ΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωταθλητής ο Θρύλος στην Πυγμαχία

Την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος πανηγύρισε το τμήμα Πυγμαχίας Ανδρών του Ολυμπιακού

 

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας Ανδρών στην Πυγμαχία πανηγυρίζει για δεύτερη διαδοχική σεζόν ο Ολυμπιακός που εξασφάλισε τον τίτλο από το Σάββατο (8/9), όπου διεξήχθη η ημιτελική φάση! Οι Πειραιώτες που οδηγούσαν την κούρσα όντας στην κορυφή της βαθμολογίας διέπρεψαν και στην 3η ημέρα των αγώνων που διεξάγονται στην Πάτρα, αυξάνοντας τη διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό σε επίπεδα που δεν ανατρέπεται στους τελικούς της Κυριακής. Η μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου, μια ημέρα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος αποτελεί έναν ακόμα θρίαμβο για τον Ολυμπιακό που την Κυριακή θα στεφθεί για δεύτερη διαδοχική σεζόν πρωταθλητής στην Πυγμαχία!
ξι προκρίσεις στους τελικούς και 11 «ερυθρόλευκα» μετάλλια

Ο απολογισμός της 3ης ημέρας ήταν εντυπωσιακός καθώς ο Θρύλος μέτρησε έξι προκρίσεις στους τελικούς της Κυριακής, έχει κατοχυρώσει ήδη 9 μετάλλια στους Άνδρες και 2 στις Γυναίκες και διεκδικεί τις πρωτιές σε 5 κατηγορίες! Οι αθλητές του Ολυμπιακού ήταν σαρωτικοί και στη φάση των ημιτελικών, προσφέροντας νίκες και βαθμούς στην «μάχη» της διατήρησης του τίτλου στον Πειραιά για δεύτερη διαδοχική χρονιά!

Έναρξη με δυο «οικογενειακές» μονομαχίες

H αυλαία της 3ης ημέρας, άνοιξε με την «ερυθρόλευκη» μονομαχία στην κατηγορία των 64 κιλών μεταξύ του Αλέξανδρου Τσανικίδη και του Γιώργου Χορβαλάκου. Ο πρωταθλητής μας, Αλέξανδρος Τσανικίδης επικράτησε στα σημεία και προκρίθηκε στον τελικό όπου την Κυριακή (9/12) θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο έτερος «ερυθρόλευκος» αθλητές ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με δυο νίκες και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Το πρόγραμμα της κλήρωσης στη συνέχεια έφερε μια ακόμα «ερυθρόλευκη» αναμέτρηση μεταξύ του Πουλίκου Τσαγκράκο και του Βεϊσι Αράς με τον πρώτο να προκρίνεται άνευ αγώνα στον τελικό αφού ο δεύτερος ήταν τραυματίας από τον προηγούμενο αγώνα. Έτσι ο πρωταθλητής Πουλίκος Τσαγκράκος θα έχει και αυτός την ευκαιρία να διατηρήσει στον τελικό τον τίτλο του πρωταθλητή της κατηγορίας των 64 κιλών, ενώ ο Αράς Βεϊσι με απολογισμό δυο νικών, θα ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώνοντας τη συμμετοχή του με την επιτυχία της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου.

«Ερυθρόλευκος» ο τελικός των 75 κιλών!

Από κει και πέρα, ο τελικός των 75 κιλών θα έχει άκρως «ερυθρόλευκο» χρώμα αφού οι Παύλος Τσαγκράκος και Φώτης Τζότζος προκρίθηκαν πανηγυρικά από την ημιτελική φάση αποκλείοντας τους Στέφανο Λέσση του ΠΑΟ Κέρκυρας και Γκαλστιάν Γκεβόρκ του ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Την αρχή έκανε ο πρωταθλητής Παύλος Τσαγκράκος που νίκησε στα σημεία τον αντίπαλό του και θα έχει και αυτός την ευκαιρία να παραμείνει στον θρόνο του. Ακολούθησε ο συναρπαστικός και καθοριστικός αγώνας του Φώτη Τζότζου με τον Γκεβόρκ Γκαλστιάν του ΠΑΟΚ στον οποίο ο αθλητής του Θρύλου με σπουδαία εμφάνιση και ανατροπή μετά τον 1ο γύρο πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Έτσι οι δυο αθλητές του Ολυμπιακού, μετά την περσινή τους «μονομαχία» στον ημιτελικό φέτος θα συναντηθούν και πάλι αλλά αυτή τη φορά στον τελικό.

Πρωταθλήτρια ξανά η Κυριακή Ασλανίδη!

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αγώνες των γυναικών με την Κυριακή Ασλανίδη να αναδεικνύεται για δεύτερη διαδοχική σεζόν πρωταθλήτρια Ελλάδας, επικρατώντας στα σημεία της Αθηνάς Ορτολάνο. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού, με σπουδαία εμφάνιση στον τελικό των 75 κιλών και απολογισμό δυο νικών κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα! Στο βάθρο ανέβηκε επίσης και η Κωνσταντίνα Γιδάκου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 75κιλών.

Χάλκινο ο Καραλής!

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων των Γυναικών, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τους ημιτελικούς των Ανδρών στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ο Γιώργος Καραλής, μετά τη σπουδαία πορεία και τις δυο διαδοχικές προκρίσεις, τις προηγούμενες ημέρες, δεν κατάφερε να αγωνιστεί, λόγω τραυματισμού στον ημιτελικό των 81κιλών με τον Πολυνίκη Καλαμάρα του Παναθηναϊκού και να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό, ολοκληρώνοντας την παρουσία του με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ωστόσο και αυτός συνέβαλε τα μέγιστα, όπως και οι υπόλοιποι αθλητές του Θρύλου, στην κατάκτηση του πρωτάθλήματος!

Ξανά στον τελικό ο Κυρίμης!

Ο Παναγιώτης Κυρίμης ήταν ο επόμενος αθλητής του Ολυμπιακού που εξασφάλισε την πρόκριση στους τελικούς της Κυριακής. Ο πρωταθλητής του Θρύλου, μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα νίκησε στα σημεία τον Θεοχάρη Τσαουσίδη του Αγίου Δημητρίου και την Κυριακή θα έχει και αυτός την ευκαιρία να διατηρήσει τον τίτλο του!

Φινάλε με νίκη του Αναστασάκου στα 91+

«Ερυθρόλευκο» χρώμα είχε και ο τελευταίος αγώνας της βραδιάς αφού στον ημιτελικό των 91+ ο Λάμπρος Αναστασάκος νίκησε στα σημεία τον Αλέξανδρο Γκαρβάνη του ΜΑΣ Αίαντα και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό που του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button