ΒΟΛΕΪΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια!» (Video)

Με αφιέρωμα στο πρώτο «ερυθρόλευκο» πρωτάθλημα του 2018 ξεκίνησε η επίσημη εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα (12/2) από το Κανάλι 1 του Πειραιά και με Live Streaming από το OSFP TV.Στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά, φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Τριβυζάς, ο οποίος μίλησε για τον 4ο συνεχόμενο τίτλο (8ο συνολικά) που κατακτά ο Ολυμπιακός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου καθώς και για το χρυσό μετάλλιο που πανηγύρισε στα 200 μ.

Στη συνέχεια, η «Μεγάλη μου Αγάπη…» έκανε και μία… βόλτα έως το κλειστό του Ρέντη όπου «συνάντησε» την Ειρήνη Κοκκινάκη, που ανέλυσε πως επιτεύχθηκε η παλικαρίσια πρόκριση στα προημιτελικά του CEV Challenge Cup και τον τεχνικό της ομάδας χάντμπολ, Γιώργο Ζαραβίνα, ο οποίος έκανε έναν πρώτο απολογισμό της αήττητης πορείας των ερυθρόλευκων σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας.

Όπως κάθε εβδομάδα μεταδόθηκαν νέα και ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες και τα τμήματα υποδομή του Ολυμπιακού ΣΦΠ, χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του συλλόγου κι απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους ακροατές μέσω γραπτών μηνυμάτων στο OSFP TV.

Διαβάστε αποσπάσματα των συνεντεύξεων:

Παναγιώτης Τριβυζάς: «Είμαστε τυχεροί όσοι είμαστε στον Ολυμπιακό»

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Το θέλαμε πολύ κι αυτό το πρωτάθλημα. Είχαμε συζητήσει όλοι μαζί και με την έφορό μας, Στέλλα Νικολαϊδου ότι θέλουμε να ξεκινήσουμε δυναμικά τη χρονιά. Όλα τα παιδιά έδωσαν ότι μπορούσαν και τα καταφέραμε και ήρθαμε πρώτοι στους άντρες. Είμαι τρία χρόνια στην ομάδα, είναι το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα για μένα και νιώθω υπερήφανος που έβαλα το λιθαράκι μου και σε αυτή την επιτυχία.
Οσον αφορά εμένα, προσωπικά πέρυσι είχα κάνει νταμπλ (χρυσό σε 60μ και 200μ) κάτι που είχε να γίνει από το 2005. Ήθελα φέτος να το ξανακάνω, δεν έγινε αλλά κατάφερα να πάρω το τρίτο συνεχόμενο χρυσό στα 200 μ, που επίσης δεν έχει ξαναγίνει. Δεν με πιέζει ο πρωταθλητισμός, εγώ θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς και να βρίσκομαι μέσα στις μεγάλες διοργανώσεις».

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισα ερχόμενος στον Ολυμπιακό ήταν η Στέλλα η Νικολαϊδου και για να καταλάβετε το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, με έπαιρνε κάθε ημέρα τηλέφωνο να δει τι κάνω. Πως πάει η προπόνηση, εάν χρειάζομαι κάτι ή εάν με απασχολεί το οτιδήποτε. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα το ενδιαφέρον που δεν υπάρχει σε άλλες ομάδες, όπου απλά σε θέλουν για να τρέχεις στους αγώνες. Κι αυτό δεν έχει αλλάξει όλα τα χρόνια που βρίσκομαι στο σύλλογο, όπως και οι άριστες σχέσεις που έχουμε όλοι οι αθλητές του Ολυμπιακού μεταξύ μας».

Για τις ιδιαιτερότητες των ατομικών σπορ: «Στον στίβο είσαι μόνος σου. Στην προπόνηση σε βοηθάει μόνο ο προπονητής σου αλλά όλα πρέπει να τα κάνεις εσύ. Είναι πολλές ώρες της προπόνησης και συνολικά αν υπολογίσεις και την αποκατάσταση που γίνεται μετά καθώς κάνουμε πρωταθλητισμό. Εγώ υπηρετώ στο πυροσβεστικό σώμα, είμαι τυχερός που έχω τη δουλειά μου και είμαι και σε ένα σύλλογο που με βοηθάει και οικονομικά κάτι που δεν το συναντάς εύκολα. Είναι ευλογία και ώθηση για να κάνεις περισσότερα πράγματα. Όποιος είναι στον Ολυμπιακό είναι πολύ τυχερός».

Για του επόμενους στόχους: «Ο κλειστός στίβος τελείωσε για μένα και αναμένεται ένα συναρπαστικό καλοκαίρι. Έχω τους Μεσογειακούς Αγώνες και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα υπάρχουν πολλά διεθνή μίτινγκ και έχοντας υγεία θέλω να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό. Υπάρχει φυσικά και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πριν τις μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού όπου χωρίς Ολυμπιακός και πρωταθλητή Ολυμπιακό δεν υπάρχει διοργάνωση».

Ειρήνη Κοκκινάκη: «Η πίστη στην ομάδα έφερε την πρόκριση»

Για την εκτός έδρας πρόκριση: «Στον πρώτο αγώνα μάλλον πιστεύαμε ότι θα είναι πιο εύκολα. Τελικά δεν ήταν και μετά την ήττα μας ανασκουμπωθήκαμε και πήγαμε εκεί με περισσότερο πείσμα. Για αυτό και έγινε και η ανατροπή. Πιστέψαμε πάρα πολύ σε εμάς και είπαμε ότι μετά την περσινή μας πορεία δεν γινόταν να σταματήσουμε εδώ εφέτος. Έχουμε τους ίδιους στόχους και θέλουμε να φτάσουμε και πιο ψηλά ακόμα και αυτό έπρεπε να το αποδείξουμε εκτός έδρας.

Είχαμε θυμώσει, καθώς αν δεν θυμώσεις λίγο με τον εαυτό σου δεν γίνεται. Δεν συμβαδίζουν πρωταθλητισμός και χαλαρότητα».

Τι είπαν πριν ξεκινήσει το ματς στη Ρουμανία: «Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Δουλεύουμε στην προπόνηση, βλέπουμε βίντεο και το βασικότερο είμαστε όλες πρόθυμες να βοηθήσουμε η μία την άλλη. Με λίγα λόγια θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και οι 12. Είναι τέτοιο το δέσιμο που δίνουμε ενέργεια η μια στην άλλη με τα μάτια, χωρίς πολλά λόγια».

Εάν πέρασε από το μυαλό της ο αποκλεισμός: «Εγώ σαν Ειρήνη όταν ήρθε η ήττα στεναχωρήθηκα, είπα “γιατί χάσαμε;”. Βλέποντας το σκορ και τη διακύμανση στα σετ κατάλαβα πως τα πάντα ήταν στο χέρι μας. Απλώς έπρεπε να παίξουμε καλύτερα από ότι εντός έδρας. Το κάναμε και όλα πήγαν καλά».

Για το που θα φτάσουν εφέτος στο CEV Challenge Cup: «Πάμε βήμα – βήμα. Εχουμε ακόμα καιρό μέχρι το επόμενο ευρωπαϊκό ματς και αγώνες σε κύπελλο και πρωτάθλημα Ελλάδας. Όλα στην ώρα τους, αυτά άλλωστε τα καθοδηγεί ο coach.
Το κάτι παραπάνω εφέτος είναι να πάρουμε το Ευρωπαϊκό. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε ενωμένες και δυνατές. Εννοείται ότι έχουμε στόχους και θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αλλά δεν μπορείς να το σκέφτεσαι συνεχώς. Όλα θέλουν τη σειρά τους για να φτάσουμε εκεί».

Για το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας: «Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας. Κύριο μέλημά μας είναι να είμαστε ενωμένες και αγαπημένες. Τόσα χρόνια που είμαι στον αθλητισμό θεωρώ ότι αν δεν είμαστε δεμένες οι αθλήτριες και το τιμ μεταξύ μας δεν γίνεται σωστή δουλειά. Περνάμε πολλές ώρες μαζί σαν ομάδα και αυτό δένει την ομάδα. Είμαστε μια οικογένεια».

Γιώργος Ζαραβίνας: «Το χάντμπολ ταιριάζει στο πάθος του κόσμου του Ολυμπιακού»

Για την παρουσία του κόσμου: «Κάθε αγώνα ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι όλο και περισσότερος και τον ευχαριστούμε για αυτό. Πιστεύω ότι έχει αρχίσει και το αγαπάει το άθλημα γιατί είναι συναρπαστικό, είναι πολύ γρήγορο, πολύ δυνατό, με πάθος και ταιριάζει στον κόσμο του Ολυμπιακού. Το χάντμπολ έχει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με ισάξιες ομάδες, που θα παλέψουν μέχρι τέλους για τους τίτλους. Εμείς είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ένα προβάδισμα, το οποίο το κατακτήσαμε στη διάρκεια της χρονιάς μέχρι τώρα και θέλουμε να το εξαργυρώσουμε αρχής γενομένης από το Final-4 του Κυπέλλου». ‘

Για την αήττητη πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο: «Αυτό που βιώνω καθημερινό είναι ότι τα παιδιά έχουν μπει πολύ γρήγορα στο κλίμα και την οικογένεια του Ολυμπιακού. Έχουν καταλάβει τι σημαίνει Ολυμπιακός και τα βλέπω παθιασμένα όχι μόνο με το χάντμπολ αλλά και με όλα τα αθλήματα τα οποία τα παρακολουθούν από κοντά και περιμένουν την δικιά τους στιγμή και τον δικό τους αγώνα ώστε να παίξουν και να δείξουν πόσο καλά αισθάνονται σε αυτό το σύλλογο.

Η πραγματικότητα είναι ότι ξεκινήσαμε με πολύ δύσκολο πρόγραμμα, χωρίς όλους τους παίκτες και με όλες τις ομάδες πολύ κοντά. Τα παιδιά κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή την σημασία αυτής της προσπάθειας και έδωσαν ότι είχαν. Πολύ γρήγορα σταθεροποίησαν την απόδοση τους που ήταν σημαντικό για να φύγουμε αλώβητοι από δύσκολες έδρες».

Για τη συνέχεια της χρονιάς: «Πιστεύω ότι τα παιδιά μπορούν να παίξουν ακόμα καλύτερα. Δεν έχουμε χάσει πουθενά . Πιστεύω στην ομάδα και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερο θέαμα, ειδικά σε παιχνίδια που έχουμε μέσα στο Ρέντη. Το ζητούμενο είναι να είμαστε το αφεντικό στο γήπεδο και να πρωταγωνιστούμε παντού.

Ουσιαστικά ετοιμαζόμαστε για το Final-4 του Κυπέλλου που είναι ο πρώτος στόχος της χρονιάς. Γίνεται στη Γλυφάδα, θέλουμε τη στήριξη του κόσμου και είναι φυσικά είναι ο πρώτος μας στόχος. Δεν φτάσαμε εύκολα εκεί και θέλουμε να συνεχίσουμε αντίστοιχα δυνατά, στον ίδιο ρυθμό και στον ημιτελικό και στον τελικό».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (17:00 – 19:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τα μέλη του γραφείου Τύπου του συλλόγου, Κώστας Δελεχάς και Σταύρος Ζαζάνης κι ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button