ΒΟΛΕΪΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μικρή ήττα για να “σβήσει” μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπερηφάνεια (vids)

Είναι μερικές στιγμές που κλείνεις τα μάτια και ακόμα βλέπεις εκείνον τον τελευταίο “άσσο” της Αρχηγού, Στέλλας Χριστοδούλου να καρφώνεται στην πλευρά του τουρκικού τάραφλεξ στο κλειστό της Προύσας, και που έμελλε να χαράξει τη δική του ιστορία, μιας και με αυτόν τον “άσσο”, τα κορίτσια του Ολυμπιακού στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Ήταν η στιγμή που αν παρακολουθούσε και ένας, πλέον άσχετος με τα δρώμενα του βόλεϊ δεν θα μπορούσε να μην καρδιοχτυπήσει, δεν θα μπορούσε να μην δώσει μία κραυγή νίκης και να του κυλήσει ένα δάκρυ συγκίνησης για αυτό το τεράστιο Έπος που έγραψαν και υπέγραψαν τα κορίτσια του Μπρανκο Κοβάτσεβιτς στην Προύσα.

Όλο τον δρόμο μέχρι το τέλος τον πήγαν, ηττήθηκαν στον πρώτο τελικό στου Ρέντη, κι όμως. Κατάφεραν να “λυγίσουν” μέσα στην Τουρκία την Μπούρσασπορ που είχε και το “μαξιλαράκι” ασφαλείας του πρώτου αγώνα και με καρδιά χιλίων λεόντων τα κορίτσια μας – ναι είναι δικά μας και από εκείνο το βράδυ έγιναν ακόμα πιο δικά μας – ανέτρεψαν το παιχνίδι, πήραν την νίκη, πήραν το Κύπελλο, ύψωσαν θριαμβευτικά τη γροθιά τους που ήταν “ένα” με του κόσμου, κι ας έλειπε από την Προύσα, υψώνοντας επίσης με δόξα, τιμή και υπερηφάνεια δύο σημαίες ψηλά… Πολύ ψηλά… Εκείνη του Θρύλου μας αλλά και εκείνη της Ελλάδας μας. Έστειλαν μέσω του Ολυμπιακού την χώρα μας στις ψηλότερες κορυφές δύο ηπείρων!

Κλείνοντας τα μάτια, ξαναβλέπεις την Κατερίνα να κρατάει την σημαία, την Στέλλα να υψώνει την Κούπα, την Σάσι να πανηγυρίζει σαν να είχε τον Ολυμπιακό από τα γεννοφάσκια στο πετσί της και τα υπόλοιπα κορίτσια να γίνονται ένα με την φωνή, τη χαρά, τη συγκίνηση όλων μας…

Αυτό μόνο… Με τα μάτια κλειστά, έρχεται αυτή η στιγμή. Η στιγμή της απονομής που δε θα ξεχάσουμε ποτέ…

Τα κορίτσια χθες προσπάθησαν να κάνουν μία πολύ μεγάλη ανατροπή. Μία ανατροπή εξ’ αρχής δύσκολη. Αλλά “λύγισαν” παρά την υπερπροσπάθειά τους απέναντι σε ένα από τα φαβορί της εφετινής διοργάνωσης. Και λοιπόν; Η ήττα αυτή είναι πραγματικά ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΜΙΚΡΗ για να σβήσει μία ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

Εμείς θα σταματήσουμε να είμαστε υπερήφανοι; ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Πάντα υπερηφάνεια, πάντα χαρά, πάντα συγκίνηση για αυτήν την ομάδα. Κι όσοι βρέθηκαν χθες στου Ρέντη και χειροκρότησαν, κι όσοι έμαθαν το αποτέλεσμα από τα social λόγω της απεργίας, είπαν το ίδιο πράμα: “Δε πειράζει ρε κορίτσια. Εμείς θα είμαστε πάντα υπερήφανοι”.

Κατερίνα, Αλίκη, Μαρία, Άλισον, Ασημίνα, Τζίνα, Έλενα, Κωνσταντίνα, Λαμπρινή, Ειρήνη, Στέλλα, Σάσκια, Κατερίνα, Λάουρα, δεν πειράζει. Και όσες ήρθατε φέτος και όσες ήσασταν πέρσι, θα “κουβαλάτε” πάντα στους ώμους σας την τεράστια υπερηφάνεια που μας χάρισε ο Ολυμπιακός. Μην εγκαταλείψετε ποτέ. Και εμείς είμαστε δίπλα σας να σας στηρίζουμε και να σας αγαπάμε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button