ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πρώτα να ακούσω τα αφεντικά του Ολυμπιακού»

Προτεραιότητα αποτελεί για τον MVP του Final-8 της Γένοβα Γιόζιπ Πάβιτς η παραμονή του στους Πρωταθλητές Ευρώπης.

«Σηκώνουν μανίκια» στην ομάδα Πόλο του Ολυμπιακού αναφορικά με την διαμόρφωση του ρόστερ, που θα παρουσιαστεί στις πισίνες την επόμενη απαιτητική σεζόν
Η κατάκτηση του τρεμπλ με εμφατικό τρόπο έχει ανοίξει την όρεξη για τα καλά όλων, με τους «ερυθρόλευκους]να έχουν ως ξεκάθαρο στόχο να διατηρήσουν το μεγαλύτερο μέρος του βασικού κορμού, που ηγήθηκε της φετινής ονειρεμένης σεζόν

Ιδιαίτερη περίπτωση συνιστά ο Γιόζιπ Πάβιτς. Ο «φύλακας – άγγελος» της «ερυθρόλευκης» εστίας και MVP του Final-8 της Γένοβα παραχώρησε συνέντευξη στο κροατικό σάιτ «vecernji.hr» και μίλησε για τον τελικό, την άτυπη κόντρα Κροατών και Σέρβων αλλά και τις πιθανότητες παραμονής του στον Ολυμπιακό.

Αρχικά ξεκίνησε λέγοντας σχετικά με τον θρίαμβο του Ολυμπιακού:
«Εννοείται με τιμά να παίρνω το βραβείο του MVP του Final 8, αλλά η ομαδική επιτυχία είναι πολύ πιο σημαντική. Ολόκληρη η σεζόν στη διοργάνωση κύλισε εξαιρετικά για εμάς, και στο τελικό τουρνουά ήρθε η επιβράβευση. Πριν από δύο χρόνια δεν είχαμε τύχη στον τελικό, αλλά τώρα τα καταφέραμε μέχρι το τέλος της διαδρομής και είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβαλα σε αυτό.

Ειλικρινά δεν με νοιάζει πως νιώθουν στην Προ Ρέκο. Μπορεί η ήττα αυτή να ήταν πολύ σκληρή για αυτούς, αφού έκαναν τα πάντα για να κατακτήσουν το τρόπαιο, αλλά ο περισσότερος φίλαθλος κόσμος ήταν με το μέρος μας για κάποιον λόγο».

Αποδείχθηκε πως ο Ολυμπιακός με τρεις Κροάτες (Πάβιτς, Μπούσλιε και Ομπράντοβιτς) ήταν τελικά καλύτερος από την Προ Ρέκο με δύο Σέρβους στη σύνθεσή της (Φιλίποβιτς και Μάντιτς) και τον κόουτς Βουγιασίνοβιτς;
«Ναι! Είμαι στην ομάδα μαζί με τους Μπούσλιε, Οπράντοβιτς και τον βοηθό προπονητή Χρβόγε Κόλιανιν. Μια κροατική… όαση στον Ολυμπιακό. Ταιριάξαμε όλοι πολύ καλά στην ομάδα και της δώσαμε τα στοιχεία που της έλειπαν. Τελικά ναι, ήμασταν πιο επιτυχημένοι».

Τώρα θα υπάρχουν πανηγυρισμοί, ανταμοιβές…
«Γιορτάσαμε στη Γένοβα το βράδι σε ένα ρεστοράν. Περάσαμε καλά, υπήρχε και κρασί… Θα υπάρχουν και οι αμοιβές σίγουρα, αλλά μη φανταστείτε σαν του ποδοσφαίρου. Ο Βούτσιτς έταξε στους Σέρβους πριμ 10 εκατ. ευρώ. Λοιπόν, ο πρωθυπουργός μας θα πρέπει να δώσει και αυτός κάτι. Έστω μια υπόσχεση…»

Δεν αφήσατε περιθώρια αμφισβήτησης στη πορεία σας στο Final 8, μέχρι τον τελικό και την κατάκτηση;
«Στο πρώτο ματς κόντρα στην Σπαντάου, ήμασταν πραγματικά ανόητοι. Μπορούσαμε να παίξουμε πολύ καλύτερα όπως και κάναμε στον ημιτελικό με την Μπαρτσελονέτα. Όταν η Ρέκο νίκησε τη Γιουγκ καταλάβαμε πως μπορούσαμε να πάρουμε το Κύπελλο. Με τη Γιουγκ ο τελικός θα ήταν σίγουρα πολύ ο δύσκολος».

Στον Ολυμπιακό είσαι ο αρχηγός;
«Ναι. Είναι η τρίτη μου σεζόν στον Ολυμπιακό. Είμαι ενθουσιασμένος εδώ και δεν το μετανιώνω. Έχω όμως ένα μικρό πρόβλημα με την οικογένειά μου, αφού η γυναίκα και τα δύο παιδιά μου μένουν στο Ζάγκρεμπ. Όλη αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη για μένα, αλλά είμαι τυχερός που ο κόουτς Βλάχος με αφήνει 1-2 φορές τον μήνα να πηγαίνω στο σπίτι μου. Κάποιες φορές επίσης έρχονται και οι δικοί μου στην Ελλάδα».

Θα μείνεις στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν;
«Μόλις αρχίσαμε βασικά να μιλάμε για αυτό. Με προσέγγισαν κάποιες ομάδες, αλλά πρέπει πρώτα να ακούσω τα αφεντικά τις ομάδας και τι πρόταση θα μου κάνουν. Η κατάσταση είναι η ίδια και με τα συμβόλαια των Ομπράντοβιτς και Μπούσλιε. Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button