REDΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μνήμες 2018 – Ζώντας το όνειρο (video)

Αλήθεια, όταν ξεκινούσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του μέσα στο κατακαλόκαιρο, ντάλα Αύγουστο μήνα, μπορούσε κανείς να φανταστεί πως θα έκλεινε αυτή η σεζόν; Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί πως το ευρωπαϊκό ταξίδι θα συνεχιζόταν με τέτοιο τρόπο;

Από την ημέρα που ντυθήκαμε τα… αμάνικα λόγω του καύσωνα για να πάμε στο παιχνίδι με τη Λουκέρνη, ξεκινούσε ένα ταξίδι ευρωπαϊκό μεν, στο άγνωστο δε, με μία ομάδα που είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς τη δουλειά, με τον καινούριο κόουτς Πέδρο Μαρτίνς, ελάχιστες κουβέντες, πολύ δυνατές προπονήσεις…

Από το πρώτο φιλικό με την Λεγκανές εντός των συνόρων είχαν αρχίσει τα… “ζουζούνια”. Οκτώ ημέρες πριν το παιχνίδι με την Λουκέρνη. Και τελικά οι ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που μετέτρεψαν την πρόκριση με απόλυτη σοβαρότητα σε υγιεινό περίπατο.

Όμως η τύχη δεν χαμογέλασε στον Ολυμπιακό, φέρνοντάς του την Μπέρνλι. Αγγλική ομάδα, σαφώς πιο έτοιμη και πιο δυνατή. Όμως κι αυτής της έλειπε η ευρωπαϊκή στόφα. Αυτή που είχε ο Ολυμπιακός όταν με νύχια και με δόντια σφράγισε την πρόκριση στην Αγγλία, έχοντας “κάβα” ένα 3-1 το οποίο μάλλον… κολάκευε τους Άγγλους, καθώς στο Καραϊσκάκη έπρεπε να είχαν “εισπράξει” πολύ περισσότερα τέρματα!

Η συνέχεια στους ομίλους, είναι γνωστή! Ποτέ δεν τα παράτησε ο Ολυμπιακός. Ποτέ δεν εγκατέλειψε την μάχη του. Ούτε με το 0-0 κόντρα στην Μπέτις, ούτε με την ήττα 3-1 κόντρα στην Μίλαν. Έκανε το καθήκον του με την Ντουντελάνζ, το +6 δηλαδή και έφτασε να τα παίξει όλα για όλα με την Μίλαν. Το τι συνέβη πριν από δύο εβδομάδες δεν πρόκειται να ξεχαστεί!

Ας τα θυμηθούμε λοιπόν όλα μαζί!

Με την Λουκέρνη

Με την Μπερνλι

Με την Μπέτις

Με την Ντουντελάνζ

Με την Μίλαν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button