσουκ 1, Ράσοβιτς 1, Πρλαΐνοβιτς 1.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button