ΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαν σε προπόνηση πριν την Γιατράν

Την ανωτερότητα του  έδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι της Α1 πόλο των ανδρών ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι σαν σε προπόνηση  επικράτησαν με  25-3 της Χίου στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι τελικό της Τετάρτης απέναντι στην Γιατράν στην Κροατία.

Πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στην έναρξη του αγώνα, με τον Σκουμπάκη να ανοίγει το σκορ στο Παπαστράτειο, με σουτ από την περιφέρεια και τον Γούνα να διπλασιάζει τα «ερυθρόλευκα» τέρματα, σκοράροντας στην κόντρα. Ο Γιάννης Φουντούλης πέτυχε το 3-0 στο 3:46 του πρώτου οκταλέπτου και ο Δερβίσης σε μια ακόμα κόντρα, διεύρυνε το προβάδισμα των Πειραιωτών στο 4-0. Η πιεστική άμυνα συνεχίστηκε κρατώντας τους φιλοξενούμενους στο μηδέν. Ο Αλέξανδρος Γούνας, σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ κάνοντας το 5-0 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο ρυθμός των πρωταθλητών Ευρώπης δεν έπεσε στην δεύτερη περίοδο. Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Γενηδουνιά, για το 6-0 στο 7:18. Δυο τα γκολ και για τον Δερβίση διευρύνοντας το προβάδισμα του Ολυμπιακού στο συν επτά. Ο Ομπράντοβιτς πρόσθεσε και αυτός το όνομα του στη λίστα τον σκόρερ, πετυχαίνοντας το 8-0 με σουτ από την περιφέρεια. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να είναι καταιγιστικοί και προηγούνταν στο ημίχρονο με 14-1, με τους Φουντούλη και Γενηδουνιά να έχουν σκοράρει από τρία τέρματα.

Η εικόνα και η ροή του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μισό. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δοκίμασε σχήματα και πρόσωπα, εν όψει της απαιτητικής ευρωπαϊκής συνέχειας, βλέποντας τους παίκτες του να σκοράρουν  κατά ρυπάς αλλά και αμυντικά να μην αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Χαρακτηριστικό της διάθεσης των παικτών είναι ότι μέχρι τα μέσα του τρίτου οκταλέπτου είχαν σκοράρει όλοι οι παίκτες πλην του Χαλυβόπουλου. Με το 20-1 της τρίτης περιόδου και το τελικό 25-3 ο Ολυμπιακός έκανε το «17Χ17» για τη φετινή αγωνιστική περίοδο της Α1, πανηγυρίζοντας παράλληλα την 155η του διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, την προσεχή Τρίτη (26/2), στην Κροατία , κόντρα στην Γιαντράν.

Πρώτοι σκόρερ στην αναμέτρηση κόντρα στη Χίο ήταν οι Φουντούλης, Δερβίσης και Ομπράντοβιτς που σημείωσαν από τέσσερα γκολ και ακολούθησαν οι Γενηδουνιάς και Γούνας πετυχαίνοντας από τρία.

Τα οκτάλεπτα: 5-0, 9-1, 6-0, 5-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 4, Νικολαϊδης 2, Δερβίσης 4, Κάκαρης 1, Μουρίκης 1, Γούνας 3, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς 4, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ., Ρουστάμοφ 1, Σωτηριανός, Παππάς, Μιμίδης Μ., Κανδιόγλου, Μόκκας, Γκίλλας, Γαβαλάς, Ρούντα 2, Φραγκιαδούλης, Καρακούρος Ι., Κόλλιας, Γδύσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button