ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΥΡΑ κατά ΕΟΚ ο Μπερντομέου

Πυρά κατά της Ελληνικής ομοσπονδίας εξαπέλυσε ο Τζόρντι Μπερτομέου καθώς ακόμα δεν έχει καταφέρει παρά τις προσπάθειες που γίνονται να βρει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το μπάσκετ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας κατά την διάρκεια του FINAL-4 πήρε θέση για το μείζον ζήτημα στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και για τον Ολυμπιακό και τη συμμετοχή του στη διοργάνωση της νέας περιόδου, αλλά και το μέλλον.

«Η αντιπαράθεση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό αποτελεί μια τοπική υπόθεση, αλλά δεν την αντιμετωπίζουμε αδιάφορα και ουδέτερα. Είμαι απογοητευμένος και θεωρώ ντροπή για το μπάσκετ το γεγονός ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία επί σειρά ετών δίδασκε πώς πρέπει να λειτουργούν οι αθλητικού οργανισμοί, δεν κατάφερε να βρει μια λύση στο πρόβλημα».

Συνέχισε, αναφέροντας: «Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται άμεσες κινήσεις και όχι παθητικές συμπεριφορές που αποδεικνύουν την ανικανότητα ουσιαστικής παρέμβασης και εξεύρεσης λύσης. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν μεγάλη αντιπαλότητα, αλλά αυτή δεν πρέπει να ξεπερνάει το ίδιο το μπάσκετ. Η συνύπαρξή τους στην Ευρωλίγκα δεν έχει προβλήματα διότι και οι δύο αντιλαμβάνονται σε ποιο διεθνές περιβάλλον κινούνται και σέβονται τους κανόνες. Αυτό που συμβαίνει σε τοπικό επίπεδο είναι αδιανόητο και αναρωτιέμαι εάν έχει κανείς συμφέρον από τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2».

Όσον αφορά στο εγγυημένο συμβόλαιο του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Εάν υποβιβάζονται για αγωνιστικούς λόγους και επειδή δε διαθέτουν ανταγωνιστική ομάδα, τότε θα εγειρόταν ζήτημα με τη συμμετοχή τους. Τώρα όμως δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα. Όσο ο Ολυμπιακός – και κάθε άλλη ομάδα – είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα, το εγγυημένο συμβόλαιό του δε βρίσκεται σε κίνδυνο. Επίσης δεν έχουμε λόγο να επέμβουμε σε ό,τι αφορά την όποια πρόθεσή του να παίξει στην Αδριατική Λίγκα».

TAGS

Σχετικά Άρθρα

Back to top button