ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πειθαρχική διαδικασία της Ευρωλίγκα κατά Γιαννακόπουλου

Στην Ελλάδα κυριαρχεί ο Φάρος, όσον αφορά το μπάσκετ. Και όπου Φάρος ,Παναθηναϊκός. Στην Ευρώπη, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά και ακραίες συμπεριφορές ,όπως έχουν συνηθίσει κάποιοι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη δεν περνάνε. Πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με την Ευρωλίγκα,η οποία με ανακοίνωση της στρέφεται κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Αφορμή στάθηκε πρόσφατη ανάρτηση του στο Instagram και τονίζει ότι θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία.

«Είναι υποχρέωση κάθε μέλους της EuroLeague Basketball (διοικήσεις, παίκτες, προπονητές, διαιτητές κλπ) να προστατεύσουν τους φιλάθλους και να δείξουν τον απόλυτο σεβασμό σε όλους τους μετόχους της διοργάνωσης», επισημαίνει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Η EuroLeague Basketball πιστεύει ότι οι τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Γιαννακόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram έχουν μεγάλη σοβαρότητα και δημιουργούν μεγάλη φθορά στην εικόνα και τη φήμη της λίγκας και των συλλόγων της, συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού».

Αναλυτικά

«Με αφορμή τα σχόλια που έκανε που έκανε το Σάββατο ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, η EuroLeague Basketball θέλει να τονίσει ξεκάθαρα και χωρίς αμφιβολία πως θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό όπλο προκειμένου να περιορίσει τέτοιου είδους συμπεριφορές στη διοργάνωση, ειδικά όταν αυτές απευθύνονται στον σημαντικότερο πυλώνα: τους φιλάθλους. Είναι υποχρέωση κάθε μέλους της EuroLeague Basketball (διοικήσεις, παίκτες, προπονητές, διαιτητές κλπ) να προστατεύσουν τους φιλάθλους και να δείξουν τον απόλυτο σεβασμό σε όλους τους μετόχους της διοργάνωσης.

Επίσης, όλα τα μέλη της EuroLeague, από την στιγμή που είναι δημόσια πρόσωπα, έχουν τρομερή επιρροή στον κόσμο και τη νεολαία, που πρέπει να συνοδεύεται από απόλυτη ευθύνη. Παρά το γεγονός πως αντιλαμβανόμαστε ότι η αντιπαλότητα και ο ανταγωνισμός είναι στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής αθλητικής κουλτούρας, οι οργανισμοί και οι διοικήσεις πρέπει να δίνουν το παράδειγμα και κάθε φορά να προωθήσουν ενεργά ότι όλα αυτά γίνονται κατανοητά μέσα σε ένα πλαίσιο σεβασμού και καλών τρόπων, εξασφαλίζοντας ότι ο αθλητισμός παραμένει γέφυρα που ενώνει τους ανθρώπους με πάθος, αντί να προκαλεί αντιπαράθεση.

Η EuroLeague Basketball πιστεύει ότι οι τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Γιαννακόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram έχουν μεγάλη σοβαρότητα και δημιουργούν μεγάλη φθορά στην εικόνα και τη φήμη της λίγκας και των συλλόγων της, συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού. Ο σύλλογος έχει κερδίσει την παγκόσμια φήμη και αναγνώριση μέσα στο πέρασμα των δεκαετιών βασιζόμενος στην απόδοσή του στο γήπεδο. Αυτή η φήμη θα πρέπει να μην επισκιάζεται από τέτοιου είδους συμπεριφορές από κάποιον, πράξεις που είναι εντελώς αντίθετες με τις αξίες που πρεσβεύουν οι σύλλογοι και η λίγκα.

Έχει ζητηθεί η έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου ενώπιον του Euroleague Basketball Independent Disciplinary Judge, που θα αποφανθεί τις επόμενες μέρες, κατόπιν σχετικών ερευνών.

Η EuroLeague θα συζητήσει εκ νέου τα σχόλια σε επερχόμενη συνάντηση των Μετόχων, όπου θα εκτιμηθεί το να ληφθούν επιπλέον μέτρα».

Tags

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Close