ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς

O Πεδρο Μαρτίνς  μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου  για το πως κυλάει η προετοιμασία  του Ολυμπιακού, αλλά και για μεταγραφές και το στιλ που θέλει ο Πορτογάλος να έχει η ομάδα του.

Αναλυτικά:

-Τρία γκολ στο πρώτο φιλικό, πέντε στο δεύτερο. Είναι αυτό που θέλετε να βλέπετε από την ομάδα σας;
«Εγώ κρατάω τις νίκες μόνο, δεν κοιτάω τα αποτελέσματα. Αν και ήταν φιλικά παιχνίδια, θέλουμε να αρχίσουμε να έχουμε αυτή τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού που σημαίνει πώς πρέπει πάντα να νικήσεις. Πραγματικά δεν κοιτάω τα αποτελέσματα. Αλλά τώρα τελειώνει το πρώτο μέρος της προετοιμασίας, εγώ θέλω να κρατήσω τη δουλειά που έκαναν όλοι οι ποδοσφαιριστές μου. Πώς δουλέψαμε σαν ομάδα. Γιατί είναι το πιο σημαντικό στάδιο για όλη τη χρονιά, το πρώτο στάδιο. Δείξαμε ότι μπορούμε να δουλεύουμε σαν ομάδα, μαζί. Με πάρα πολλή προσπάθεια από όλους τους παίκτες. Κι εγώ κρατάω αυτό από το πρώτο στάδιο, πέρα από τα αποτελέσματα και τα ματς που δώσαμε».

-Πολλά φιλικά στο δεύτερο στάδιο, έξι συνολικά. Τέσσερα στο Βέλγιο, δύο στην Ολλανδία. Τι θα επιχειρήσετε να δουλέψετε εκεί;
«Ανεξαρτήτως από το πόσα ματς θα δώσουμε εμείς, μια ομάδα στην προετοιμασία παίζει 8 με 10 ματς. Εμείς φέτος ξεκινήσαμε μια εβδομάδα πιο πριν από ό,τι είναι το συνηθισμένο. Γι’ αυτό και ήθελα να βάλω αρκετά παιχνίδια μέσα στην προετοιμασία. Τα φιλικά παιχνίδια είναι ένα μέρος της προετοιμασίας. Είναι μέρος της δουλειάς μας. Δεν έχει σημασία πόσα είναι, αλλά εγώ αυτό που θέλω να βλέπω στο κάθε ματς που περνάει είναι ότι βάζουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτό που θέλουμε να περνάμε στην ομάδα. Άμα δω βελτίωση κι άμα δω όντως πώς περνάμε αυτές τις ιδέες που έχω στο παιχνίδι, που θέλω για το παιχνίδι της ομάδας, είμαστε ευχαριστημένοι».

-Βλέπουμε έναν Ολυμπιακό που βάζει την μπάλα κάτω, που θέλει να επιτεθεί από τα άκρα, μια αμυντική λειτουργία με πρέσινγκ. Τι είναι αυτό που σας αρέσει να βλέπετε στις ομάδες σας; Τι είναι αυτό που «φτιάχνετε» για τον Ολυμπιακό; Μια ομάδα που θα παίζει την μπάλα κάτω και θα κυριαρχεί στο γήπεδο; Αυτό τον Ολυμπιακό θέλετε;
«Εγώ θέλω η ομάδα μου να είναι πολύ επιθετική. Όταν χάνει την μπάλα να πρεσάρει γρήγορα ώστε να την κερδίσει πάλι πίσω. Κι αυτό που λέγατε για την κατοχή της μπάλας, είναι επειδή πρέπει να είμαστε μια ομάδα που θα αντιμετωπίσει πολλές φορές έναν αντίπαλο που θα κλειστεί πίσω. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να βρίσκουμε τρόπους για να «σπάσουμε» αυτό το κλείσιμο της άλλης ομάδας πίσω. Γι’ αυτό θέλω να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Συνολικά θέλουμε μια ομάδα που να θέλει να πρεσάρει συνέχεια τον αντίπαλο, που να θέλει να κερδίσει την κατοχή της μπάλας ώστε να ελέγχουμε εμείς το παιχνίδι».

-Στις τελευταίες ημέρες στην προετοιμασία ήταν και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Μια μεταγραφή που ήταν το μπαμ του καλοκαιριού. Βλέπετε αυτός ο παίκτης να αλλάζει την ομάδα. Αν και δεν μιλάτε προσωπικά για παίκτες, ο Λάζαρος ήταν ο περσινός MVP του πρωταθλήματος. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ένας ακόμα δηλαδή για τον Ολυμπιακό…
«Δεν μιλάμε ατομικά για παίκτες οι προπονητές. Εγώ έχω να πω πώς είναι ένας παίκτης που δουλεύει πολύ σκληρά, για την ομάδα. Από εκεί και πέρα, αν η ομάδα δουλεύει σκληρά και μετά μπορούμε να έχουμε και ατομικές προσπάθειες από τους παίκτες, ακόμα καλύτερα. Όπως είπα και πριν, τα αποτελέσματα δεν είναι το σημαντικό για μας αυτή τη στιγμή. Μπορούμε να δούμε πράγματα μέσα στο παιχνίδι, στα φιλικά που δίνουμε στην αρχή που μπορεί να μας αρέσουν, μπορεί να μην μας αρέσουν. Αλλά έχουμε αρχίσει μια διαδικασία που τελειώνει στο φινάλε της σεζόν. Άρα η δουλειά ξεκινάει τώρα, αλλά πρέπει να δουλέψουμε όλη τη σεζόν έτσι και στο τέλος θα δούμε το αποτέλεσμα της χρονιάς».

-Εδώ στην Αυστρία ήταν περίπου 30 ποδοσφαιριστές. Καταλαβαίνουμε πώς είναι δύσκολο να δουλεύεις με τόσους πολλούς. Έχετε κατασταλάξει σε αυτούς που θα πάρετε στο Βέλγιο και την Ολλανδία; Έχετε βγάλει τα συμπεράσματά σας;
«Σίγουρα μετά από 20 ημέρες δουλειάς με την ομάδα έχω πάρει κάποιες αποφάσεις. Όπως καταλαβαίνετε δεν θα το κάνω δημοσίως μέχρι να το πω ο ίδιος στους παίκτες που δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Θέλω να είναι οι πρώτοι που θα το μάθουν. Να ξέρετε ότι από τη Δευτέρα και στη συνέχεια δεν θα έχουμε τους ίδιους παίκτες για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας».

-Έχετε βγάλει τα συμπεράσματά σας. Πού περιμένετε ενίσχυση από εδώ και πέρα; Σε ποιες θέσεις θέλετε να έρθουν παίκτες;
«Είμαστε συνέχεια σε επικοινωνία με τη διοίκηση γι’ αυτό το θέμα. Εννοείται πώς έχω δει από την ομάδα, έχω δει τι ελλείψεις μπορεί να έχει. Πιστεύω ότι θα έρθουν άλλοι 3-4 ποδοσφαιριστές ακόμα στο ρόστερ, οι οποίοι δεν είναι ότι θέλω να δώσουν μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ. Μάλλον ψάχνουμε περισσότερη εμπειρία. Η χρονιά θα είναι μεγάλη και θέλουμε παίκτες που να μπορούν να αντέξουν όλη τη χρονιά. Πιστεύω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα, θα έχουμε 3-4 καινούργιους παίκτες».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button