ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο “εγκλωβισμένος” στις επιλογές Χάσι, Λεμονής

Βλέπω-ακούω και διαβάζω διάφορα  στο διαδίκτυο που πια έχει καταντήσει αηδία με τον κάθε πικραμένο να εκφράζει άποψη  για πράγματα χωρίς να έχει γνώση, η ακόμα και αν έχει λέει αυτά που τον συμφέρουν.Γράφει ο Redistas

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο μεγάλος νικητής   του αγώνα της Λισσαβώνας ήταν ο κόσμος. 1500  και πλέον ήταν αυτοί που πίστεψαν ,περισσότερο από όλους ότι η ομάδα θα έκανε την υπέρβαση κόντρα στη Σπόρτιγκ. Δεν σταμάτησαν να φωνάζουν, δεν σταμάτησαν να “σπρώχνουν” την ομάδα ακόμα και όταν αυτή έδειχνε ότι δεν μπορούσε.

Ας πάμε όμως στα αγωνιστικά. Οποιος μείνει στο χτεσινό παιχνίδι για να βγάλει συμπεράσματα για την ομάδα κάνει μεγάλο λάθος.  Το …έγκλημα έχει ξεκινήσει από την ημέρα που η ομάδα προκρίθηκε στους ομίλους.  Με τον Χάσι καβάλα στο άλογο, τη διοίκηση να του δίνει τα “κλειδιά” και αυτός να μετατρέπει τον σύλλογο σε ένα ανείπωτο αγωνιστικό μπάχαλο.

Θα πει κανείς ,πως μιλάς εκ του αποτελέσματος. Ο Ολυμπιακός έφερε τον Τζούρτζεβιτς που είχε βγάλει μάτια στα ματς με την Παρτίζαν,έφερε Ζιλέ και Ταχτσίδη από Ναντ και Κάλιαρι αντίστοιχα με σημαντική εμπειρία, ειδικά ο πρώτος, έφερε ένα εργαλείο τον Οφόε, “ανέστησε”  τον Μάριν.

Λίγες από τις μεταγραφές μπορεί να πει κανείς ότι έχουν “πιάσει”  ωστόσο. Μέσα σε όλα “έθαψε” τον Καρίμ και τον Σισέ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αναγκάζοντας τον επόμενο προπονητή(Τάκη Λεμονή)  να παίζει με άλλη άμυνα στην Ελλάδα και άλλη στην Ευρώπη.  Επίσης, κατάφερε να κάνει την ομάδα να κλατάρει  μετά το 60, μαζί με τους συνεργάτες του και η δουλειά στην προπόνηση, όσον αφορά τους αυτοματισμούς, είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μηδενικό.

Ερχεται το πρώτο ματς με τη Σπόρτιγκ , όπου η ομάδα ήταν μπάτε -σκύλοι-αλέστε και γλιτώσαμε από μία ανείπωτη συντριβή ,αλλά ήταν μία ήττα που απέβη καθοριστική τελικά.  Και έρχεται ο Λεμονής να είναι εγκλωβισμένος στις επιλογές του προηγούμενου προπονητή. Με τον Εμενίκε μία μέσα -τέσσερις έξω, τον ανανεωμένο Καρίμ διαθέσιμο μόνο στο Πρωτάθλημα ,και τον ίδιο αναγκασμένο  να αλλάζει την άμυνα του μιας και δεν είχε  τον Σισέ.

Παίζεις με Γιουβέντους με στόχο να μη χάσεις και απο λάθη στην άμυνα χάνεις,  το ίδιο και στην Βαρκελώνη και ΕΣΥ που κάνεις κριτική φίλε ζητάς αυτόν τον Ολυμπιακό να ρισκάρει και να παίξει επιθετικά. Με ποιον φορ; Μήπως να βάζαμε κάποιον από την Κ20; Και συγκρίνουν τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε και του Μίτσελ με την ομάδα που είχε τώρα ο Λεμονής. Τότε στην επιθετική γραμμή, όλα αυτά τα χρόνια, παρέλασαν Μήτρογλου-Τζιμπούρ,Πάντελιτς,Μιραλάς,Γκαλέτι,Λούα Λούα, Πάντελιτς, Κοβάτσεβιτς..Τώρα, ο προπονητής είχε τον εξής ένα..Τζούρτζεβιτς.

Βλέπω και μία στοχοποίηση στον Κούτρη. Είναι ταλαντούχος ,αλλά και άπειρος ο συγκεκριμένος και σταδιακά θα μάθει. Ας μιλήσει κάποιος ,όμως για τον Καρσελά  που δεν βοηθάει πουθενά και πολλές φορές άφησε εκτεθειμένο τον συμπαίκτη του. Και ήταν ,λεει, τρίτος ντριμπλέρ στην Πριμέρα πίσω από τον Μέσι και τον Ρονάλντο, αλλά δεν μπορούσε να ντριμπλάρει ένα 2μέτρο αμυντικό της Σπροτιγκ ,χαλώντας μία αντεπίθεση της ομάδας με καλές προυποθέσεις.

Για να μην μιλήσω για τους Εστερσούντηδες  και τους  “πράσινους” πικραμένους που παλεύουν για να μην παίζουν του χρόνου με τον Αήττητο Σπάτων. Εχουν βγάλει γλώσσα οι ανύπαρκτοι  “πουθενάδες” και βάζουν στο στόμα τους τον Ολυμπιακό αντί να δούν τα μαύρα τους χάλια…Και ειρωνεύονται τον Ολυμπιακό κάνοντας λόγο για την χειρότερη του Ευρωπαική χρόνια, όχι απλά καταγράφοντας τη, αλλά  σχολιάζοντας τη ειρωνικά. Ακόμα γελάνε στην Εστερσουντ μαζί σας…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button