ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ο Ολυμπιακός μου έδωσε όσα έψαχνα!»

Τον ενθουσιασμό του για τα όσα βιώνει ως παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας εξέφρασε ο Αλεξί Ρομαό.

 

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός χρόνια τώρα έχει διατηρηθεί στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κι αποτελεί προορισμό για παίκτες, που επιζητούν να εκτοξεύσουν στα ύψη την δημοφιλία, αλλά και τις ποδοσφαιρικές τους μετοχές, αποδεικνύεται έμπρακτα από τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται για το μεγαλείο του ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες που έχουν περάσει από τον Θρύλο η κοσμούν το ρόστερ του.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί ο Αλεξί Ρομαό.

Ο Τογκολέζος μεσοαμυντικός, ο οποίος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από το ξεκίνημα της φετινής προετοιμασίας των «ερυθρόλευκων» σε συνέτνευξη που παραχώρησε στο «France Football» είχε μόνο κολακευτικά σχόλια να κάνει για τους πρωταθλητές Ελλάδας, τους οποίους χαρακτήρισε σπουδαίο ευρωπαίκό σύλλογο

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλεξί Ρομάο:

Για την αποψινή κρίσιμη αναμέτρηση με την Παρτιζάν: «Δεν ήταν εύκολη η κλήρωση. Θα πρέπει να περιμένουμε μία σύνθετη κατάσταση και ειδικά μπροστά στο κοινό τους. Είναι μία ομάδα με αρκετές επιθετικές αρετές. Είναι ο πιο σημαντικός αγώνας της χρονιάς. Η πρόκριση στους ομίλους, είναι κυρίαρχος στόχος της ομάδας».

Για την εμπειρία του στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα βρήκα όσα έψαχνα. Σε απόλυτο βαθμό. Την πρώτη μου χρονιά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι που με σημάδεψε. Κάθε τίτλος είναι δύσκολος. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος με μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κάθε χρόνο, υπάρχει η πιθανότητα να αγωνίζεσαι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και αυτό είναι ένα επιπλέον ισχυρό κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Πέρυσι ήμασταν στο Europa League, φέτος θέλουμε να συνεχίσουμε στο Champions League».

Για το πόσο δούλεψε: «Ήρθα στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών. Έκανα υπομονή και δούλεψα όσο πιο σκληρά μπορούσα. Ήξερα πως θα πάρω την ευκαιρία μου. Αλλάξαμε τρεις φορές προπονητή. Μίλησα μαζί τους κάθε φορά και μου έδωσαν να καταλάβω πως υπολογίζουν σε εμένα. Μετά όλα έγιναν πιο εύκολα».

Για τη διαφορά γαλλικού και ελληνικού πρωταθλήματος: «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Στην Ελλάδα υπάρχει λιγότερη τακτική. Το παιχνίδι είναι πιο επιθετικό, αν και οι ομάδες που παίζουν εναντίον μας, προσπαθούν να αμυνθούν και να μην χάσουν. Είναι κάτι φυσιολογικό, καθώς ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που όλοι θέλουν να νικήσουν στην Ελλάδα. Όμως σε γενικές γραμμές, το επίπεδο δεν είναι καλό. Τα ντέρμπι έχουν πάντα ενδιαφέρον».

Για το μέλλον του: ««Δεν ξέρω τι θα γίνει. Ίσως επιστρέψω στην Γαλλία για να τελειώσω την καριέρα μου. Έχω συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο και προς το παρόν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στην Ελλάδα. Αγαπώ τη χώρα, τον Πειραιά, τους ανθρώπους. Για τη συνέχεια, θα σκεφθώ αργότερα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button