ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μπορεί να χτίσει αυτοκρατορία ο Ολυμπιακός»

Την πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός έχει όλα τα εχέγγυα να χτίσει τη δική του αυτοκρατορία για πολλά ακόμη χρόνια και στο μπάσκετ γυναικών εξέφρασε η Εβίνα Μάλτση, η οποία δεν έκρυψε την επιθυμία της να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στο Θρύλο.

 

Την θέλησή της να συνεχίσει να πανηγυρίζει τίτλους για πολλά ακόμη χρόνια φορώντας την ιερή «ερυθρόλευκη» φανέλα, εξέφρασε η Εβίνα Μάλτση, Η πολύπειρη διεθνής γκαρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΑRT FM 90,6» μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη δυναμική του Θρύλου, τονίζοντας ότι έχει όλες τις προδιαγραφές να χτίσει την δική του αυτοκρατορία και στο τμήμα μπάσκετ γυναικών. Όπως φυσικά και να πετύχει την μεγαλύτερη δυνατή διάκριση στην Ευρώπη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Εβίνα Μάλτση

-Όταν ρωτήθηκε για τί τίτλο θα επέλεγε η ίδια με αφορμή τα φετινά πεπραγμένα του Ολυμπιακού, τόνισε:

«Τρίτος διπλός τίτλος, εφόσον είναι το τρίτο σερί νταμπλ»

-Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σε σχέση με πέρυσι φάνηκε ότι έπαιζε καλύτερο μπάσκετ

«Αυτό είναι στην οπτική του καθενός. Η γνώμη σου μετράει . Σίγουρα ήταν διαφορετική η περυσινή με την φετινή ομάδα. Διαφορετική η δυναμική του πρωταθλήματος
Κρατήσαμε ίδιο μόνο το νταμπλ
Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Χαίρομαι που ακούω ότι σας άρεσε το θέαμα που παρουσιάσαμε. Αυτό που προέχει, είναι να προσφέρουμε τίτλους, αλλά και να έχουμε τη βοήθεια του κοινού»

-Για το εάν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να χτίσει τη δική του αυτοκρατορία

«Σίγουρα και απόλυτα ναι. Ακριβώς, γιατί ο Ολυμπιακός έχει την πυγμή την δυναμική σε όλα τα τμήματά του Έχει τη τεχνογνωσία, την στόφα του πρωταθλητή για το πώς χτίζει τις ομάδες του.
Ήταν άξιο απορίας πώς δεν είχε μπάσκετ γυναικείο
Είναι ένας τεράστιος σύλλογος και ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη για εμένα το γεγονός ότι θέλησε να φτιάξει ομάδα μπάσκετ. Νομίζω ότι είναι η αρχή μιας Αυτοκρατορίας. Ο Ολυμπιακός έχει τη στόφα του πρωταθλητή και αυτό θα κάνει για αρκετά χρόνια ακόμη»

-Για τη δυναμική του Ολυμπιακού:

«Εγώ θα το επιβεβαιώσω γιατι το λέει όλος ο κόσμος, το λέει όλη η Ευρώπη. Θυμάμαι τις χρονιές όπου ο Ολυμπιακός δεν είχε δημιουργήσει ομάδα στο γυναικείο μπάσκετ όλοι με ρωτούσαν πώς είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό

Σίγουρα όταν ο Ολυμπιακός φτιάχνει μία ομάδα γνωρίζεις πολύ καλά το μέγεθος και το βάρος της φανέλας. Το βάρος της συμμετοχής σου σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Στη συνέχεια ερχόμενη εδώ είπα, η διοίκηση, οι άνθρωποι της ομάδας, οi φίλαθλοι επίσης σε κάνουν να το νιώσεις.

Περνάει και στο αίμα σου. Σίγουρα έχει ειδικό βάρος, σίγουρα είναι τεράστιος σύλλογος.
Σίγουρα η φανέλα είναι βαριά Όλα τα παιδιά που έχουν έρθει στον Ολυμπιακό, το βιώνουν κι εμείς από την πλευρά μας το αντιλαμβανόμαστε»

-Τί έφταιξε και ο Ολυμπιακός δεν έκανε το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη;

«Καταρχήν επέτρεψε μου να σου πω πώς ότι δεν ισχύει ότι δεν κάναμε το παραπάνω βήμα, Κάναμε το παραπάνω βήμα

Ο Ολυμπιακός δημιουργεί προσδοκίες μεγάλες. Ο κόσμος περιμένει ο Ολυμπιακός να παίρνει τίτλους στην πρώτη του συμμετοχή, στην πρώτη του χρονιά. Ο Ολυμπιακός έκανε το βήμα παραπάνω. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ήταν η παρθενική χρονιά του, Απέκτησε εμπειρία, τεχνογνωσία. Φέτος έκανε το βήμα παραπάνω Δεν είσαι πυροτέχνημα. Το σωστό είναι να πηγαίνεις βήμα- βήμα

Βήμα – βήμα θα πετυχαίνεις και τις επιτυχίες σου στην Ευρώπη. Όσο για το ευρωπαϊκό τρόπαιο; Ποιός δεν το θέλει άλλωστε;»

-Πώς βιώνουν η ίδια και οι συμπαίκτριές της την δικαίωση

«Δεν ξέρω κατά πόσο η αναγνώριση αυτή καθε αυτή είναι ανταμοιβή των κόπων μας.
Η ανταμοιβή έρχεται με τους στόχους που κατακτάς. Εκεί νιώθεις μία αποπληρωμή. Δεν σου κρύβω ότι μετά την επιτυχία της Εθνικής ομάδας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό, δημιουργεί μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα. Μου φαίνεται κάτι πολύ περίεργο.

Είμαστε πολύ παρθένες; σ’ αυτή την εμπειρία. Νιώθω όμορφα, αλλά αυτό που νιώθω εγώ είναι μία ευθύνη κι ένα βάρος κυρίως απέναντι σε νέα παιδιά.

Αποτελώντας πρότυπα για τα νέα παιδιά θα πρέπει να προσέχεις δηλώσεις και κινήσεις σου, γιατί τα μικρά παιδιά θέλουν να σε μιμηθούν ή να σε ξεπεράσουν. Νομίζω ότι είναι ένα ειδικό βάρος, δύσκολο να το διαχειριστείς.

Είναι πού όμορφο φυσικά, γιατί ο κόσμος μας αντιμετωπίζει με αγάπη. Είμαστε αθλητές αλλά σου λέω ότι έχει μία ιδιαίτερη ευθύνη και βαρύτητα κυρίως προς τα νέα παιδιά»

-Για την Εθνική ομάδα και τι άλλο μπορεί να μας προσφέρει

«Αυτό που πρέπει να ξέρεις, είναι ότι δεν μου αρέσει να κάνω μεγάλες δηλώσεις και φανφάρες
Να συνεχίσουμε να τιμάμε το Εθνόσημο, να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό και να δίνουμε και την καρδιά μας. Δεν είμαστε από τα φαβορί, τις μεγάλες δυνάμεις στον χώρο, γιατί έχουμε και υψομετρικό πρόβλημα. Έχουμε δείξει ότι ξέρουμε μπάσκετ, δεν…μασάμε. Ξέρουμε ότι εκπροσωπούμε τη χώρα μας και θέλουμε να φέρουμε ό,τι καλυτερο γίνεται ως παρακαταθήκη για τα νέα παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ, για τις επόμενες γενιές και τον χώρο».

Μετά την Εβίνα Μάλτση και τα άλλα κορίτσια υπάρχει το ταλέντο:

«Ουδείς αναντικατάστατος. Η ιστορία συνεχίζεται, οι ομάδες είναι ομάδες και κάθε ομάδα και κάθε φουρνιά γράφει τη δική της ιστορία. Εδώ ειμαστε…»

-Ο πιο ωραίος τίτλος που έχεις πανηγυρίσει;

«Όλους τους τίτλους τους πανηγυρίζεις και τους χαίρεσαι!
Προχθές είχε μία ιδιαιτερότητα, γιατί παίξαμε κάπως μέσα στην έδρα μας. Υπήρχε μία ατμόσφαιρα, ένας παλμός, μας έδωσε ώθηση να το πανηγυρίσουμε διαφορετικά. Ήταν πολύ αυθόρμητο και ζεστό.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Γίναμε ένα παίκτες – κερκίδα. Από μόνος του αυτός ο τίτλος είναι ξεχωριστός. Δεν θα το ξεχάσω το όμορφο περιστατικό με τον Πετράκη!

Δεν είναι μία επιτυχία, μια χαρά μια ανταβοιβή. Είναι το χρυσό μετάλλιο που κερδίζω στους αγωνιστικούς χώρους»

-Τις εντυπώσεις της για τον Φάρο Κερατσινίου

«Συγχαρητήρια στον Φάρο και για την πορεία για όλα αυτά που έχουν καταφέρει. Είναι μία φανταστική πορεία γι’ αυτούς. Αντιλαμβάνομαι ότι γι’ αυτούς είναι κάτι πολύ σημαντικό, όταν έχει να αντιμετωπίσει έναν Ολυμπιακό εκτός συναγωνισμού, αντιλαμβάνομαι για ποιό λόγο το πανηγύρισαν έτσι, Σαφώς και τους αξίζουν συγχαρητήρια

Γιατί ξέρουμε πολύ καλά χωρίς τους παράγοντες και τις διοικήσεις κανείς δεν μπορεί να κερδίζει πράγματα, να κάνει πορείες , Θέλουμε να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν ενεργά»

Στην συνέχεια αρκέστηκε να τονίσει ότι … περιμένει να ακούσει κάποιο σύνθημα για την ίδια
Για να πάρει την … απάντηση: «Εβίνα Αλάνι για πάντα στο Λιμάνι!»

Κι όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να συνεχίσει στον Ολυμπιακό τόνισε:

«Μόλις προχθές τελειώσαμε τις υποχρεώσεις μας, αντιλαμβάνεστε ότι είναι νωρίς ακόμη Μόνο ερυθρόλευκο μπορεί να είναι το μέλλον. Δεν υπάρχει λόγος δεν έχουμε κάτι να πούμε. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία και σοβαρά. Αφήστε να το συζητήσουμε.
Κανείς δεν θέλει να φύγω από τον Ολυμπιακό ούτε εγώ!»

Κάποια στιγμή θέλουν να γνωρίσουν τα μικρά παιδιά την Εβίνα από κοντά

«Θέλω να είμαι δίπλα στα παιδιά. Ευχαρίστως για ένα μικρό διάστημα, Εννοείται ότι με όλη μου την καρδιά θέλω να βρεθώ κοντά στα παιδιά»

Όταν ρωτήθηκε με ποια ομάδα από αυτές που είχε αγωνιστεί στο εξωτερικό είχε δεθεί περισσότερο, τόνισε

«Η Πράγα νομίζω εκείνη τη χρονιά΄μου έκανε περισσότερο κλικ»

 

 

Tags

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close